עבודה קרוב לבית: האפליקציה

ש', בן 60, עבד שנים ארוכות באחת מחברות הלואו-טק. לפני כמה חודשים הוא פוטר מעבודתו. בהיכרו את שוק העבודה ומתוקף העובדה שהוא לא הופך לצעיר יותר הוא הבין שלא יהיה לו קל למצוא עבודה. כדי להקל על הקושי החליט לחפש עבודה בקרבת מקום מגוריו. הוא נכנס לאפליקציה "ג'וב קרוב" ולפני כמה שבועות הצליח לאתר משרה מתאימה, התקבל לעבודה ואף החל לאחרונה לעבוד כמאבטח. ש' אינו לבד, רבים מוצאים עצמם חסרי עבודה וחסרי אונים ומחפשים תעסוקה, פרנסה ולמעשה עניין לחייהם.
אל המשוואה הקשה של אובדן עבודה בגיל מבוגר מנסה להסתנן אפליקציית "ג'וב קרוב". האפליקציה הושקה לפני כשלושה חודשים ומאפשרת למשתמש לחפש משרה על פי חתך גיאוגרפי. במילים אחרות, המערכת מזהה היכן נמצא המשתמש ומציעה לו עבודה במרחק שאותו יבחר מביתו או מכל נקודה אחרת. האפליקציה מציגה בפני המשתמשים לא רק את המשרה הרלוונטית ואת מיקומה, אלא גם זמן ההגעה מהבית - ברגל, במכונית פרטית או בתחבורה ציבורית. אנשי החברה מסבירים ש"האפליקציה יוצרת זירת חיפוש חדשנית המחברת בין מעסיקים לעובדים והופכת את חווית חיפוש העבודה לקלה יותר תוך חסכון משמעותי בהוצאות בנסיעה והורדת זמני העמידה בעומסי התנועה".
"רבים בקרב הגמלאים מעוניינים לצאת לעבוד, אם כהכנסה חלקית ואם כתעסוקה ויצירת עניין, אך מנועים לעשות זאת בגלל המרחק של העבודה מהבית", מסביר דוד אלפסי, מייסד "ג'וב קרוב", שהגיע לתחום לאחר שנות עבודה רבות בתחום יחסי האנוש. "'ג'וב קרוב' מאפשרת לפנסיונרים למצוא עבודה בקרבת ביתם ולחסוך מהם את הצורך לנסוע שעות בתחבורה ציבורית או הפרטית ולפנות את הזמן לבלות עם הנכדים והמשפחה". לדבריו, האפליקציה הופכת למעשה את הטלפון הנייד לכלי נוח ונגיש למציאת עבודה תוך מתן מענה לצורך לעבוד קרוב לבית.
איך משתמשים באפליקציה?
ממיינת את העבודות לפי דרישות המרחק. צילום מסך מתוך האפליקציה
המטרה של מנכ"ל החברה, אלפסי, היא "להפוך את שוק התעסוקה להרבה יותר פשוט ולשפר את הליך חיפוש העבודה". לדבריה, לאפליקציה מטרה חברתית מובהקת לעזור גם לאנשים שבמקרים רבים הם מאתגרי פרנסה (פנסיונרים, סטודנטים, אימהות חד הוריות) למצוא עבודה ויותר מזה – בקרבת מקום לבית.
המשרות ב"ג'וב קרוב" מבוססות על מאגר שאותו אוספים אנשי החברה בעצמם, במטרה לגבש מאגר נתונים אמין ואטרקטיבי. כרגע מוצעות באפליקציה כעשרת אלפים הצעות עבודה.
ממשק פשוט לשימוש. צילום מסך מתוך האפליקציה
גם הממשק של האפליקציה פשוט: ניתן לשלוח קורות חיים דרכה או לשלוח הודעה למעסיק שיחזור אל שולח ההודעה במקרה הצורך. את החיפוש אפשר, כמובן, לבצע גם בחתכים נוספים כמו תחום העבודה והתפקיד המבוקש. החידוש הוא, כאמור, היכולת לבחור את נקודת המוצא של מחפש העבודה – זה יכול להיות בית המגורים, מרכז קניות, גן הילדים של הנכדים או כל מקום אחר. האפליקציה תדע להציג למשתמש את כל אפשרויות העבודה הרלוונטיות במרחק המבוקש, כולל מידע חיוני נוסף כמו חישוב המרחק מנקודת המוצא, זמן הנסיעה אל מקום העבודה ודרך הניווט אל היעד.
פיתוח האפליקציה החל לפני כשנה וחצי והיא באוויר מאז חודש מאי השנה. לדברי אנשי החברה, מאות אנשים כבר מצאו עבודה באמצעותה. בשלב זה האפליקציה מוצעת למשתמשי אנדרואיד ואייפון ללא עלות. החברה עובדת כרגע ללא רווח ואנשיה מעריכים כי בעתיד יגובש מודל עסקי שיציע גם מוצרי פרמיום בתשלום.
עברתם את 50 ומחפשים עבודה? הצטרפו לקהילת הצעות העבודה של מוטק׳ה
עברתם את גיל 50? איך לכתוב קורות החיים אפקטיביים
האם הזדקנות האוכלוסייה תוביל לעבריינות?
מחברים את הדור הצעיר לתושבים הוותיקים
איך מוצאים עבודה בגילאי 50 פלוס?
להשתלב בעולם ההייטק אחרי גיל 60
5 אפליקציות שכל מבוגר חייב להכיר
8 טיפים למציאת עבודה בגיל 50 פלוס
כך תשפרו את תפקודי המוח שלכם באמצעות משחקים בטלפון הסלולרי
אין ספק שיש צורך בלהפגין בטחון,כן כן בטחון.לא לשכוח שאין חכם כבעל נסיון.נסיון נסיון זה מאוד חשוב.
אפילו קצין בדרגה בכירה בצבא יהיה בדעה שאין נסיון בתחום בטחון הפנים.
צלמים ותיקי...
אין ספק שיש צורך בלהפגין בטחון,כן כן בטחון.לא לשכוח שאין חכם כבעל נסיון.נסיון נסיון זה מאוד חשוב.
אפילו קצין בדרגה בכירה בצבא יהיה בדעה שאין נסיון בתחום בטחון הפנים.
צלמים ותיקים עושים גם מגנטים לאירועים ומשמשים גם כצלמים משנה.העיקר לעשות ולעסוק ולהתפרנס בכבוד.