מתכון: פודינג טפיוקה ופירות

צילומים: Shutterstock
למרקם החלקלק והצמיגי של ה"פנינים" השקופות יש להתרגל, אבל ברגע שעושים את הסוויץ', טפיוקה יכולה להתאזרח במטבח כחומר גלם ליצירת מנות אחרונות שהן גם פרווה, גם טבעוניות וגם נטולות גלוטן וכולסטרול. נכון שהערך הגליקמי של הטפיוקה גבוה יחסית, אבל אם שומרים על מינון, הכול בסדר.
הטפיוקה היא מיצוי של עמילנים משורש המניהוט, צמח טרופי הקרוי גם קסאווה או יוקה, ומשמעות שמה הוא "המיץ נסחט". בברזיל, שם גילו לראשונה את האפשרויות הגלומות בשורש, מייצרים ממנו גם משקאות אלכוהוליים וחביתיות ומשתמשים בו גם בתעשיית הדבק. גם לאסיה הגיעו הפנינים הלבנות והשתלבו בקינוחים של המטבח האסיאתי.
ט"ו בשבט הגיע: 3 מתכונים עם פירות יבשים


אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...