מתכון: מרק תרד מוקרם

צילומים: Shutterstock
בסוף השבוע התחשק לנו מרק מוקרם. אפשר להכין מרק כזה, שצבעו ומרקמו קרמיים וטעמו מפנק, מברוקולי, אפונה, בטטות, קישואים, עגבניות או דלעת, אבל אנחנו בחרנו בתרד. בגלל הערך התזונתי הגבוה, הצבע הירוק והרענן והטעם כמובן.
התרד התקבע משום מה כמאכל הנורא שילדים לא סובלים. אפילו הכוחות האדירים שהפיח (בגרסה משומרת) בפופאי המלח לא הצליחו לשפר את יחסי הציבור שלו. ולמה בכלל נבחר לתפקיד גלולת האון של המלח הכחוש? כיוון שבעבר סברו בטעות שבתרד יש פי עשרה ברזל ממה שבאמת יש בו.
אבל גם עם נתונים צנועים יותר מאלה שייחסו לו, התרד, בן למשפחת הסלקיים שמוצאו בפרס והגיע לאירופה דרך סין במאה ה-11, הוא ירק בריאותי ומרכיב חשוב בתפריט. כוס אחת של עלים מספקת 35 אחוז מהצריכה היומית של ברזל ו-30 אחוז מהצריכה של ויטמין C. אין בו כולסטרול ויש בו הרבה ויטמין A, חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום, זרחן וסיבים תזונתיים.
המרכיב שבו ידוע התרד במיוחד הוא ויטמין K המצוי בו בשפע, החשוב לצפיפות העצם ולקרישת הדם. תכולת הוויטמין בגוף עלולה להידלדל בעקבות נטילת תרופות אנטיביוטיות, טיפולים כימותרפיים או מחלות מעיים כמו קרוהן. מחסור בו עלול להביא לשטפי דם, לשקיעת סידן על דופנות כלי הדם ולהסתיידות סחוסים.
מרק קרופניק
יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...