מתוקים לאוהבים: קינוחי קיץ מפתים

הקיץ כבר בשיאו והוא מביא עימו פירות מכל הצבעים והמינים. מדפי המרכולים והשווקים שלנו עמוסים בכל טוב ובשפע רב ואפשר ליהנות מהם כפי שהם, אחרי קירור, שטופים היטב. אפשרות אחרת היא להכין מהפירות קינוחים קיציים קלילים ומרעננים, שהם ההיפך המוחלט מקינוחים רווי השוקולד שאנחנו אוהבים להתרפק עליהם במהלך החורף.
היתרון הגדול בכל המתכונים שלפניכם בא לידי ביטוי בכך שבכל אחד מהם, ניתן להשתמש בכל פרי שרוצים או אוהבים (ולא חייבים כלל וכלל להיצמד לפירות שבמתכון).
מוס שוקולד לבן עם פירות טרופיים
*באדיבות נטלי קריידן, קונדיטורית מלון פסטורל כפר בלום
מצרכים ל- 10 כוסות:
490 מיליליטר שמנת מתוקה להקצפה + 150 מיליליטר שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם שוקולד לבן
6 גרם ג'לטין
רבע כוס מים
6 מנגו בשלים גדולים
5 סברס
5 פסיפלורה
ההכנה:
- מרתיחים בסיר 490 מ"ל שמנת.
- מסירים מהכיריים מייד עם ההרתחה הראשונית.
- מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה ולתערובת אחידה.
- בכוס מערבבים את הג'לטין עם המים ונותנים למסה לתהגבש.
- ממיסים במיקרו בפולסים קטנים של כמה שניות ומוסיפים לסיר השוקולד.
- כינים את מחית המנגו: מקלפים את המנגו ומוציאים את הגרעין, שמים בבלנדר ומרסקים עד לתערובת חלקה.
- מקציפים במיקסר את היתר השמנת.
- מקפלים פנימה את מסת השוקולד בעדינות.
- מוסיפים 2 כפות מחית מנגו ומקפלים, עד שהתערובת אחידה.
- מכניסים למקרר לכמה שעות, לצורך התייצבות.
- מוציאים מהמקרר ומקציפים בצורה עדינה במשך מספר שניות, כך שנוצרת בלילה חלקה.
- מרכיבים את המנה: מעבירים את המוס לשקית זילוף ומזלפים 2-3 תלוליות בכוסות הגשה שקופות ויפות.
- מסביב לתלוליות וקצת מעליהן, מטפטפים מחית מנגו, 2-3 כפות בכל כוס.
- קולפים את הסברס ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים מעל המוס.
- בעזרת כפית מוציאים את תכולת הפסיפלורה ומוסיפים – כפית לכל כוס.
טירמיסו פטל ללא גלוטן
טירמיסו פטל נטול גלוטן. באדיבות Schär
מצרכים:
חבית עוגיות ספוג נטולות גלוטן
300 גרם פטל (או כל פרי אחר)
100 גרם סוכר
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 גרם גבינת ריקוטה דלת שומן
200 גרם שמנת מתוקה
מקלון וניל
100 גרם שבבי שוקולד
ההכנה:
- מניחים שכבה של עוגיות ספוג על מגש אפייה.
- משאירים קצת מהפטל או הפרי שבוחרים בצד לצורך קישוט, את היתר מרסקים ומניחים על גבי העוגיות.
- מערבבים את גבינת המסקרפונה, את הגבינה הלבנה, את הסוכר ואת מקלון הווניל.
- מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה ומקפלים אותה לתוך התערובת של הגבינות יחד עם 70 גרם שוקולד קצוץ.
- מוזגים את הקרם על הפטל ומקררים במשך 3 שעות לפחות.
טארט פירות קייצי
טארט פירות צבעוני וקרם מסקרפונה. צילום: אסף אמברם, באדיבות מעיין קאופמן מ"מאפיות ג'ייקובס"
מצרכים לבצק:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 טיפות תמצית וניל איכותית
3 כפות (35 גרם) סוכר
קורט מלח
3/4 כוס (100 גרם) קמח
מצרכים לקרם הפטיסייר:
1 כוס (200 גרם) סוכר
3/4 כוס (100 גרם) קורנפלור
3 ביצים בינוניות
3 טיפות תמצית וניל איכותית
קורט מלח
1 ליטר חלב
400 גרם פירות - דובדבנים, משמשים, נקטרינות, קרמבולה, אננס, מלון או כל פרי שאוהבים (את הפירות הגדולים יש לפרוס).
ההכנה:
הבצק
- שמים בקערת המיקסר את החמאה, תמצית הווניל, הסוכר והמלח ומעבדים עם וו גיטרה עד שהם מתאחדים.
- ממשיכים לעבד ומוסיפים בהדרגה את הקמח. מפסיקים את פעולת המיקסר ברגע שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק).
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדיסקה ועוטפים בפלסטיק נצמד. מניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה מעט קמח ומנערים את העודפים.
- מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 סנטימטרים.
- מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות.
- מסירים את עודפי הבצק, מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, כדי שלא יתפח באפייה.
- אופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה ומצננים היטב.
הקרם
- טורפים בקערה את הסוכר, הקורנפלור, הביצים, תמצית הווניל והמלח.
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...