חזרה למגזין אוכל

משק ברזילי: שני מתכונים צמחוניים

במשק ברזילי שבמושב ירקונה, מסעדה צמחונית-אורגנית, מציעים חוויה קולינרית המתבססת על גידולי המשק. מירב ברזילי אחראית על המשק ושני בנאי, שפית המסעדה, רוקחת מהתוצרת המבורגרים, תבשילי קדירה, סלטים ושאר מטעמים. לנו היא תרמה שני מתכונים, לסלט ולפסטה
עדי כץ 11/10/12
משק ברזילי: שני מתכונים צמחוניים

סלט בורגול, פטריות ועלים. צילומי אוכל: דניאל לילה


במטבחים של מסעדות לרוב לא נעשה שימוש במוצרים אורגניים בשל מחירם הגבוה. ב"משק ברזילי" שבמושב ירקונה (ליד הוד השרון), מסעדה צמחונית-אורגנית, פתרו את בעיית המחירים הגבוהים באמצעות גידול אורגני עצמי של כל הפירות, הירקות וצמחי התבלין המשמשים במטבח, בלי לקרוע את כיסי הסועדים.

מירב ברזילי, מי שהקימה את המקום לפני עשר שנים במשק המשפחתי שירשה, מציעה חוויה קולינרית ללא ייסורי מצפון, כלפי יצורים אחרים או הבריאות, עם מנות כמו המבורגר צמחי משעועית לימה, פטריות יער ואגוזים, קדירת קטניות אפויות בטאבון, או סלט בריאות חם מקינואה פרא, עדשים מונבטות ועלי מנגולד. בתפריט גם מנות שידברו לליבם של מי שטיילו בהודו, כמו "טאלי", וגם צ'אי הודי ומשקה ה"לאסי" האהוב.

סביה של ברזילי, ממקימי מושב ירקונה, חקלאים שהאמינו שהציונות תוגשם בעבודת כפיים, הקימו כאן משק של עצי הדר ולולי תרנגולות. כאשר אביה, שירש את המשק, הלך לעולמו ב-1998, החליטה לעקור עם משפחתה מהעיר הגדולה ולוותר על קריירה בעולם הפרסום לטובת שיקום המשק המשפחתי. "היה ברור לי", היא אומרת, "שהחלום הוא שילוב של חקלאות עם אוכל, ואם חקלאות - אז מובן שחקלאות אורגנית".

בתחילת הדרך, היתה החקלאות האורגנית בחיתוליה וברזילי נתקלה בתגובות ספקניות, אך לא ויתרה. כיום משתרעים על עשרת הדונמים של משק ברזילי ערוגות של חסה, בצל, עגבניות, דלועים, תירס, חצילים ומה לא, לצד בוסתן של עצי פרי. הכול מגודל בשיטות אורגניות, ללא ריסוס וכימיקלים, ומגיע למטבח בשיא טריותו.

לצד החלקות החקלאיות הוקם במבנה הלול הישן ששופץ בית קפה-מסעדה. השפית היא שני בנאי והתפריט בריאותי, צמחוני ואורגני עם נגיעות טבעוניות. המרכיבים מתבססים על תנובת הבוסתן וערוגות הירק והתבלינים ועל מגוון של קטניות, דגנים מלאים ותחליפי חלבון מהצומח. "אנחנו משתדלים לבשל את הירקות כשהם טריים ובעונתם", אומרת ברזילי, "ולכן אנחנו לא מגדלים אותם בחממות. כיוון שכך יש צורך להחליף את כל התפריט של המסעדה פעמיים בשנה, בהתאם ליבולי העונה".

בנוסף למסעדה יש במקום מאפייה שמפיקה לחמי בריאות שונים, ביניהם פוקצ'ות, לחמי שאור ולחמים ללא גלוטן, וחנות אורגנית שמציעה ירקות, פירות ומוצרי מדף אורגניים מהארץ ומהעולם.

1 ענף רוזמרין (עלים בלי גבעול)


אופן ההכנה: 
מערבבים טוב את כל רכיבי הרוטב. נותנים לרוטב לעמוד על השיש עד גמר הכנת הסלט.
מכסים את הבורגול במים רותחים לחמש דקות או במים קרים ל-20 דקות ומכסים.
מסננים את המים ומוסיפים את שמן הזית כדי לעצור את תהליך הבישול. מעבירים לקערה ומצננים.
מוסיפים לקערת הבורגול המצוננת את הפטריות, העלים והעגבניות. 




לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה