מתכוני אייס קפה ומתכון קפה אלכוהולי

צילום: Shutterstock
אומרים שאין כמו קפה טוב להתחיל את הבוקר, להמשיך איתו את היום ולסיים את הלילה. במקום להסתפק בקפה הנמס הרגיל והבנאלי, אפשר להיפתח ולהכיר משקאות קפה עם קצת "טוויסט", כמו משקאות אייס קפה או קפה אלכוהולי.
אייריש קופי
אייריש קופי הוא המשקה החם הלאומי של אירלנד, המשלב קפאין, אלכוהול, סוכר ושמנת מתוקה.
מצרכים:
קפה פילטר סוכר וויסקי אירי שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1.לכוס זכוכית גבוה מוזגים קפה פילטר, עד לגובה שלושת רבעי כוס.
2.מוסיפים סוכר או ממתיק מלאכותי, לפי הטעם האישי
3.מוזגים מנה אחת (40 מ"ל) של וויסקי אירי (אם אין וויסקי אירי אלא וויסקי אחר זה בסדר גמור).
4.מסיימים במזיגת שמנת מתוקה טריה וקרה, עד ס"מ אחד לפני הכוס.
אייס קפה מנוער בשייקר
המושג "אייס קפה" מוכר לרובנו במובן הפשוט שלו, דהיינו כוס עם קרח, נס קפה וחלב. כדי לשדרג אייס קפה לא צריך לעבוד קשה מדי, כל מה שצריך הוא שייקר או כלי ערבוב אחר, והאייס קפה טעים ומרענן מתמיד.
מצרכים:
קוביות קרח נס קפה סוכר,מים רותחים חלב קר שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1.מניחים כפית נס קפה בשייקר, מוזגים מעט (כ-10 מ"ל) מים רותים ומערבבים עם כפית עד שהקפה נמס.
2.מוסיפים סוכר או סוכרזית (לפי הטעם האישי)
3.מכניסים לשייקר 7-8 קוביות קרח
4.מוזגים חלב קר עד לשלושת רבעי השייקר
5.מוסיפים 50 מ"ל שמנת מתוקה
6.מכסים את השייקר ומנערים היטב
7.מוזגים לכוס נקייה את כל התכולה, כולל הקרח ונהנים ממשקה מעורר ומרענן.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
אייס קפה עם קרח מרוסק ואייריש קרים
זהו מתכון המשדרג את האייס קפה הקודם ונותן לו נגיעה אלכוהולית רכה ומתקתקה בדמות אייריש קרים.
מצרכים:
קרח מרוסק (ניתן לגרוס בבלנדר) נס קפה מעורבב עם מעט מים רותחים אייריש קרים חלב
אופן ההכנה:
1.ממלאים כוס גבוהה בקרח מרוסק
2.מוזגים 20 מ"ל נס קפה
3.מוסיפים מנה (40 מ"ל) אייריש קרים
4.מוזגים חלב קר עד סוף הכוס. לפני השתיה חשוב לערבב היטב את המשקה.
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...