ממולאים, הגרסה החלבית: 6 מתכוני גבינה
חג שבועות, שלא לומר חג הגבינות, הוא חגיגה קולינרית - כולנו נכין ונאכל עוגות גבינה, פשטידות חלביות ומאפים למיניהם (אוקי, חוץ מטבעונים ורגישים ללקטוז אבל גם הם יכולים למצוא היום שלל תחליפים נהדרים). גבינה היא חומר הגלם המושלם למלא איתה כמעט הכל, כי אפשר בעזרתה להפוך את המילוי למתוק או למלוח.
אפשר למלא עם גבינה פסטה, מאפים, ירקות, בלינצ׳ס, כיסונים, כדורי אורז וקינוחים. אז האפשרויות רבות ומגוונות ולא באמת צריך לבחור – אספנו עבורכם מגוון מתכונים מתוקים ומלוחים שלבטח יקצרו מחמאות על שולחן החג, ובכולם מככבת, איך לא, הגבינה. חג שמח!
מקלות גבינה וסלמון
צילום: פלג בכור
מצרכים:
גבינת פיקורינו מגורדת
גבינת קשקבל מגורדת
גבינת ברינזה צאן מגורדת
(הכמות של שלוש הגבינות צריכה להיות ביחס שווה אחת לשנייה)
רצועות סלמון מעושן
עלי בצק פילו
חמאה מומסת
שומשום לפיזור
ההכנה:
1. מכניסים את כל הגבינות למעבד מזון ומסובבים כמה שניות עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. מורחים על חצי עלה פילו חמאה מומסת ומקפלים לשניים.
3. במרכז העלה המקופל מניחים פס דק וארוך של תערובת הגבינות, ומעל זה רצועות סלמון מעושן. מגלגלים צמוד (לצורת מקל מוארך) כך שהפתח כלפי מטה.
4. את אותה הפעולה מבצעים עם שאר העלים (בהתאם לכמות שרוצים להכין).
4. מניחים בתבנית אפייה, מורחים חמאה מלמעלה ומפזרים שומשום.
5. מכניסים לתנור לחום של 180-200 מעלות ואופים עד שמשחים.
המתכון באדיבות פלג בכור, עלעלים רעננים
פלפלי שושקה ממולאים בגבינה ברוטב פיקורינו וקולי עגבניות
צילום: דניאל לילה
מצרכים:
על כל פלפל שושקה עבור המילוי:
40 גרם גבינת סנט מור עזים
30 גרם גבינת שמנת
5 עלי אורגנו קצוצים
5 עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור
עבור רוטב לכל פלפל:
1 עגבניה
1/2 שן שום כתושה
גבינת פקורינו מגוררת
ההכנה:
1. שורפים את הפלפלים על אש גלויה עד שהם משחירים לגמרי. אחרי שהם מצטננים מקלפים ביסודיות.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי, מועכים היטב, מעבירים לשק זילוף וממלאים את הפלפלים.
3. מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות בבלנדר עד שמתקבל רסק עדין. מתבלים במלח ופלפל.
4. לפני ההגשה מחממים מעט את הפלפלים הממולאים בתנור. מוציאים ומניחים את הרוטב בצלחת ומעליו את הפלפלים. אפשר להוסיף מלמעלה גבינת פיקורינו מגורדת וענף אורגנו.
המתכון באדיבות גבינות משק יעקבס
כדורי ארנצ׳יני ממולאים במוצרלה
צילום: הדס ניצן
מצרכים (לכ-20 כדורים):
400 גרם אורז לריזוטו (אפשר להשתמש גם באורז עגול)
1 ליטר מים חמים או ציר ירקות לבישול הריזוטו
150 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות 2×1 ס”מ או כדורי בייבי מוצרלה מסוננים היטב
2-3 ביצים
קמח
פירורי לחם
מלח, פלפל, אורגנו יבש
50 גרם גבינת פיקורינו מגוררת
50 גרם גבינת גרוייר מגוררת
שמן לטיגון
ההכנה:
1. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל השקית (עדיף עם ציר ירקות אבל אפשר גם במים רגילים). תוך כדי הבישול מערבבים מדי פעם עד שמתקבל אורז מעט דביק.
2. כשהאורז עדיין חם מוסיפים לו את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומשאירים את הסיר סגור מספר דקות.
3. אחרי שהאורז קצת מתקרר, בעזרת ידיים רטובות יוצרים את הכדורים ובליבם מניחים קוביית מוצרלה (או בייבי מוצרלה). סוגרים היטב את האורז מסביב.
4. טובלים את הכדורים בקמח, ואז בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (טיפ: השאירו יד אחת ליבשים ויד שנייה לביצה, בצורה כזו לא ידבק לכם הכל לידיים).
5. מחממים שמן לטיגון (אפשר לטגן גם בשמן זית, זה אפילו משדרג את הטעם).
6. מטגנים בעדינות את הארנצ'יני ולפני ההגשה מפזרים מעל קצת מלח. אם מעוניינים להכין אותם מראש, את החימום לפני ההגשה כדאי לעשות בתנור במשך כ-7 דקות.
המתכון באדיבות השפית רומי נדלר, בעלת הבלוג Romina e la cucina
בריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים
צילום: הדס ניצן
מצרכים:
לבצק:
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
250 גרם חמאה
1 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
5 ביצים
2 חלמונים
1 כפית מלח
למילוי:
1 ק"ג גבינת ריקוטה
400 גרם גבינת עיזים
1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים
צרור עלי בזיליקום מופרדים
300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים
לאורך שמונת ימי החנוכה, ובינינו - כבר שבועות לפני בואו, קשה להימלט מהן. סופגניות מקושטות בשלל ציפויים...
חג חנוכה, או אם תרצו חג השמן והטיגון, אוטוטוכאן, ועם כל האהבה שלנו לסופגניות ולביבות, 8 ימים של אכילת מזונות...
חג סוכות הוא תקופה של אירוח. אנחנו מנצלים את מזג האוויר הנוח ואת ימי העבודה הקצרים (וברי המזל שבינינו את...
{ אני ויתרתי על הפקנים המסוכרים, יצא מצוין וטעים}