חזרה למגזין אוכל

מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים

מארחים בחג? מבקרים בסוכה? אל תבואו בידיים ריקות. הנה 3 מתכונים חגיגיים בהשראת הסתיו, עם טוויסט מעניין שהופך אותם למפתיעים וטעימים במיוחד
לין לוי 24/09/23
מנות לסוכות: 3 מתכונים חגיגיים
חזה עוף מגולגל עם אספרגוס כבר טעמתם? צילום באדיבות המועצה לענף הלול

 

 

 

ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד שאין בו מאפייני מזון משלו, אך יחד עם זאת אכילה בסוכה על פי ההלכה היא אחת ממצוות החג, כשחמשת מיני דגן חייבים להיכלל ברשימת המזונות שאוכלים ומברכים עליהם. אנחנו אומרים שלא חייבים להסתפק בדגן, וכדאי ואף רצוי להפוך את האירוח בחג, או את הביקור בסוכה של חברים, שכנים או בני המשפחה לחוויה טעימה. איך עושים את זה? אנחנו מציעים לכם שלושה מתכונים שמתכתבים עם עונת הסתיו הבאה עלינו לטובה, ויש בהם טוויסט מעניין שהופך אותם להפתעה קטנה וטעימה.

 

 

פוקאצ'ה גבינה כחולה עם תאנים

 

 

השילוב בין הגבינה הכחולה לתאנים הוא אחד השילובים האנינים. צילום: הדס ניצן

 

 

פוקאצ'ה היא לחם איטלקי שטוח, שבדרך כלל מוגש כשבמרכזו בצל, עשבי תיבול או תוספות אחרות שמתקשרות לפיצה. השילוב בין הגבינה הכחולה לתאנים, הנחשב לאחד האנינים, משתלב נפלא עם הבצק הפתוח קלות, ומעניק למנה טוויסט חריף-מתוק שקשה להפסיק לאכול.

 

מצרכים (4 פוקאצ'ות):

 

500 גרם קמח לבן

1 כפית גלוטן

35 גרם שמרים

280 מ"ל מים פושרים

כף מלח

4-5 תאנים

150 גרם גבינה כחולה (רוקפור או גורגונזולה)

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית אזוב יבש

1/2 כפית טימין יבש

4 כפות שמן זית

 

ההכנה:

 

1. בקערה קטנה מניחים את שמן הזית ועשבי התיבול, מערבבים ומשרים למשך שעתיים.

 

2. לשים במשך כחמש דקות במיקסר קמח, שמרים ומים.

 

3. מוסיפים את הגלוטן ואת המלח ומניחים לעוד כרבע שעה. הבצק רך ודביק וזה בסדר. מעבירים לקערה משומנת.

 

4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ומיד מעבירים לתפיחה איטית של כשעתיים בקירור.

 

5. מוציאים מהקירור, מעצבים בשמן ארבע פוקאצ'ות מוארכות ומתפיחים כחצי שעה.

 

6. חותכים את התאנים לרבעים.

 

7. מפזרים על הפוקאצ'ות תאנים, גבינה כחולה ומעט שמן זית.

 

8. מחממים תנור ל- 220 מעלות ואופים כרבע שעה.

 

9. כשהפוקצ'ה יוצאת מהתנור, מורחים אותה בשמן זית מתובל בעשבי תיבול שהוכן מראש.

 

המתכון באדיבות השפית נילי כהן-מינץ, עבור חוות "דרך התבלינים"

 

 

סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר

 

 צילום: חיים יוסף

 

 

אודות לטעמו המריר והלא שגרתי, האנדיב נחשב לזהב הלבן של הירקות. מלבד המרירות הקלה יש בו גם רעננות ופריכות. מסיבה זו תוספת של עלי אנדיב לכל סלט מספקת טוויסט מפתיע, והופכת את הסלט הפשוט למנה אלגנטית.

 

אסקבש היא שיטת כבישה מהירה בתחמיץ חם שמקורה בספרד, והיא מתאימה במיוחד לדג דניס בעל הטעם העדין. שילוב בין הדג המוחמץ ועלי האנדיב יחד עם בצל אדום, גרגירי רימון קראנצ’יים ורוטב מתקתק, הופך את המנה הזו לשוברת שגרה קולינרית.

 

מצרכים (ל-6 מנות):

 

לאסקבש דניס:

4 נתחי פילה דניס נקיים מעור וחתוכים לרצועות ארוכות בעובי 2 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום מעוכה

2 עלי דפנה

1/4 כוס שמן זית

 

לסלט:

1 כוס מיץ גזר

4 אנדיב חתוכים לרבעים

2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים

1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות

20 עלי פטרוזיליה

4 כפות גדושות גרגירי רימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

 

ההכנה:

 

1. מכינים אסקבש: מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.

 

2. מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית, ויוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס.

 

3. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים (ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר, כך הדג יהיה כבוש יותר).

 

4. מכינים ויניגרט גזר: מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.

 

5. מרכיבים ומגישים: מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

 

המתכון באדיבות רשת "טיב טעם"

 

 

חזה הודו ממולא באספרגוס, גזר ופלפל

 

 

צילום באדיבות המועצה לענף הלול 

 

 

זוהי מנה בשרית קלה מאוד להכנה, שאודות לנוכחות הירק האצילי אספרגוס שומרת על פאסון חגיגי שמתאים לתקופת החגים.

 

מצרכים (ל-6 מנות):

 

300 גרם חזה הודו פרוס דק-דק ומשוטח לעובי מינימלי

2 כפות שמן

2 כפות רוטב סויה או טריאקי

4 גבעולי אספרגוס

1 גזר חתוך לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

 

ההכנה:

 

1. מניחים פיסת הודו על משטח עבודה, מניחים עליה רצועות ירק ומגלגלים במהודק. מכינים כך את כל הכמות.

 

2. מחממים מחבת ומזהיבים את גלילות ההודו מכל הצדדים.

 

3. מוסיפים רוטב סויה ומניחים לו לעטוף את הגלילות בגלייז זהוב.

 

המתכון באדיבות המועצה לענף הלול.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה