מנות כמו במסעדה - לשולחן החג

כשמתכנסים לארוחת חג, אין דבר מהנה יותר מלראות את האורחים מופתעים מהמנות שעל השולחן. השנה אנו מציעים לכם להפתיע את כולם עם מנות "כמו במסעדה". לפניכם שתי מנות ראשונות ושתי מנות עיקריות שנמצאות דרך קבע במסעדות המובילות ובחג הזה יכולות להיות גם חלק מתפריט ארוחת החג שלכם.
סלט מלפפונים שמיר וגמבה - מסעדת "קיטון"
סלט מלפפונים עם שמיר של מסעדת קיטון. צילום: רלי לב
הסלט הזה מוגש במסעדת "קיטון" כבר מעל 50 שנה והוא נחשב לאחת המנות הראשונות האהובות. הוא מאוד קל הכנה ויוסיף רעננות לשולחן החג.
מצרכים ל-5 מנות
5 מלפפונים ירוקים
חצי קילו גמבה
1 בצל לבן
חצי חבילת שמיר
שמן זית לפי העין
חומץ לפי הטעם
מלח וסוכר לפי הטעם
אופן ההכנה
- שוטפים את המלפפונים היטב (לא מקלפים) ופורסים לחצאי פרוסות דקות.
- חותכים את הגמבה לרצועות דקות.
- חותכים בצל לבן מקולף לחצי פרוסות דקות.
- שוטפים את השמיר וקוצצים
- מערבבים בקערה את כל הירקות
- מכינים בקערה נפרדת את הרוטב שופכים על הירקות ומערבבים.
פילה לברק עם טפנד ותבשיל עדשים - מסעדת 206 דגים
פילה לברק עם טפנד ותבשיל עדשים של מסעדת 206. צילום: אפיק גבאי
את המנה הזו ניתן להגיש כמו בקערת הגשה גדולה ושטוחה וכך גם במנות אישיות בצלחת.
מצרכים ל-2 מנות
2 דגי לברק מפולטים
טפנד מזיתים שחורים (אם אין בבית, מאוד פשוט להכין: לוקחים חופן זיתים מגולענים שחורים מזן קלמטה, 1/4 כוס שמן זית, 4 יחידות אנשובי כבוש וטוחנים הכול ביחד בבלנדר).
4 שיני שום קונפי
200 גרם עדשים צהובות
2 ענפי טימין טרי
4 כפות שמן זית
1 שאלוט קצוץ
כוס ציר ירקות
אופן ההכנה
- מטגנים את השאלוט במעט שמן, מוסיפים את העדשים ואת ציר הירקות ומערבבים עד שהעדשים מוכנות מגיעים למצב "אל דנטה. מתבלים במלח ופלפל.
- את הפילטים של לברק למרוח בטפנד (את הצד הפנימי) ולהניח על תבנית אפיה.
- לאפות ב-190 מעלות במשך 10 דקות.
- הגשה: על כך צלחת (או בקערת הגשה) להניח את העדשים ומעליהם את הדג כשהאור כלפי מעלה. מעל כל פילט להניח מעט שום קונפי וענף טימין ולהגיש.
שוק טלה של מסעדת "הצדף"
שוק טלה של מסעדת הצדף. צילום: יחצ
מצרכים ל-5 מנות
5 חתיכות של שוק טלה אוסבוקו (חלק אחורי)
4 בצלים חתוכים לרצועות
1 ליטר ציר עוף
15 גרם פלפל אנגלי
5 גרם קינמון
3 כפות רוטב סויה
5 גרם פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם ושמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מחממים מעט שמן בסיר וצורבים את חתיכות השוק מכל הכיוונים.
- מוציאים את השוק ומזהיבים את הבצל.
- מחזירים את השוק לסיר ומסדרים מעל הבצל.
- במד ליטר מערבבים את כל התבלינים וציר העוף ומוסיפים לסיר.
- מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה מלאה.
- מורידים ללהבה קטנה ומבשלים כ- 4-5 שעות, תוך כדי הבישול, כל חצי שעה מסובבים את הבשר על מנת שהכול יתבשל בצורה אחידה.
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?
ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017
אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...