מסיבת תה: 3 מתכוני עוגיות פריכות וטעימות

בימים כתיקונם סוכר לבן, חמאה וקמח לבן הם אויבי הציבור. אבל לפעמים, כלומר בחורף, כשבחוץ הטמפרטורות צונחות והגשם מתדפק על החלון, כל מה שמתחשק זה להכין שתייה חמה ולסדר לידה צלוחית עוגיות תוצרת בית.
אחרי שהרגענו קצת את המצפון והבטחנו לעצמנו שנאכל במידה ונצא להליכה ברגע שיתחמם קצת – בואו נעבור לבגדי בית ונתחיל לעורר את בלוטות הטעם. קבלו שלושה מתכוני עוגיות שהולכות נהדר עם כוס תה - וגם עם קפה.
המעניינות: עוגיות פלורנטינות
עוגיות פלורנטיניות, צילום: דניאל לילה
המצרכים (לתבנית אפייה ביתית – 38/45 ס"מ)
לבצק הפריך:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
200 גרם קמח (1.5 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
למילוי:
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים פרוסים מולבנים + פירות יבשים, קצוצים לקוביות קטנות של 1 ס"מ.
אופן ההכנה:
1. הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את החמאה ואת הסוכר, ומערבבים במהירות בינונית עד להומוגניות.
2. מוסיפים את הביצים, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עוד זמן מה באותה המהירות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לריבוע דק בעובי של עד 1/2 ס"מ, במידה שתתאים לגודל התבנית. מחממים את תנור האפייה ל-170 מעלות.
5. מסדרים נייר אפייה בתבנית, מסדרים את הבצק מעל ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק מעט, כדי שיישאר ישר בגמר האפייה. אופים בתנור כ-12 דקות.
6. לאחר שהבצק מוכן, מוציאים ומניחים לו להתקרר בטמפרטורת החדר. עוברים להכנת המילוי (משאירים את התנור דולק).
7. המילוי: בסיר בישול מחממים את הסוכר, הדבש והחמאה עד לרתיחה.
2. מוסיפים את השקדים והפירות היבשים ומערבבים עד שכל השקדים והפירות מכוסים בתערובת שרתחה. מוזגים על גבי הבצק הפריך ומשטחים בעזרת מרית או "קלף" על גבי הבצק.
3. מחזירים לתנור ואופים כ-18 דקות.
4. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר כשעתיים. חותכים לריבועים של 3X2 ס"מ.
5. מאחסנים בכלי אטום. מגישים ליד קפה או תה.
* ניתן לחתוך גם לרצועות "מקלות" ברוחב 8X1 ס"מ.
המתכון באדיבות מיקי שמו
הנוסטלגיות: עוגיות רחת לוקום מבצק שמנת
עוגיות רחת לוקום, צילום: דן לב
המצרכים (ל-40 עוגיות):
לבצק:
250 גרם חמאה רכה
1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)
4 חלמונים
3 כוסות קמח (420 גרם)
1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
1 כפית תמצית וניל איכותית
למילוי:
250 "רחת לוקום" מאיכות טובה
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
אופן ההכנה:
1. הבצק: מכניסים למיקסר את החמאה, השמנת, החלמונים ותמצית הווניל. מערבבים במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה (כ-3 דקות).
2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב-2 שלבים, עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3-4 שעות.
3. העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ (רצוי פחות). מתקבל בצק במידות 30:40. חוצים אותו לשני מלבנים במידות 15:40.
4. מגלגלים את רחת הלוקום ל-2 גלילים צרים באורך 40 ס"מ ובקוטר של 1 ס"מ.
5. מניחים כל גליל של רחת לוקום על גבי כל אחד ממלבני הבצק, ועוטפים בעדינות את גליל רחת הלוקום בבצק הדק. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ורחת הלוקום.
6. מניחים את שני גלילי העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות.
7. בעזרת סכין/"קלף" פלסטיק, חותכים את העוגיות ישירות על גבי תבנית האפייה, ברוחב של 2 ס"מ כל עוגייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.
8. מצננים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.
המתכון באדיבות מיקי שמו
המהירות: עוגיות לקפה ולתה שהנכדים יאהבו במיוחד
מהירות וטעימות. צילום: רעות עוזיאל
המצרכים (לכ-100 עוגיות):
4 ביצים
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. צרים מהתערובת עוגיות בצורות שונות אך לא עבות מדי.
3. מסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה.
המתכון באדיבות אתר Lady in Red "הבית של האמהות".
ויש גם מרקים מעולים לחורף
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
איזה עוגיות אתם אוהבים? שתפו בקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
תודה רבה על המתכונים!
טיולי יוקרה מאורגנים
את הציפוי אני עושה ללא סוכר רק עם דבש ושמה בערך כף חמאה לא צריך יותר מזה.