חזרה לבריאות טובה

סופגניה - למה לא?!

מותר לאכול סופגניות ולביבות! צריך לדעת רק איך: בגלל שהן עתירות קלוריות יש לאכול מהן מעט ועדיף לספור קלוריות
רחל גרנות 04/12/07
סופגניה - למה לא?!
בשנים האחרונות מקדימות הסופגניות את זמנן. הן מופיעות בשווקים כמה שבועות לפני החג עצמו כשהן ממלאות את האוויר בריחן האופייני. וכל שנה מנסים להמציא מחדש את הגלגל. כל שנה יוצאת איזו סופגניה חדשה. איפה הזמנים שסופגניה היתה סופגניה בלי כל תוספות הלוואי? הדבר היחיד שהיה חשוב זו כמות הריבה. אבל, בשנים שחלפו נדחק מילוי הריבה הטוב והמוכר לפינה ובמקומו אנחנו מוצאים מילוי ריבת חלב, מילוי של קצפות וקרמים שונים ומשונים. הסופגניה קיבלה ציפויים שונים, וכל תוספת כזו מוסיפה לערך הקלורי של הסופגניה שמלכתחילה לא דלה בקלוריות. הרי השילוב של קמח לבן וטיגון לא יוצר מזון בריא ודל קלוריות. האם אפשר להפוך את הסופגניה לדלת קלוריות יותר? עד כה נסיונות האפייה לא עלו יפה וניסו לא מעט, אבל הקונים העדיפו את הסופגניה המטוגנת והמסורתית. העיתונות מלאה כתבות המזהירות מפני סופגניות. כולם מדברים על כמות השמן שבסופגניה, המכילה כ-450 קלוריות. נדמה שהסופגניות הפכו לאוייב המדינה. אבל אני דוקא להיפך - מעודדת אכילה של סופגניות. אני לא חושבת שסופגניה היא אוכל בריאות, אבל לא ראיתי שאזהרות אנשי הבריאות מורידות ואפילו בשבריר אחוז את צריכת הסופגניות. האזהרות האלה רק תורמות לתחושת האשמה שמצטרפת לאכילת הסופגניות. אחת הפציינטיות שלי סיפרה לי, שכאשר היא הולכת לסופר היא לא קונה סופגניה אחת כדי שלא יידעו שזה בשבילה. לכן היא קונה ארבע סופגניות ומביאה אותן למשרד. ובסוף היא אוכלת ארבעה סופגניות במקום אחת טרייה וחמה. לכן, עדיף לאכול סופגניה אחת טרייה ו"שווה" מאשר עשר סופגניות קטנות. אסור לשכוח שגם הסופגניות הקטנות עתירות קלוריות והסכנה היא שמהן אוכלים יותר.



אז איך עוברים את חנוכה בשלום?
ראשית, בואו נזכור שהבעייה היא לא סופגניה, אלא סופגניות.... שנית, אני ממליצה לאכול את הסופגניה רק כשהיא חמה וטרייה ובאמת מעוררת תיאבון. כל כך חבל לאכול בערב סופגניה שנקנתה בבוקר. לצערי, למרות היותה כבר די עלובה, הקלוריות לא התנדפו. אגב, מאכלי החג האחרים עלולים להיות הרבה יותר מסוכנים מסופגניות - לביבה אחת שווה כ-100 קלוריות, ובינינו: מי יכול לעצור אחרי לביבה אחת? טיפים נוספים: * רצוי להגיע לכל האירועים לא רעבים מדי. דרגת רעב גבוהה, עייפות, מצב של מתח ולחץ יגרמו לנו לאכול יותר מסופגניה אחת. 4 סופגניות (1600 קלוריות) שוות ל-20 פרוסות לחם רגיל, או 40 פרוסות לחם קל, או כל הפריטים הבאים: סלט + יוגורט עם גרנולה + גביע גבינה 5% + תפוח-אדמה אפוי ברוטב פיטריות + מרק עדשים עשיר + 4 מנות פרי + פרוסת עוגת גבינה + בונוס: במבה קטנה. -------------------------- בימים אלה נפתחת תוכנית ייחודית לירידה במשקל ושמירה על הישגים בהנחיית רחל גרנות בבית הרופאים "איכילוב טופ" בתל-אביב. לפרטים: 077/7779222
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון

האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...

לקריאת הכתבה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

   

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה