מרק עוף עם ירקות

מרק עוף וירקות
החומרים:
· חלקי עוף או הודו
• מגוון ירקות, למשל: דלורית, קולורבי, לפת, גזר, קישוא, ברוקולי, כרובית, כרוב, סלרי, פטרוזיליה, שמיר. ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות, כולל נבטים, פטריות, אפילו עלי חסה ועוד, וזאת בזכות הבישול המהיר מאוד של הירקות המשאיר אותם נעימים ופריכים
• אבקת מרק עוף
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אופן ההכנה:
• מרתיחים בסיר את חלקי העוף/הודו הלא מנוקים, ישר מהמקפיא, למשך כ-30-25 דקות. שופכים את המים, מנקים את חלקי העוף/הודו מעור ומכל השומן הנראה לעין.
• מעבירים את החלקים המנוקים למים נקיים, מוסיפים שתיים-שלוש כפות אבקת מרק וממשיכים לבשל עד הוספת הירקות.
• במקביל רוחצים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות. רק את העלים חותכים דק.
• מוסיפים את הירקות (פרט לירקות העליים), מביאים לרתיחה, מכבים את הגז מיד ואחרי זה מוסיפים את העלים החתוכים.
בתאבון!
באדיבות ד"ר אולגה רז, תזונאית קלינית, חוקרת, מנחה ומאמנת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה באיכילוב וראש המחלקה למדעי התזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל. www.olgaraz.co.il
לקהילת אוכל:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...