חזרה למגזין אוכל

מלטקעס עד צ'ורוס: כל עדה והסופגנייה שלה

כמספר העדות, כך מספר הסופגניות. מלוחות או מתוקות, ממולאות בריבה או בשקדים וצימוקים - העיקר שיזכירו לנו את נס פך השמן. וכמובן, מתכון לספינג'
עדי כץ 03/12/18
מלטקעס עד צ'ורוס: כל עדה והסופגנייה שלה
כל עדה והסופגנייה שלה. צילום: shutterstock

   

 

מאז נפוצו היהודים בעולם קיבלו החגים ומנהגיהם צביון שונה, ומנהגים המיוחדים לכל מקום. כך גם בחג החנוכה, שנחוג אצל כולם עם נרות וסביבונים, אבל לכל עדה "טוויסט" משלה. בתימן הדליקו נרות מפתילות טבולות בשמן זית,   וברומניה ואוסטריה הכינו את הנרות מתפוחי אדמה. יהודי אשכנז בארץ ישראל העמידו את החנוכייה הדולקת בחוץ משמאל לכניסה, ויהודי תוניסיה היו תולים אותה על הקיר, מול המזוזה.


  
אבל למגוון הגדול ביותר של ואריאציות וסגנונות זכו מטעמי החג, הסופגניות והלביבות, מתוקות או מלוחות, שאמורות להזכיר לנו את נס פך השמן. מקורן של הסופגניות הוא כנראה בעוגה מתוקה וספוגית מהתקופה ההלנית, שנקראה בתלמוד "סופגנין" והייתה עשויה דבש, קמח לבן ושמן, והאגדה מספרת שהמכבים עצמם יצאו למלחמותיהם מצוידים בלביבות בצק מטוגנות.

 

   

   לביבות קלאסיות, צילום: Shutterstock

 

 

בצילום העליון מופיעה תמונה של מאכל מרוקאי זה הגורוז' (להבנתי) בחיפוש בגוגל לא נמצא לו זכר.
מופיע רק הסיגר המרוקאי המתוק העשוי מבצק פילו. האם תוכלי לתת קישור למתכון דוגמת זה המופיע בצילום?
סבתי האחת הכינה 'טייגלעך' והאחרת 'ספינג' כלשהו בבית הורי לעיתים קנו את האדום-האדום הזה ללא היתלהבות יתרה..אך ב'עדת-הצופים' מדריכתינו האהובה והניפלאה לימדה אותנו להכין סופגניות פשוטות וניפלאות בתנאי ש...
סבתי האחת הכינה 'טייגלעך' והאחרת 'ספינג' כלשהו
בבית הורי לעיתים קנו את האדום-האדום הזה ללא היתלהבות יתרה..אך ב'עדת-הצופים' מדריכתינו האהובה והניפלאה לימדה אותנו להכין סופגניות פשוטות וניפלאות בתנאי שדה מבוסס על קמח-תופח +ביצים+יוגורט!!!בשמן עמוק רותח ו'צורח'!מעל סכר!
27/12/16
ואוווווו.... התמונות ואופן הכתיבה הקליל בהחלט גורם לך לרוץ למטבח והתחיל להכין... אומנם לכל עדה יש את הסופגניה שלה אבל כולן טעימות ולכולם מכנה משותף מלאאאא בשמן חג חנוכה שמח!!!! בנקאות פר...
ואוווווו.... התמונות ואופן הכתיבה הקליל בהחלט גורם לך לרוץ למטבח והתחיל להכין... אומנם לכל עדה יש את הסופגניה שלה אבל כולן טעימות ולכולם מכנה משותף מלאאאא בשמן



חג חנוכה שמח!!!!











בנקאות פרטית
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה