מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים, אפרסקים ועוד. פירות הם מאכל נהדר לעונת הקיץ, שבה אנחנו עוברים באופן טבעי לתזונה קלה יותר ומתרחקים ממאכלים כבדים. לפירות הקיץ יש גם אפקט של קירור טבעי בגוף, כך שאין מתאים מהם לאכילה ביום קיץ לוהט.
"בנוסף לסיפוק בלוטות הטעם ורענון הגוף, רוב פירות הקיץ בריאים מאוד", מציינת חלי ממן, מובילת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא. "הם מכילים ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים וסיבים תזונתיים. כמות השומן שנמצאת ברוב פירות הקיץ היא זניחה. בנוסף, מאחר שתכולת המים של רוב פירות הקיץ היא בין 80% - 90%, הם תורמים זוהר בריא וקורן לעור. מגוון המאכלים שניתן לשלב בהם פירות הוא עצום! נסו למשל לאכול סלט פירות טרי עם קצת יוגורט דל שומן או סתם סלט פירות רגיל לקינוח. אגב, מיץ פירות טרי יעזור לכם לספק את הצמא ולמנוע התייבשות בחודשי הקיץ, אבל הימנעו ממיצי פירות משומרים המכילים חומרים משמרים, תוספת סוכר וסיבים זניחים".
לפניכם מגוון מתכונים לסלטים שיכולים לשמש כמנות ראשונות או תוספות, מנה עיקרית וכמובן - קינוחים נהדרים, והכל על בסיס פירות. אתם רק צריכים לבחור, להכין וליהנות.
"סלט על" קיצי עשיר בחלבון איכותי
צילום: Shutterstock
מרכיבים:
תפוח עץ אדום
סלק
בצל ירוק
שקית עלי רוקט
חמוציות
חופן אגוזי מלך
חופן פתיתי ספירולינה
לרוטב:
1/4 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
1/2 לימון
1-2 כפות סירופ מייפל
1 כף חומץ תפוחים אמיתי
מלח לפי הטעם
ההכנה:
1. לחתוך תפוח עץ אדום וסלק לקוביות קטנות.
2. לחתוך בצל ירוק לעיגולים קטנים.
3. לפזר חצי שקית עלי רוקט בקערה ולהוסיף את הפירות.
4. להוסיף מעל את פתיתי הספירולינה, חמוציות ואגוזי מלך ולערבב.
5. להכנת הרוטב: להניח בקערה את הטחינה ולפתוח אותה עם מים. לחתוך את שיני השום ולהוסיף, לסחוט פנימה מיץ מחצי לימון ולהוסיף את סירופ המייפל. לערבב ולהוסיף חומץ תפוחים ומלח לפי הטעם.
6. להרכבת המנה: לערבב היטב את כל רכיבי הרוטב עד שהמרקם הופך לחלק ונוזלי. להוסיף את הרוטב מעל לסלט ולערבב היטב יחד עם יתר המרכיבים.
המתכון באדיבות מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף ב"ברא צמחים"
סלט קינואה ופירות קיץ
צילום: Shutterstock
מרכיבים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ
חופן נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
½ כוס חמוציות ללא סוכר
7 אגוזי מלך קצוצים
נקטרינה אחת
10 ענבים סגולים
ההכנה:
1. מניחים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
2. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה.
3. מוסיפים את הבצל הסגול, עשבי התיבול הקצוצים, החמוציות והאגוזים.
4. חותכים את הנקטרינה לקוביות גסות ואת הענבים לחצאים ומוסיפים לסלט.
5. מערבבים הכל ביחד ומתבלים בשמן זית ולימון.
המתכון באדיבות אלונה פארי, תזונאית ראשית boost פיטנס סנטר
סלט סלק ותפוחי עץ מרענן ובריא
צילום: קנספטיק
לכל אחד ממרכיבי הסלט יתרונות התורמים לבריאותנו: חמוציות עוזרות לירידה בכולסטרול והימנעות נזק בעור ובמוח, אגוזי המלך בעלי נוגדי חמצון גבוהים המונעים מחלות לב ומחזקים מערכות רבות בגוף, והסלרי בן למשפחת הסוככים - צמח תבלין מרפא המונע לחץ דם וכולסטרול גבוה, ובעל ויטמינים ומינרלים רבים.
מרכיבים:
סלק בינוני חתוך למקלות דקים
תפוח עץ חתוך למקלות דקים
50 גרם אגוזי מלך שבורים
50 חמוציות
1/2 גבעול סלרי פרוס דק
5 עלי בזיליקום פרוסים
100 גרם עלים צעירים או רוקט
30 גרם סילאן
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
100 גרם גבינת רוקפור מגורדת/ טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח, ביצה ופירורי לחם
ההכנה:
1. להניח בקערה את הסלק ומעליו לבזוק את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן.
2. להוסיף את יתר המרכיבים.
3. לערבב היטב ולהעביר לקערת הגשה יפה.
4. לסדר מלמעלה את הגבינה המגורדת.
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...