סלט פתיתים חם עם ירקות אסיאתיים
למרות שהחורף השנה מתעתע בנו, תמיד נשמח למנת פחממות חמה וטעימה. והפעם פתיתים בנוסח רענן: עם ירקות ברוטב אסיאתי. את הפתיתים מבשלים כמו פסטה במים וניגשים להכנת הירקות בנוסח אסיאתי. טעים, חם וממכר
מערכת BeOK
25/12/10

סלט פתיתים חם עם ירקות אסיאתיים - שף ארז שטרן
כמות: 10-8 סועדים
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 10-15 דקות
מצרכים:
חבילת פתיתים בכל צורה 1 בצל קטן פרוס שן שום קצוצה 1 גזר פרוס דק 1 כרוב סיני פוק צ'ויי (או כל כרוב אחר כתחליף) פרוס 1 פלפל אדום/ירוק, פרוס דק 1 פלפל אדום טרי חריף, ללא גלעינים צנונית פרוסה דק שמן קנולה/סויה 4 כפות רוטב סויה מסוג טוב 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות שמן שומשום לקישוט: כוסברה / עירית / בצל ירוק פרוס באלכסון
אופן ההכנה:
1. מבשלים מבעוד מועד את הפתיתים בסיר עם הרבה מים. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים שוב היטב ומעבירים לקערה עם מעט שמן סויה או קנולה (כדי למנוע שיידבקו זה לזה). 2. פורסים וחותכים את כל הירקות לגודל ולעובי המתאים מבעוד מועד. 3. במחבת וואק מתחילים לחמם כ-4 כפות שמן סויה או קנולה ומתחילים לטגן לפי סדר הנוקשות של הירקות: בצל, גזר, צנונית, שום ופלפלים. לאורך כל הדרך, מקפיצים היטב, מדי מספר שניות, כדי למנוע הידבקות מחד ושריפה / קמילה של הירקות מאידך. 4. כשהירקות מתרככים מוסיפים את הפתיתים וממשיכים להקפיץ ולערבב היטב. 5. לבסוף מוסיפים את הרטבים ואת שמן הסומסום. 6. מגישים במרכז של קערה עמוקה ומקשטים בירק הרצוי. בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
עוף ביין coq au vin
פאי עוף בירקות
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים
ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז
עוף במרינדת קארי אדום, חלב קוקוס וג'ינגר
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
מצרכים:
חבילת פתיתים בכל צורה 1 בצל קטן פרוס שן שום קצוצה 1 גזר פרוס דק 1 כרוב סיני פוק צ'ויי (או כל כרוב אחר כתחליף) פרוס 1 פלפל אדום/ירוק, פרוס דק 1 פלפל אדום טרי חריף, ללא גלעינים צנונית פרוסה דק שמן קנולה/סויה 4 כפות רוטב סויה מסוג טוב 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות שמן שומשום לקישוט: כוסברה / עירית / בצל ירוק פרוס באלכסון
אופן ההכנה:
1. מבשלים מבעוד מועד את הפתיתים בסיר עם הרבה מים. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים שוב היטב ומעבירים לקערה עם מעט שמן סויה או קנולה (כדי למנוע שיידבקו זה לזה). 2. פורסים וחותכים את כל הירקות לגודל ולעובי המתאים מבעוד מועד. 3. במחבת וואק מתחילים לחמם כ-4 כפות שמן סויה או קנולה ומתחילים לטגן לפי סדר הנוקשות של הירקות: בצל, גזר, צנונית, שום ופלפלים. לאורך כל הדרך, מקפיצים היטב, מדי מספר שניות, כדי למנוע הידבקות מחד ושריפה / קמילה של הירקות מאידך. 4. כשהירקות מתרככים מוסיפים את הפתיתים וממשיכים להקפיץ ולערבב היטב. 5. לבסוף מוסיפים את הרטבים ואת שמן הסומסום. 6. מגישים במרכז של קערה עמוקה ומקשטים בירק הרצוי. בתאבון!
לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785
עוד על אוכל ומתכונים:
עוף ביין coq au vin
פאי עוף בירקות
ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים
ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז
עוף במרינדת קארי אדום, חלב קוקוס וג'ינגר
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות