מתכוני דגנים בריאותיים אך ייחודיים
דגנים הינם מקור צמחי לחלבונים, אך כדי לקבל "חלבון מלא", כלומר לקבל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, יש לשלב דגנים על בסיס יומי. לשבת הכינה לנו חברת "סוגת" מספר מתכוני דגנים ייחודיים לאירוח חגיגי.
עדי יהלום
01/02/08

קבוצת הדגנים כוללת: אורז, חיטה (לחם, פסטות, בורגול, סולת), תירס, שעורה, דוחן, קינואה ושיבולת שועל, ומוצריהם השונים. הדגנים מכילים חלבונים, סיבים, עמילנים ופחמימות), ויטמינים מקבוצה B ועוד. הם טובים לבריאות במיוחד אם הם מלאים (כגון אורז מלא ומוצרים מחיטה מלאה), משום שהם עשירים יותר בסיבים ובויטמינים.
[u]
אורז אדום עם פטריות שמפיניון ושקדים
[/u] [u]חומרים: [/u] חצי כוס אורז אדום שלושת רבעי הכוס מים חצי כוס חצאי שקדים קלופים 100 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 1 פלפל אדום קצוץ 1 פלפל ירוק קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור [u]הכנה: [/u] - מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. - מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומאדים עוד חמש דקות. - מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש. - מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את האורז ובוחשים כדקה. מוסיפים את הפלפלים מהמחבת ואת שקדים. - מביאים לרתיחה, מקטינים למינימום את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45 דקות. - מסירים מהאש ומשאירים בסיר מכוסה עוד עשר דקות לפני פתיחת הסיר. מנקבים במזלג על מנת לאוורר - מגישים לצד מנות עיקריות, סלטים, ירקות שורש ועוד.

[u]
לביבות דוחן וטחינה
[/u] [u]חומרים[/u]: 1 כוס דוחן חצי כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא) 1 בצל קצוץ חצי כוס שקדים קצוצים וקלויים 1 כף רוטב סויה 2 שיני שום, כתושות שמן לטיגון מלח ופלפל [u]הכנה:[/u] - חממו בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו 15 דקות. - הסירו מהאש והשאירו מכוסה עוד חצי שעה. - חממו שמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה. - ערבבו את כל המרכיבים בקערה וצרו לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה, אפשר להוסיף עוד טחינה. - חממו שמן במחבת וטגנו את הלביבות כמה דקות מכל צד. הגישו חם. [u]
ריזוטו קינואה
[/u] [u]חומרים:[/u] 1 כוס קינואה כף שמן זית 1 כוס בצל קצוץ 3 שיני שום כתושות 1 כוס ציר מרק ירקות או עוף 1 כוס חלב רזה 50 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן מאיכות גבוהה [u]הכנה:[/u] - שיטפו את הקינואה במים זורמים בתוך מסננת כמה פעמים. - חממו שמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו תוך כדי ערבוב עד התרככות. - הוסיפו את השום ואת הקינואה והמשיכו לערבב במשך כמה דקות. הוסיפו את המרק ואת החלב והביאו לרתיחה. - הנמיכו את האש ובשלו עד התרככות הקינואה - בערך 10 דקות. - הוסיפו את הפטריות ובשלו עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. הסירו מהאש והוסיפו את גבינת הפרמזן. - הניחו לתבשיל לעמוד כמה דקות מכוסה על מנת שיספוג הטעמים ויתעבה.

אורז אדום עם פטריות שמפיניון ושקדים
[/u] [u]חומרים: [/u] חצי כוס אורז אדום שלושת רבעי הכוס מים חצי כוס חצאי שקדים קלופים 100 גרם פטריות שמפיניון טריות, פרוסות 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 1 פלפל אדום קצוץ 1 פלפל ירוק קצוץ 2 שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור [u]הכנה: [/u] - מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. - מוסיפים את שני סוגי הפלפלים ומאדים עוד חמש דקות. - מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש. - מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את האורז ובוחשים כדקה. מוסיפים את הפלפלים מהמחבת ואת שקדים. - מביאים לרתיחה, מקטינים למינימום את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך 45 דקות. - מסירים מהאש ומשאירים בסיר מכוסה עוד עשר דקות לפני פתיחת הסיר. מנקבים במזלג על מנת לאוורר - מגישים לצד מנות עיקריות, סלטים, ירקות שורש ועוד.

לביבות דוחן וטחינה
[/u] [u]חומרים[/u]: 1 כוס דוחן חצי כוס טחינה גולמית (רצוי משומשום מלא) 1 בצל קצוץ חצי כוס שקדים קצוצים וקלויים 1 כף רוטב סויה 2 שיני שום, כתושות שמן לטיגון מלח ופלפל [u]הכנה:[/u] - חממו בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו 15 דקות. - הסירו מהאש והשאירו מכוסה עוד חצי שעה. - חממו שמן במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה. - ערבבו את כל המרכיבים בקערה וצרו לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה, אפשר להוסיף עוד טחינה. - חממו שמן במחבת וטגנו את הלביבות כמה דקות מכל צד. הגישו חם. [u]
ריזוטו קינואה
[/u] [u]חומרים:[/u] 1 כוס קינואה כף שמן זית 1 כוס בצל קצוץ 3 שיני שום כתושות 1 כוס ציר מרק ירקות או עוף 1 כוס חלב רזה 50 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק שלושת רבעי כוס גבינת פרמזן מאיכות גבוהה [u]הכנה:[/u] - שיטפו את הקינואה במים זורמים בתוך מסננת כמה פעמים. - חממו שמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו תוך כדי ערבוב עד התרככות. - הוסיפו את השום ואת הקינואה והמשיכו לערבב במשך כמה דקות. הוסיפו את המרק ואת החלב והביאו לרתיחה. - הנמיכו את האש ובשלו עד התרככות הקינואה - בערך 10 דקות. - הוסיפו את הפטריות ובשלו עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. הסירו מהאש והוסיפו את גבינת הפרמזן. - הניחו לתבשיל לעמוד כמה דקות מכוסה על מנת שיספוג הטעמים ויתעבה.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות