חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: אהרוני מבשל 1,2,3,4

ישראל אהרוני לא מפסיק לבשל, לכתוב על כך ולעשות את זה קצת אחרת: ספר הבישול החדש שלו, "אהרוני מבשל 1,2,3,4" מוקדש ל-27 חומרי גלם שלכל אחד הוא נותן ארבעה מתכונים
אורית הראל 03/07/12
ספר בישול חדש: אהרוני מבשל 1,2,3,4

סלט שעועית ירוקה ולבנה. צילומים: נלי שפר

 

ישראל אהרוני, שף, בשלן, מנחה תוכניות בישול טלוויזיוניות, בעל טור עיתונאי שבועי בענייני בישול ואוכל, מחבר ספרי בישול ואוכל, אושיה קולינרית ובאופן כללי שם נרדף לתרבות אוכל ובישול במקומותינו, לא עוצר לרגע ומוציא עכשיו ספר בישול חדש: "אהרוני מבשל 1,2,3,4". זה לא עוד ספר בישול נאה של אהרוני מהסוג המקובל והמוכר. הפעם הוא הלך אחרת, ורק מי שיתעקש ימצא בסופו של הספר את המתכונים מסודרים (באינדקס) בהקבצות המקובלות לפי סוגי מנות (דגים, בשר, סלטים, מתוקים וכו'). הגישה הפעם שונה, במהות וגם בסגנון. רק הסטנדרטים הגבוהים של ההגשה, כולל התצלומים המרהיבים של שותפו לאורך שנים (לו הקדיש את הספר) הצלם נלי שפר, נותרו כבעבר.

אז מה עשה הפעם אהרוני? בחר 27 חומרי גלם (למרות שעל העטיפה בטעות 28) יומיומיים כהגדרתו, "שאת כולם תמצאו בשוק, במכולת, אצל הירקן השכונתי, או בסופר", וקיבץ לכל אחד ארבעה מתכונים שונים שהוא אוהב, כפי שהוא מסביר בהקדמה, שמבטאים את גישתו העכשווית לבישול ולאוכל: אוכל בריא, מאוזן ונכון, שימוש בטכניקות בישול בסיסיות אך מוקפדות ולא פחות חשוב - משמעת עבודה. יש בספר - כמו לדבריו בבישול שלו עצמו בימים אלה - מתכונים פשוטים מאוד וגם כאלה מעט יותר מורכבים לארוחות יותר חגיגיות. עיון במתכונים מגלה שגם המורכבים יותר מובאים בצורה ברורה ונגישה, המפשטת ומקרבת אותם לטווח האפשרי.

בהקדמה מספר אהרוני על שינויים שחלו לאורך השנים, אשר השפיעו והשתקפו בספריו, בקולינריה העולמית והמקומית ובזו הפרטית שלו. הוא מספר על המעבר מבישול מקצועי במסעדות לעיסוק בבישול באפיקי הכתיבה והמדיה, במטבח הפרטי ובארוחות מקצועיות מזדמנות. מאז השינוי, הוא מעיד, השיל 30 קילו, שינה את הרגלי האכילה שלו וכפועל יוצא מכך גם את הבישול שלו. היום הוא מבשל פשוט יותר אבל לא פחות מוקפד, נשען על ידע רב שנים ועל ניסיון מקצועי שאותו התאים למטבח הביתי, מתחיל קודם כול בחומרי גלם איכותיים (ולא בהכרח יקרים או יוקרתיים) ומסיים בעיצוב אסתטי ויפה של המנות. ברוח זו נוצר גם הספר.

והספר, כאמור, אינו בנוי בפרקים או לפי סדר מנות, חגים, מועדים או מטבחים. הוא בנוי בקבוצות של ארבעה מתכונים, כל קבוצה שייכת לחומר גלם נבחר אחד. איך ומדוע בחר דווקא בחומרי גלם אלה ולא אחרים - אהרוני לא מסביר, אבל בעצם גם אין צורך. המגוון הגדול הוא המענה לכל מי שישקול לתבוע את עלבונו של חומר גלם כלשהו. יש ייצוג לירקות, לבשר, לעוף, לדגים, יש פירות, מתוקים, ביצים, יש אפילו זיתים וטונה משומרת. משהו לכל אחד. בתוכן העניינים אפשר למצוא את רשימת חומרי הגלם, ותחת כל אחד את רשימת ארבעת מתכוניו. הכול מוגש בעיצוב צבעוני, בהיר, קל להתמצאות ומזמין, כשלצד כל קבוצה מופיע בקטן תצלום השער של אותו חומר גלם.

4. יוצקים למחבת החמה את החומרים לזיגוג. מבשלים והופכים את קוביות הבשר בתוך הנוזלים כ-2 דקות, עד שהם מסמיכים ומזגגים את הבשר יפה סביב סביב.
5. מעבירים את הבשר לצלחת הגשה, מפזרים מלמעלה את השומשום הקלוי והבצל הירוק ומגישים. אפשר להגיש עם פרחי ברוקולי מאודים. 

"אהרוני מבשל 1,2,3,4" מאת ישראל אהרוני, צילומים: נלי שפר. עורכת: נעמה אברמוביץ'; הפקת צילומים וסטיילינג: גיל אטלן; עיצוב: אמרי זרטל, לילך איזנברג חן; עימוד וגרפיקה: סטודיו טולדו; הפקה: תמי פרמונט. 227 עמודים. כנרת הוצאה לאור.



לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה