חזרה למגזין אוכל

מתכון: פולנטה עם פטריות וביצה עלומה

בדומה לממליגה הרומנית, גם את הפולנטה האיטלקית מכינים מקמח תירס. והיא לא הולכת לבד. נסו אותה עם קונפי פטריות ובצל, וביצה עלומה
ששת שצ 23/10/14
מתכון: פולנטה עם פטריות וביצה עלומה
מתכון: פולנטה עם פטריות וביצה עלומה

צילומים: ששת שצ

 

לפולנטה (שש מנות):

כוס קמח תירס

כוס חלב
2 כוסות מים
מכל שמנת מתוקה
3 כפות גבינה קשה / פרמזן
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית שמן כמהין

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים הסיר ומוסיפים מלח.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה.
מפזרים את קמח התירס לתוך התמיסה המבעבעת באיטיות בתנועות פיזור תוך כדי בחישה ללא הפסקה למניעת גושים.
מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה שיש.
כאשר כל הסיר מלא בפולנטה מכניסים את הגבינה הקשה וממשיכים לערבב.
בכול כמה דקות מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבב כל חמש עד עשר דקות, כל פעם עם מעט שמנת למניעת צמיגות יתר והידבקות.
מוסיפים פלפל שחור גרוס טרי ומערבבים.
פעולות הערבוב עד לסיום התבשיל: שעה.

את הפולנטה מגישים מיד עם הקונפי על מנת שלא תתקרש בסיר. קונפי הוא בישול ארוך בשמן.

 

פורל בעשבי תיבול

תפוחים: כל היתרונות ומתכון לעוגה

    

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  1  אהבו 

תודה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה