ספר בישול חדש: אפרת מגישה

אפרת ליבפרוינד, החתומה על ספר הבישול החדש והמהודר "אפרת מגישה", מעידה על עצמה ש"לא נולדתי עם שקית זילוף ביד", אבל אם לשפוט לפי צילומי המנות המרשימות שבספר, היא יותר מאשר סגרה פערים מאז ועד הלום. ליבפרוינד, ילידת צפון תל אביב ובת למשפחה חרדית, למדה הוראה בסמינר, נישאה (בשידוך) בגיל צעיר ואמורה הייתה בכלל להיות מורה לאנגלית, אלא שטיול לארצות הברית שבמהלכו עשתה קורס קונדיטוריה שינה לחלוטין את מסלול הקריירה שלה. היא למדה במסגרות שונות בארץ ובחו"ל קורסים מקצועיים, התמחתה באפייה ובקונדיטוריה ונהייתה שף-קונדיטורית.
בהמשך, הקימה עסק בשם "השלמות בטעם", שמתמחה בפרלינים מעוצבים, פטיפורים בסגנון צרפתי, קינוחים מקוריים ועוגות. את מעשי ידיה אפשר לטעום גם באירועים יוקרתיים, להם היא מספקת בעיקר פטיפורים וקינוחים, וגם מתאבנים. בהקדמה לספר מספרת ליבפרוינד כי בשלב כלשהו בחייה החלה גם ללמד את רזי המלאכה, ודרך ההוראה הבינה את חשיבותם של הסברים מפורטים המלווים בהדגמות ובגילוי הסודות הקטנים שמאחורי כל המנות המוקפדות והמושקעות שלה. זו גם הגישה שהנחתה אותה, כך היא כותבת, ביצירת ספר הביכורים שלה.
ליבפרוינד יצרה ספר שמזכיר במראהו קטלוג של תערוכת אמנות יותר מאשר מדריך בישול. כל המנות המצולמות בו - והיא מעידה בהקדמה שכל הצילומים הם אמיתיים, לא משופצים ומשופרים למען המראה - נראות כיצירות אמנות, מיניאטוריות ברובן. זה מאוד ייחודי ושובה עין, אבל חייבים להודות שגם קצת מרתיע במישור המעשי את הבשלן הממוצע, שעלול להרגיש שלו זה בחיים לא ייצא ככה. ליבפרוינד טוענת בפתיחה שאין מה לפחד כלל, ואם רק נעקוב אחרי כל ההסברים וההוראות, הכול יצא בבית בדיוק כמו בספר.הכנת הבסיס: ממיסים את השוקולד ויוצקים אותו לתבניות בצורת טבליות שוקולד. מקפיאים 10 דקות ומשחררים. בעזרת מעט גנש מדביקים את ה"סושי" לבסיס השוקולד ומגישים.
טיפ: הבצק הדקורטיבי יכול לשמש להכנת רולדה גדולה בכל מילוי שהוא. ניתן אף לחתוך את העוגה הדקורטיבית לריבועים ולהשתמש בהם כבסיס לקינוחים שונים.
"אפרת מגישה" מאת אפרת ליבפרוינד. צילום: שירן כרמל; סטיילינג והפקה: רפאל זורביין; עריכה: שולה יעקובסון; עיצוב וגרפיקה: טלי אריאלי. כשר, 253 עמודים, הוצאת ספרים פלדהיים
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...