חזרה למגזין אוכל

סלט פסטה קר

מנה קיצית, קלילה, קלה להכנה וטעימה, לבית, לפיקניק, לים או לבריכה
רעיה הנרי 12/05/14
סלט פסטה קר

צילום: בועז לביא

 

אני אישית הייתי לוקחת איתי פסטה לאי בודד. זה אף פעם לא נמאס, זה טעים, והכי חשוב -זה פשוט ומהיר להכנה ותמיד טעים. ואם בכל זאת רוצים לתת למנה מגע יוקרתי של גורמה, אפשר לעשות זאת בהשקעה קטנה של תשומת לב ויצירתיות.

 

לקראת הקיץ ועונת הפיקניקים, כשפסח כבר מאחורינו, חשבנו על מתכון לסלט פסטה קר וטעים. כדאי לעשות אותו עם פסטה פוזילי (כי ה"בורג" תופס היטב את הרוטב), ואפשר גם לגוון עם פסטה בשלושה צבעים. בכל מקרה, עלי הבזיליקום או האורגנו הירוקים, המוצרלה הלבנה ועגבניות השרי האדומות מהווים מחווה לדגל איטליה, ואנחנו מצדיעים לו. קבלו מתכון לסלט פסטה קר של השף אמיר שולר ממסעדת "בליני" בנווה צדק בתל אביב.

 

סלט פסטה קר
4-6 מנות

 

המצרכים:
חבילת פסטה פנה או פוזילי
1 חציל
2 כפות שמן זית למריחה
מעט מלח ופלפל
20 עגבניות שרי חצויות
30 עלי אורגנו
100 זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים דק
300 גרם כדורי מוצרלה חתוכים לקוביות.
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראת היצרן ונותנים לה להצטנן.
חותכים את החציל לטבעות ומשמנים אותו בשמן זית. ממליחים ומפלפלים. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך. קוצצים גס.
מעבירים לקערה את הפסטה, החצילים, עגבניות השרי, עלי האורגנו הזיתים וכדורי המוצרלה. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

עוד על אוכל ומתכונים:

תבשיל במיה חריף

חזה עוף בקארי

חמישה גוונים של טחינה

לימונים כבושים

 

לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה