חזרה למגזין אוכל

מתכון: סלט כרובית

סלט כרובית בהשראת "תותי" - קל, מרענן וטעים
ששת שצ 17/07/14
מתכון: סלט כרובית
מתכון: סלט כרובית

צילום: ששת שצ 

 

תותי היא בעלת הבלוג "ללקק את התות". אפשר להתמכר למתכונים שלה. אז קראתי את המתכון של הסלט שלה, בדקתי שיש לי המצרכים, והכנתי את המתכון הזה בהשראתה.

 

 

החומרים:
4 פרחי כרובית (לא כל התפרחת)
שמן זית
כף צלפים
עירית
גבעול בצל ירוק חתוך לאלכסונים
כמה עלי נענע
בצל סגול
כף ממרח עגבניות מיובשות
מומלץ כף ממרח מעדן לימון כבוש
כמה זיתים מצומקים / צימוקי זיתים מגולענים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:
שוטפים את הפרחים, מייבשים אותם, שמים בתבנית קטנה, מזליפים עליהם שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות. לאחר שצד אחד משחים הופכים להשחמה נוספת (כדאי להזליף עוד שמן זית).
מפרקים את פרחי הכרובית, מצננים, מוסיפים את כל שאר החומרים והתבלינים, מערבבים ומצננים במקרר.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

פשטידת תירס ופטריות עם שמרי בירה

קייל ממולא בעדשים

מתכוני שוקולד מנצחים

מתכוני חצילים באדום ולבן

מתכוני קטניות קיציים

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה