חזרה למגזין אוכל

מתכונים וחידושים לארוחת חג

שלושה מתכונים לשלוש מנות חגיגיות וייחודיות לארוחות ראש השנה הקרבות, וכן מקבץ מוצרים חדשים ומתוקים
אורית הראל 08/09/09
מתכונים וחידושים לארוחת חג
לפניכם עוד כמה חידושים והמצאות לכבוד החגים ולקראתם, שימתיקו וישפרו את השנה החדשה:
חלה בעוגה.
מאפיית לחמים ברחוב החשמונאים בתל אביב (הפתוחה 24 שעות ביממה בימים א'-ו' עד כניסת השבת), מציעה לחג מבחר חלות מיוחדות, עוגות דבש ומוצרי דבש. לצד החלה המתוקה בציפוי פרג או שומשום (14 שקל), חלה חגיגית עגולה עם פרג, קצח, שומשום, גרעיני חמנייה ודלעת (19 שקל; כרוכה סביב כלי חרס מלא בדבש - 55 שקל) וחלת צימוקים (22 שקל), מציעים בלחמים גם חלת מרציפן (29 שקל) - חלה שהיא גם עוגה, מלאה במרציפן לובקה ומצופה באגוזי לוז פרוסים. בין עוגות הדבש יש לצד הרגילה גם עוגת דבש ותפוחי עץ (עגולה), עוגת אגוזי לוז, תפוחים ודבש ועוגת מוס דבש (קרה). במקום נמכרות גם צנצנות דבש שמיוצר בידי עודד רייקין ברמת הגולן, שעיקר הצוף שלו מקורו בפריחת עצי שיזף, אקליפטוס ופרחי בר. לצד דבש נטו יש גם דבש מרציפן, שילוב מיוחד של לחמים המכיל מרציפן לובקה, דבש שקדים קלויים, ויערת דבש - דבש עצי שיזף עם חלת דבש.
ליקר בריא.
סוף עונת החום (עכשיו) זה זמן שבו מבשילים בבת אחת עשרות אלפי טונות של פסיפלורה בישראל. היצע הפרי הטרי גדול בהרבה מהביקוש, ולכן נשארים עודפים רבים שהחקלאים נאלצים למצוא להם פתרונות יצירתיים לשיווק מיידי. אחד כזה הוא "כולסטינה" של חברת "נופר מוצרים טבעיים" - מיצוי טבעי של צמחי מרפא בתוך ליקר פסיפלורה ורימונים בטעם פירותי עשיר. המוצר מכיל פסיפלורה, רימונים וענבי יין אדומים וכן צמחי מרפא שונים וביניהם גדילן, שינן רפואי, קלנדולה, היביסקוס ועוד, שמסייעים בהורדת רמת כולסטרול, ניקוי כבד והפחתת הסתיידות עורקים, ניקוי כלי דם וחיזוקם וטיהור הגוף מרעלים. מומלץ לשתות כ-30 מ"ל ליום. ניתן למהול בכוס מים, מיץ או משקה, או לשתות נקי. להשיג בבתי הטבע ובבתי המרקחת. מחיר מומלץ: 85 שקל.
טעמים חדשים.
שטראוס משיקה טעמים חדשים בסדרת מעדני מילקי הפופולרית: מילקי שוקולד לבן ואוכמניות ומילקי שוקולטו אגוזים. אל המילקי שוקולד לבן המוכר עם הקצפת מצטרף בשילוב החדש סירופ אוכמניות ולמילקי שוקולד נוספים סירופ שוקולד ואגוזים. מחיר מומלץ: 4.02 שקל.
הוא לחיץ.
"תמר כנרת", יצרנית מוצרי התמרים והסילאן הגדולה בישראל מקבוצת כנרת, משיקה סילאן בבקבוק לחיץ, עם פקק אל-חזור שמונע טפטוף ונזילות. האריזה החדשה נוחה לשימוש ומתאימה במיוחד לזיגוג בסילאן, לבישול ולאפייה, כשהכמות הנדרשת אינה גדולה. הסילאן ? דבש התמרים ? משמש להמתקה של מאכלים וקינוחים, כתחליף לממתיקים אחרים כמו דבש. האריזה החדשה נועדה להפוך את השימוש במוצר, שמכיל מרכיבים בריאותיים רבים ומצטיין בכושר שימור טבעי, ליומיומי ונגיש. מחיר סילאן בבקבוק לחיץ 650 גרם: 16 שקל. ברוח החג והשנה החדשה שמחו מספר שפים לחלוק איתנו מתכונים מיוחדים וחגיגיים, שהולמים היטב את שולחן החג. אספנו בעבורכם מתכון אחד למנת דג (שיכולה לתפקד כמנה ראשונה), מתכון לבשר (עיקרית) ומתכון לקינוח. בתיאבון!



קציצות דג בסגנון אסייתי - מעין גפילטע פיש אסייתי
מתכון של השף בן נרושביץ מ"מכללת השף", שבא כעדותו מבית פולני, התחתן עם טעמים תוניסאיים, ובמתכון הזה עשה מיזוג גלויות עם השפעות אסייתיות שספג באמריקה.
חומרים לקציצות:
? בשר דגים משני דגי בס ללא עצמות ? 3 ביצים ? 4 כפות פירורי לחם מסוג פנקו ? צרור כוסברה קצוצה ? 2 שיני שום קצוצות היטב
חומרים לרוטב:
? 1/2 ליטר ציר עוף (אפשר גם מאבקה) ? 1/2 ליטר חלב קוקוס ? 4 שיני שום ? 1/4 כוס סויה ? 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ ? 2 כפות שמן שומשום ? 2 עגבניות חתוכות לשמיניות ? 12 עלי בזיליקום ? פלפל חריף לפי הטעם
אופן ההכנה:
? מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות ומניחים את התערובת במקרר לשעה. ? במקביל, שמים בסיר את שמן השומשום ומטגנים קלות את הג'ינג'ר עם השום והעגבניות. ? מוסיפים את ציר העוף והבזיליקום ומבשלים כ-20 דקות. ? מוסיפים את חלב הקוקוס ואת הסויה וממשיכים לבשל עד לרתיחה. ? מכינים מהתערובת קציצות ומפילים לסיר בעדינות. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ומגישים.



ספייריבס טלה עם פירות יבשים ואגוזים
מתכון של השף סהר רפאל, שף המסעדות "כדיתא" במושב תימורים ו"כרמים" במושב סגולה, שמגדיר את עצמו ילד טוב ירושלים, בן לאמא ממצרים שבהשראתה המתכון הזה.
החומרים:
? 2 ק"ג ספייריבס טלה ? 100 גרם אגוזים ? 2 כפות צימוקים ? 7 משמשים ? 7 תאנים ? 1 בקבוק יין אדום ? מלח ? פלפל שחור ? 3 ענפי רוזמרין ? חצי ליטר מים ? רבע כוס שמן ? 3 כפות סילאן
אופן ההכנה:
? מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבשר עד השחמה. חשוב שהבשר יהיה יבש. ? מתבלים בחצי כף מלח וברבע כפית פלפל שחור גרוס. ? מוסיפים בקבוק יין, מבשלים כחמש דקות ומוסיפים מים עד כדי כיסוי. ? מבשלים במשך שעה, מוסיפים את שאר המרכיבים ואת הסילאן. ? מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה, מכסים ומבשלים עוד שעה וחצי. מגישים.
תפוחים ברוטב דבש, תמרים וקינמון
מתכון קינוח של השף-קונדיטור מרים הרשקו מ"דן גורמה", המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן.
החומרים (ל-20 מנות):
10 תפוחי עץ מזן גרני-סמיט, קלופים וללא חרצנים, פרוסים לטבעות בעובי 5-6 מ"מ.
החומרים לבלילה:
? 1/2 ליטר בירה לבנה ? 1/2 ליטר מים ? 100 גרם סוכר לבן ? 100 סמ"ק שמן צמחי (קנולה או תירס) ? 4 ביצים ? קורט מלח ? 800 גרם קמח רגיל
החומרים לרוטב:
? 150 גרם דבש ? 150 גרם סילאן (דבש תמרים)
לקישוט:
קינמון טחון
אופן ההכנה:
? משרים את טבעות התפוחים במים ומעט מיץ לימון (למניעת השחרה). ? מפרידים את הביצים. מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף גמיש. ? בקערה נפרדת טורפים את הבירה, המים, השמן והחלמונים. מוסיפים לתערובת את המלח ואת הקמח ומערבבים, אבל לא יותר מדי, כדי להבטיח קבלת תערובת אוורירית. ? מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים בזהירות. ? מחממים בסיר שמן עמוק לחום בינוני (על סף רתיחה). טובלים את פרוסות התפוחים בתערובת הבלילה ומטגנים כדקה עד להזהבה. ? מוציאים את פרוסות התפוחים המטוגנות בעזרת כף מחוררת ומניחים אחד על גבי השני בשיפוע (מבנה דמוי רעפים), על גבי נייר סופג. ? להגשה: מגישים לכל סועד בצלחת אישית שתי פרוסות תפוח מונחות בשיפוע ומזרזפים דבש מעורב בסילאן. מפזרים מעל מעט קינמון טחון.
עוד מתכונים ואוכל:

ספר חדש: המתכון הסודי של אבא

מתכוני אייס קפה ומתכון קפה אלכוהולי

לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

מדריך חדש: מסע קולינרי

ספר מתכונים חדש: פרווה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול אפייה מתכונים ואירוח
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה