חזרה למגזין אוכל

מנות העוף הכי מיוחדות שיש

עוף נחשב למוצר חסר מעוף, אבל אפשר לעשות איתו הרבה יותר מאפייה בתנור, ולשדך לו הרבה יותר מתפוחי אדמה. קבלו 4 מתכונים יצירתיים שעושים שימוש בעוף, לצד ירקות מפתיעים, תבלינים מיוחדים ופירות העונה
לין לוי 27/02/20
מנות העוף הכי מיוחדות שיש
גם מעוף אפשר ליצור מנות מיוחדות ומפתיעות (צילום: shutterstock)

 

עוף נתפס לפעמים כמצרך יום-יומי חסר מעוף. במנות עוף של ארוחת שישי יש קצת יותר חגיגיות, אבל זה עדיין רק עוף, לרוב אפוי בתנור בשלמותו ומוגש לצד תפוחי אדמה או אורז. סך הכול אין בו הרבה ריגוש, או כך לפחות נראה וזו בהחלט טעות - כי גם עם עוף (כן, בסך הכול עוף) אפשר להפתיע ולרגש, וליצור מנות צבעוניות ומלאות טעם ומסורת. אספנו עבורכם כמה מתכונים למנות שמוכיחות זאת:

 

האותנטית: מסאחן

 

צילום: שרית גופן

 

״מסאחן״ היא המנה הקלאסית מהמטבח הערבי. אפשר לפגוש אותה אצל בדואים, דרוזים, פלאחים, מוסלמים ונוצרים. יש המכנים את המנה מוחמאר, אבל לא משנה איך תקראו לה, מדובר על עוף עם כמות נדיבה מאוד של בצל, שנצלה בהרבה שמן עם סומאק המוגש מעל פיתה גדולה. ישנה גרסה שבה העוף מפורק, וגרסה נוספת שבה המנה מוגשת כשבמרכז הפיתה מונח כרע עוף. הבצל שעובר בישול בתוך שמן זית מוסיף למנה מתיקות, והסומק צובע אותה בצבע אדמדם. הכי כיף לאכול מסאחן עם הידיים - פשוט קורעים חתיכה מהפיתה, אוספים עם האצבעות את העוף והבצל, מקפלים ומכניסים לפה.

 

מצרכים (לפיתה אחת שמספיקה ל-2 סועדים):

2 כרעי עוף ללא עור

½ כפית הל

½ כפית רוזמרין יבש

4 כפות סומק

פלפל שחור גרוס

מלח

כחצי כוס שמן זית

2 בצלים גדולים חתוכים דק מאוד

פיתה עירקית עבה

להגשה:

3 כפות טחינה

1/2 כוס שברי שקדים קלויים

צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מורחים את כרעי העוף בהל ורוזמרין, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-30 דקות.

3. מנמיכים את האש ל-150 מעלות ואופים עד שהבשר רך.

4. מוציאים מהתנור, מקררים קצת ומפרקים את הבשר עם הידיים לחתיכות קטנות.

5. שמים במחבת את השמן ואת הבצל (כך שהשמן מכסה את כל הבצל).

6. מוסיפים סומק, מלח ופלפל ומשאירים על אש לא גבוהה כרבע שעה.

7. ההגשה: מורחים את הפיתה בכמות נדיבה מאוד של בצל עם השמן. משאירים לכמה דקות כדי שהשמן ייספג.

8. מעל השמן והבצל מפזרים את חתיכות העוף.

9. מטפטפים מעל העוף קצת מהשמן עם הבצל שנשאר במחבת.

10. מפזרים מעל את השקדים, מפזרים את הכוסברה ואם רוצים מטפטפים קצת טחינה.

 

המתכון באדיבות מסעדת ״חצר גולדמן״

 

המיוחדת: קציצות עוף עם אספרגוס

 

צילום אילוסטרציה: Shutterstock

 

את האספרגוס אנו פוגשים לרוב במסעדות שף, במנות מצולחתות באלגנטיות, כשהוא עטוף בפרושוטו או מוסיף צבע טרי ורענן לפולנטה או לקרם ערמונים. אפשר לעבוד איתו גם בבית. בעונת החורף הוא בשיאו וכדאי לנצל את זה, כי האספרגוס גדול ויפה ונמכר בכל רשתות המזון לצד שאר הירקות.

 

מצרכים (ל-4 מנות):

לקציצות:

400 גרם בשר בקר טחון

400 גרם עוף טחון

1 בצל גדול מגורד גס

3 שיני שום כתושות

1 ביצה

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לרוטב:

20 יחידות אספרגוס טרי

1 בצל קצוץ לקוביות קטנות

צרור עלי פטרוזיליה

1 כפית גדושה של כמון

1/4 כפית כורכום

1 כפית מלח

1/2 לימון סחוט

 

ההכנה:

1. בסיר עם מים רותחים חולטים את האספרגוס כ-2 דקות ולאחר מכן מעבירים לסיר עם קרח כדי לעצור את הבישול. כשמצונן, חותכים את האספרגוס לחתיכות של כ-2 ס"מ כל אחת.

2. בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון והעוף עם הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה, הביצה והתבלינים ומערבבים היטב עד לאיחוד כל החומרים.

3. יוצרים עם הידיים קציצות ומטגנים עד להזהבה. כשהקציצות מוכנות מניחים על נייר סופג.

4. בסיר גדול מטגנים את קוביות הבצל עד לגוון שקוף. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ואת האספרגוס. מוסיפים מים עד קצת מעל הקציצות, את מיץ הלימון ואת כל התבלינים של הרוטב (מלח, כמון וכורכום).

5. מניחים מעל את צרור עלי הפטרוזיליה, מכסים ומבשלים ביחד כ- 15 דקות.

 

המתכון באדיבות שף קובי אביטן, קראון פלזה סיטי סנטר עזריאלי

 

המפתיעה: סלט עוף עם אגסים ופומלה

 

צילום: יובל בר נר

 

כולנו מכירים סלט קיסר שלרוב מגיע עם חתיכות עוף, וגם את הסלט התאילנדי עם עוף (מתכון בהמשך), אבל אפשר לעשות את זה קצת אחרת, וכשאנחנו מדברים על אחרת הכוונה היא לשילוב בין עוף ופירות של חורף, לקבלת מנה מרעננת ומפתיעה.

 

מצרכים:

120 גרם חזה עוף

1 אגס (עדיפות לאגס מזן אנג'ו או בוסק)

1/2 פומלה מפורקת ל"בקבוקים"

חופן עלי נענע קרועים

חופן בוטנים קלויים וכתושים

2 בצלי שאלוט

1 שן שום כתושה

לרוטב:

1 כף סוכר

מיץ מחצי לימון

כף רוטב סויה

1/2 פלפל צ'ילי טרי (לפי הטעם)

 

ההכנה:

1. מבשלים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות.

2. מכבים את האש ונותנים לעוף להמשיך להתבשל מחום המים. לאחר עשר דקות מוציאים, מוודאים שאכן מבושל. מצננים וקורעים את הבשר לאורכו ל"חוטים״.

3. חותכים את האגסים לקוביות בגודל בינוני.

4. פורסים את בצלי השאלוט לפרוסות דקיקות.

5. מניחים בקערה בינונית את כל מרכיבי הסלט ואת חומרי הרוטב ומערבבים קלות.

 

המתכון באדיבות יובל בר נר, מייצג מועצת האגסים האמריקאית בישראל

 

האקזוטית: סלט עוף תאילנדי

 

צילום: שי אפגין

 

אין כמו סלט תאילנדי בחורף, כי סלטים מהמטבח התאילנדי מאופיינים בטעמים חדים מאוד המעוררים לחיים את הגוף מבפנים. המראה הצבעוני של הסלט גם ישמח מאוד ביום סגרירי.

רוטב הדגים הוא מרכיב חשוב במתכון, אך במידה שאין לכם בבית, אפשר להחליפו בכמות זהה של רוטב סויה.

 

מצרכים (למנה אחת):

100 גרם עוף קצוץ/ טחון

1/2 כוס ציר עוף

חופן עלי נענע (ללא גבעולים)

חופן עלי כוסברה קצוצה

1 בצל שאלוט

1/2 כפית פלפל שאטה טחון

3 כפות מיץ לימון

1.5 כפות רוטב דגים (ניתן לרכוש בחנויות מזרח ומערב).

 

ההכנה:

1. מחממים מחבת עם ציר עוף, מוסיפים את העוף הקצוץ ומבשלים עד שמוכן.

2. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המרכיבים.

 

המתכון באדיבות מסעדת ביץ' קלאב

 

חגיגת דגנים וקטניות

אוכל גורמה ב-5 דקות

קדירה ליום קודר: 3 מתכוני בישול ארוך

הצטרפו לקבוצת האוכל של מוטק'ה

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה