מתגלגלים: מתכוני סושי מתוק
ארבעה מתכוני סושי מתוק לאירוח אנין טעם ומהוקצע
אפרת ליבפרוינד
31/08/11

סושי הוא מאכל יפני המורכב מרצועות דג נא המגולגלות באורז רך ומצופות בציפוי פריך. טעמו של הסושי, על פי רוב, מלוח וחריף, ונוהגים לאכול אותו עם מקלות מיוחדים.
הגרסה המתוקה והחדשנית היא למעשה רולדיות קטנות מגולגלות, המתאימות לאירוח קליל כמו לקינוח אנין טעם ומהוקצע. כדי להגיע לתוצאה של רולדיות קטנות כמו בתמונות יש להשקיע יותר בתהליך ההרכבה:
את הקרם - המילוי הפנימי - מכניסים לתוך שקית זילוף עם פיה חלקה ויוצרים גלילים בקוטר 1-2 ס"מ על בסיס של נייר אפייה. מקפיאים מעט את גלילי המילוי, ובעודם קפואים למחצה עוטפים כל גליל ברולדה, מקפיאים שוב למספר דקות ורק אז פורסים לפרוסות.
כדי להכין רולדיות בדרך הפשוטה והמהירה יש לפעול בדרך הקונבנציונלית להכנת רולדה: מורחים את המילוי מעל הרולדה, מגלגלים לצורת שבלול, מקררים ופורסים.
סושי שוקולד-חלבה
רולדה בסיסית וקלה ביותר להכנה
לבסיס הרולדה:
5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 2 כפות שמן 1 כוס קמח 1 כף גדושה קקאו משובח מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה איטית מוסיפים: חלמונים, שמן, קמח וקקאו. שוטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס. מוציאים מהתנור ומצננים.
קרם למילוי:
2\1 1 כוס חלב סויה 3 חלמונים 5 כפות סוכר 2 כפות קורנפלור 1 כף אינסטנט פודינג וניל 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חלבה מפוררת 1 מכל ריצ' מוקצף מבשלים את החלב על אש בינונית. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. את הבלילה המתקבלת יוצקים בחזרה לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מסירים מהאש. מוסיפים שוקולד וחלבה. מקררים היטב. מקפלים את התערובת כשהיא קרה מאוד לתוך הריץ' המוקצף.
להרכבת הרולדיות:
למראה המהוקצע פועלים על פי ההוראות שניתנו בפתיח. להכנה פשוטה ומהירה - חותכים את העוגה לאורך (כדי שתתקבלנה רולדות קטנות), מורחים מעט את הקרם על העוגה. מגלגלים לרולדה ארוכה, צרה ודקה. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות עגולות.

סושי פיסטוק חמוציות בציפוי אגוזים
הכנת הסושי קלה ביותר
לרולדת בסיס:
5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 2 כפות שמן 1 כוס קמח 1 כף אבקת קקאו - לבחירה מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה איטית מוסיפים חלמונים, שמן, קמח וקקאו. (אם רוצים את הרולדה בצבע כהה). שוטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
לקרם:
1 מכל ריץ מוקצף 5 כפות חלב סויה 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 4\1 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח קצוץ חופן חמוציות
להרכבת הרולדיות:
למראה המהוקצע - פועלים על פי ההוראות שניתנו בפתיח. להכנה פשוטה ומהירה - חותכים את העוגה לאורך (כדי שתתקבלנה רולדות קטנות), מורחים מעט את הקרם על העוגה. מגלגלים לרולדה ארוכה, צרה ודקה. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות עגולות.
לציפוי:
1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח קצוצים גס 1 כף אבקת קקאו מערבבים יחד בכלי עם מכסה את אגוזי הלוז והקקאו. מורחים מסביב לרולדה המוכנה והמגולגלת מעט מקרם המילוי או לחילופין מעט שוקולד מומס, ומגלגלים בתוך האגוזים. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות.
סושי שומשום שוקולד נוגט
מתכון זה הוא מקצועי יותר, כאשר להכנתו יש להצטייד בתבניות סיליקון עגולות בקוטר של בין 3-5 ס"מ.
לבסיס שומשום:
170 גרם סוכר 55 גרם דבש 55 גרם ריצ' לא מוקצף 60 גרם מרגרינה 200 גרם שומשום 70 גרם קמח מבשלים את כל החומרים (יש להקפיד על מידות מדויקות!) עד לאיחוד וליצירת מרקם גמיש. מקררים את התערובת כשעה. יוצרים כדורים קטנים בגודל זית ומניחים אותם בתוך תבנית השקעים. אופים בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית. מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד לבן 4 כפות אבקת נוגט ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט. את המסה הנוצרת יוצקים לתוך תבנית שקעים בגודל של התבנית שבה מכינים את בסיס השומשום, ומקפיאים כשעה. משחררים מהתבנית ויוצרים מעין "כריכונים" המורכבים מעיגולי שומשום ושוקולד. להגשה נאה - מדביקים את הסושי מעל משטח של שוקולד.

גלילי חביתיות שוקולד קפה בציפוי אגוזים מסוכרים
סושי על בסיס חביתיות, אלא שבניגוד לחביתיות רגילות - ניתן כאן בעצם מתכון לפנקייק, כדי ליצור עובי לחביתיות
לחביתיות:
(בין 6-8 חביתיות) 1/2 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 2 כפות סוכר קורט מלח 2 ביצים 3/4 כוס חלב או תחליף 20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת מכניסים את כל החומרים לתוך מעבד מזון ומפעילים עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה. את הבלילה יוצקים למחבת משומנת ויוצרים חביתיות.
לקרם שוקולד קפה:
4 ביצים שלמות 5 כפות סוכר 200 גרם שוקולד חלב או מריר 100 גרם שוקולד לבן - רק בגרסא החלבית 2 כפיות קפה מומסות במעט מים 2\1 1 מכל שמנת מתוקה או ריצ' מוקצף 2 כפות ליקר שוקולד מקציפים את הביצים עם הסוכר 8 דקות. בנפרד - ממיסים את השוקולד ומוסיפים את הקפה המומס. את תערובת השוקולד והקפה מוסיפים לתוך הביצים המוקצפות תוך כדי הקצפה איטית. מקפלים את המסה הנוצרת לתוך הריצ' המוקצף.
להרכבת הגלילים:
מורחים שכבה דקה של קרם, מגלגלים לצורת שבלול, מקררים מעט, מצפים באגוזים, מקפיאים שעתיים ופורסים לרצועות עבות. לאתר של אפרת ליבפרוינד: www.efratpastry.com
עוד על אוכל ומתכונים:
התאמת הכוס לסוג המשקה - מדריך
יין אדום - מדריך למתעניינים
מבשלים מתכונים: בלוגים של אוכל
שני מתכונים יפניים
ספר בישול חדש: משווייץ באהבה
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:
לחצו
סושי שוקולד-חלבה
רולדה בסיסית וקלה ביותר להכנה
לבסיס הרולדה:
5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 2 כפות שמן 1 כוס קמח 1 כף גדושה קקאו משובח מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה איטית מוסיפים: חלמונים, שמן, קמח וקקאו. שוטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס. מוציאים מהתנור ומצננים.
קרם למילוי:
2\1 1 כוס חלב סויה 3 חלמונים 5 כפות סוכר 2 כפות קורנפלור 1 כף אינסטנט פודינג וניל 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חלבה מפוררת 1 מכל ריצ' מוקצף מבשלים את החלב על אש בינונית. בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל. כשהחלב רותח יוצקים אותו לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. את הבלילה המתקבלת יוצקים בחזרה לסיר. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. מסירים מהאש. מוסיפים שוקולד וחלבה. מקררים היטב. מקפלים את התערובת כשהיא קרה מאוד לתוך הריץ' המוקצף.
להרכבת הרולדיות:
למראה המהוקצע פועלים על פי ההוראות שניתנו בפתיח. להכנה פשוטה ומהירה - חותכים את העוגה לאורך (כדי שתתקבלנה רולדות קטנות), מורחים מעט את הקרם על העוגה. מגלגלים לרולדה ארוכה, צרה ודקה. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות עגולות.

סושי פיסטוק חמוציות בציפוי אגוזים
הכנת הסושי קלה ביותר
לרולדת בסיס:
5 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 2 כפות שמן 1 כוס קמח 1 כף אבקת קקאו - לבחירה מפרידים ביצים. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מנמיכים את מהירות המיקסר ותוך כדי הקצפה איטית מוסיפים חלמונים, שמן, קמח וקקאו. (אם רוצים את הרולדה בצבע כהה). שוטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך 20 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
לקרם:
1 מכל ריץ מוקצף 5 כפות חלב סויה 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 4\1 כוס פיסטוק קלוי ללא מלח קצוץ חופן חמוציות
להרכבת הרולדיות:
למראה המהוקצע - פועלים על פי ההוראות שניתנו בפתיח. להכנה פשוטה ומהירה - חותכים את העוגה לאורך (כדי שתתקבלנה רולדות קטנות), מורחים מעט את הקרם על העוגה. מגלגלים לרולדה ארוכה, צרה ודקה. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות עגולות.
לציפוי:
1 כוס אגוזי לוז קלויים ללא מלח קצוצים גס 1 כף אבקת קקאו מערבבים יחד בכלי עם מכסה את אגוזי הלוז והקקאו. מורחים מסביב לרולדה המוכנה והמגולגלת מעט מקרם המילוי או לחילופין מעט שוקולד מומס, ומגלגלים בתוך האגוזים. מקפיאים שעתיים ופורסים לפרוסות.
סושי שומשום שוקולד נוגט
מתכון זה הוא מקצועי יותר, כאשר להכנתו יש להצטייד בתבניות סיליקון עגולות בקוטר של בין 3-5 ס"מ.
לבסיס שומשום:
170 גרם סוכר 55 גרם דבש 55 גרם ריצ' לא מוקצף 60 גרם מרגרינה 200 גרם שומשום 70 גרם קמח מבשלים את כל החומרים (יש להקפיד על מידות מדויקות!) עד לאיחוד וליצירת מרקם גמיש. מקררים את התערובת כשעה. יוצרים כדורים קטנים בגודל זית ומניחים אותם בתוך תבנית השקעים. אופים בחום של 180 מעלות בין 10-15 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית. מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.
למילוי:
200 גרם שוקולד מריר 100 גרם שוקולד לבן 4 כפות אבקת נוגט ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט. את המסה הנוצרת יוצקים לתוך תבנית שקעים בגודל של התבנית שבה מכינים את בסיס השומשום, ומקפיאים כשעה. משחררים מהתבנית ויוצרים מעין "כריכונים" המורכבים מעיגולי שומשום ושוקולד. להגשה נאה - מדביקים את הסושי מעל משטח של שוקולד.

גלילי חביתיות שוקולד קפה בציפוי אגוזים מסוכרים
סושי על בסיס חביתיות, אלא שבניגוד לחביתיות רגילות - ניתן כאן בעצם מתכון לפנקייק, כדי ליצור עובי לחביתיות
לחביתיות:
(בין 6-8 חביתיות) 1/2 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפייה 2 כפות סוכר קורט מלח 2 ביצים 3/4 כוס חלב או תחליף 20 גרם חמאה או מרגרינה מומסת מכניסים את כל החומרים לתוך מעבד מזון ומפעילים עד ליצירת בלילה חלקה ואחידה. את הבלילה יוצקים למחבת משומנת ויוצרים חביתיות.
לקרם שוקולד קפה:
4 ביצים שלמות 5 כפות סוכר 200 גרם שוקולד חלב או מריר 100 גרם שוקולד לבן - רק בגרסא החלבית 2 כפיות קפה מומסות במעט מים 2\1 1 מכל שמנת מתוקה או ריצ' מוקצף 2 כפות ליקר שוקולד מקציפים את הביצים עם הסוכר 8 דקות. בנפרד - ממיסים את השוקולד ומוסיפים את הקפה המומס. את תערובת השוקולד והקפה מוסיפים לתוך הביצים המוקצפות תוך כדי הקצפה איטית. מקפלים את המסה הנוצרת לתוך הריצ' המוקצף.
להרכבת הגלילים:
מורחים שכבה דקה של קרם, מגלגלים לצורת שבלול, מקררים מעט, מצפים באגוזים, מקפיאים שעתיים ופורסים לרצועות עבות. לאתר של אפרת ליבפרוינד: www.efratpastry.com
עוד על אוכל ומתכונים:
התאמת הכוס לסוג המשקה - מדריך
יין אדום - מדריך למתעניינים
מבשלים מתכונים: בלוגים של אוכל
שני מתכונים יפניים
ספר בישול חדש: משווייץ באהבה
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לקהילת אוכל, בישול ואפייה:
לחצו
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:
לחצו
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות