חזרה להחיים הטובים

סאלם עליכום: מסעדות ערביות מומלצות

המסעדות הערביות החדשות הן הדבר החם בעולם הקולינריה. תשכחו מצ'יפס וסלט ותתכוננו לחוויה קולינרית מענגת
לין לוי 22/05/18
סאלם עליכום: מסעדות ערביות מומלצות
ממנות הדגל במסעדת גארדן של עומר עילוואן, פרחי כרובית מטוגנים ומתובלים בלימון. צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

 

 

 

 

תשכחו מ"חומוס צ'יפס סלט וקבב" בכל הקשור למסעדות ערביות.  היום, אפשר למצוא במחזותינו מסעדות ערביות מזן חדש, כאלה שבראשן עומד שף שלמד ועבד בחו"ל והתפריט הוא שיר הלל ללבנט.

 

המטבח במסעדות האלה הוא כבר לא סתם "ערבי", זה מטבח עם מעוף שמשלב בין מסורת וקדמה ובין כל המטבחים המזרח תיכוניים ברמה של מסעדות פאר לכל דבר.

 

ואלה לא רק אוכל הגורמה והצלחות המרהיב, במסעדות הערביות מהדור החדש גם השירות שונה: לא עוד מגשים עמוסי סלטונים קטנים, לא עוד בקלאווה עם קפה לסיום הארוחה או מלצרים שמדקלמים את התפריט בעל פה, פשוט כי אין תפריט. במסעדות הללו תוכלו להכיר את מנות הדגל של המטבח הערבי השורשי ותיהנו מאווירת fine dining.

 

 

דיאנא

 


דיאנא. צילום: בועז לביא

 

המסעדה הוותיקה (25 שנה) שאותה מוביל השף דוחול ספאדי נחשבת למוסד נצרתי ומביאה לסועד את המטבח הערבי המסורתי ואת הכבוד למורשת הקולינארית המשפחתית של השף.

הארוחה ב״דיאנה״ תתחיל אומנם עם מבול של סלטים שמכילים אבל המבחר כולל דברים לא שגרתיים ולאחר הפתיח יש גם מנות ראשונות. ההיצע כולל תבשיל מועלאק (55 שקלים) מחלקי פנים של טלה מוקפצים יחד עם דבש וסירופ רימונים (70 שקלים).

למנה העיקרית תוכלו להזמין כאן מנות מסורתיות כמו קפתה למשל שמורכבת מבשר טלה קצוץ עם טחינה או רוטב עגבניות וכתף טלה מבושל עם ירקות עונתיים (125 שקלים).

 

פאולוס השישי 51 נצרת, 04-6560349

 

מגדלנה

 


מגדלנה. צילום: רון שלף

 

מסעדה עטורת שבחים של השף יוסף (זוזו) חנא. המסעדה המעוצבת משקיפה על הכנרת ועל הר הארבל והתפריט שמוגש בה הוא תפריט גלילי ים-תיכוני עם השפעות מהמטבח הלבנוני.

 

מנות הדגל של חנא הן שישברק ממולאים בטלה וצנוברים מבושלים ביוגורט עזים עם נענע (62 שקלים) וקובה במילוי גבינת לבנה על רוטב טחינה, צלעות טלה על תבשיל פריקה עם ירקות שורש (155 שקלים).

 

עבור המתלבטים בבחירה מציעים כאן את "ארוחת טעימות השף", שכוללת את כל המנות ומחירה 280 שקלים. לאוהבי המתוקים כדאי לא לוותר כאן על קטאייף אגוזים על קרם פטיסייר ודובדבני אמרנה.

 

מתחם צומת מגדל 
(על כביש 90), 6730064 04  

 

 

לוקס

 


לוקס. צילום: אפיק גבאי

 

מסעדת לוקס היא המסעדה חדשה של השף עלאא מוסא (השף ואחד מבעלי מסעדת "אל מרסא" העכואית) ושותפו לפרויקט אחמד אסאדי והיא שוכנת במקום הבילוי הכי הומה בחיפה, העיר התחתית.

 

זוהי מסעדה עם אווירה המשלבת בין הלילה הצעיר לבין הערב הבוגר והסולידי. עלאא שהחל את דרכו בדן גורמה ועבד במספר מסעדות תל אביביות ומשם המשיך לשבדיה בה עבד  במסעדות מכוכבות מישלן כמו La Rose ו – F12 הכיר את שותפו בצעירותם כאשר עבדו יחדיו במסעדת" אורי בורי".

ההיצע הקולינארי של "לוקס" כולל מנות כמו סביצ'ה דג  ים עם לבנה שנקליש, פלפל חריף ופיסטוק חלבי (46 שקלים), טרטר ערבי של סינטה עם בורגול דק, טחינה יונה, פלפל וצנוברים (58 שקלים), פילה מוסר על ריזוטו פריקי ותרד בר לצד שעועית ירוקה (92 שקלים) ואספרגוס על הפלאנצ'ה עם לבנה של אבו אל עבד ושמן זית מקומי (39 שקלים) ועוד.

 

הנמל 13 חיפה, 077-2060970

 

גארדן

 


גארדן. צילום: אנטולי מיכאלו

 

בראשה של מסעדת "גארדן" עומד השף עומר עילואן (לשעבר ממסעדת "עלה גפן" עטורת השבחים ו"חאג׳ כחיל" הפופולארית) שרכש את השכלתו בגרמניה ועבד במסעדות עטורות כוכבי מישלן כמו "פלקור" של השף פיטר מריה שנור.  

 

עילואן הוא שף מוערך בזכות היכולת לשלב בין המטבח הערבי העתיק לבין טכניקות בישול חדשניות ובמסעדתו שממוקמת במושבה הגרמנית, למרגלות הגנים הבהאיים, הוא מציע תפריט הכולל מנות כמו סלט פריקי, עם פירות הדר וגבינת חלומי מטוגנת (58 שקלים) סלט שנקליש עם גבינה צ'רקסית (49 שקלים), זאהרה מקלאייה - מנה של פרחי כרובית מטוגנים ומתובלים בלימון (45 שקלים).

 

לצידן, גם מנות יותר מסורתיות שמוגשות באינטרפטציה אישית של השף כמו למשל שישברק - כיסוני בצק ממולאים בבשר טלה מתובל בבהרט ומבושלים ביוגורט כבשים (84 שקלים). יש במקום גם מנות דגים כמו למשל "סאמאק ב'לטאבון" -  לברק ים שלם שמוגש עם ירקות אנטיפסט (112 שקלים) ואפילו מבחר סוגי פיצות בטאבון.

 

בן גוריון 43 חיפה, 04-8507061

 

 

מג׳דה

 


מג'דה. צילום: לין לוי

 

מסעדת "מג'דה" השוכנת הכפר ערבי שלמרגלות ירושלים תגלו את אחד מסיפורי האהבה חוצי המגדרים. המסעדה הזו ממוקמת במה שהיה פעם ביתם הפרטי של מיכל ברנס ויעקוב ברהום - זוג מעורב שחוגג כבר 20 שנות נישואים.

 

החלל מעוצב ביצירות האומנות שהכילה גלריית אומנות שהייתה בבעלות יעקוב ואת כל הרהיטים שבמסעדה הוא בנה במו ידיו. בחוץ יש גינה יפה ובמפלס תחתון מרפסת שיכולה בקלות להפוך לחדר פרטי לאירעים. שני בני הזוג מבשלים במטבח יחד, מיכל מעניקה לאוכל את  הטאצ׳ המרוקאי השורשי שלה ויעקוב (בן הכפר) תורם את ההשפעות של המטבח הערבי אבל עם טוויסט יוצא דופן. כך למשל מציעה התפריט מנות כמו סינייה (60 שקלים), תבשיל כתף טלה (120 שקלים) וגם שיש ברק (85 שקלים).

 

כפר עין רפא, 02-5797108

 

 סלט, מאפינס, קיש ובראוניז

מתכון לפילה דניס ופסטה שחורה

בריא אש: כל הסיבות לאכול חריף

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

כך תכינו צלי משובח

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה