חזרה לאופנה ויופי

עוברים לטיפוח קיץ: כל מה שצריך לדעת

כשהטמפרטורות בחוץ מזנקות, זה הזמן לעבור לשגרת טיפוח קיצית: להחליף את קרם הלחות הכבד בקליל ולהקפיד על מקדם הגנה. כל הטיפים לקיץ מטופח
קרן אוחיון 24/06/19
עוברים לטיפוח קיץ: כל מה שצריך לדעת
שגרת הטיפוח בקיץ שונה מזו של החורף. צילום: Shutterstock

 

 

 

הקיץ הוא עונה מאתגרת עבור עור הפנים. השילוב של מזג האוויר הלוהט, הלחות הגבוהה, הזיעה והפרשת השומן המוגברת גורם לעור להיראות מיוזע ומבריק מצד אחד וחסר חיים מצד שני. חברות הקוסמטיקה הגדולות קוראות לנו להחליף את מוצרי הטיפוח שהשתמשנו בהם בחורף למוצרים ייעודיים לקיץ, ואנחנו נשארות אובדות עצות – מה לעשות? קראנו לרונית שגב Bsc ,MA ,ביולוגית וחוקרת עור, העוסקת מעל עשור במחקר ופיתוח של פתרונות לעור ומייסדת חברת המדע ביופור, הושבנו אותה במזגן ושאלנו את כל מה שצריך לדעת על טיפוח קיץ.

 

האם סוג העור שלנו משתנה בין העונות?

"סוג העור נשאר זהה, כלומר אם העור שמן, יבש או מעורב הוא עדיין יישאר שמן, יבש או מעורב בכל השנה. מה שיכול להשתנות הוא רמת הלחות בעור. למשל, במקרה של עור שמן הוא יכול להפוך למיובש –העור מפריש הרבה שומן אבל עדיין רמת הלחות שבו נמוכה. גם עור נורמלי ויבש יכולים לסבול מרמת לחות נמוכה. סוגי העור מוגדרים על פי רמת השומניות ולא על פי רמת הלחות".

 

לדבריה, לרוב רמת הלחות בעורנו משתנה בין החורף לקיץ, כך שקרם הלחות העשיר יותר שבו השתמשנו בחורף – עלול להרגיש לנו כבד יותר בקיץ. "זה קורה בפרט באזורי מישור החוף, עם אחוזי הלחות הגבוהים באוויר", אומרת שגב. "לכן אם אנו חשים שקרם הלחות כבר פחות נעים לנו, אולי כבד מעט, כדאי לנסות דוגמית של קרם לחות קליל יותר. אם התחושה נעימה יותר, כדאי להחליף".

 

 

ויש פעולות טיפוח שלא מומלצות בקיץ

[#middleBanner]  

 

מה לגבי שימוש בקרמים שמתמקדים באנטי-אייג'ינג?

"ישנם חומרי אנטי-אייג'ינג וחידוש העור שאינם הולכים ביחד עם הרבה שמש. למשל, מוצרים המכילים חומצות הידרוקסי מ-9% ומעלה, או רטינול מ-1% ומעלה. המרכיבים האלה מבצעים סוג של פילינג, המוריד שכבות שהגנו על העור מקרני השמש, והם מרכיבים חזקים שנותנים את אפקט החידוש הבולט יותר לעור. שימוש בהם וחשיפה ממושכת לשמש יכולים להביא לכוויות, גרד, אדמומיות ופיגמנטציה, ולכן העור בתקופת השימוש במרכיבים האלה יותר פגיע. זה לא אומר שאין להשתמש במרכיבים האלה בכלל, אבל צריך לעשות זאת בצורה זהירה ובטוחה, כדי לא להשיג החמרה במצב העור במקום שיפור שלו".

 

מה תמליצי למי שמשתמשת בקרמים לגיל הבוגר המכילים חומצות?

"בקיץ מומלץ להחליף את קרם האנטי-אייג'ינג לקרם עדין יותר, כזה שיש בו חומצות אך בריכוז נמוך יותר. אפשר להחליף גם לתכשיר מי פנים עם חומצות, שפעולתו שטחית יותר מזו של קרם. כדאי להוסיף לשגרת הטיפוח גם פילינג קריסטלים, שעושה שיוף מכאני של העור, שהוא קילוף שטחי אך כזה שנותן אפקט של עור חלק וקטיפתי, יפה ומטופח יותר".

 

עוד טיפ של שגב לקיץ: מי שנוטה לכתמי עור, כדאי לה לאמץ קרם הבהרה ללא מרכיבי מקלפים, שניתן למרוח גם בשעות היום ולמנוע התהוות כתמי עור.

 

נשים שחשופות שעות רבות מדי יום לשמש ועדיין רוצות לשמור על עור מטופח, יכולות גם לאמץ קרם מחדש על בסיס פפטידים ביומימטיים. אלה הם מרכיבים שמחדשים את העור ללא גירוי או קלוף, ממצקים ומשפרים את תפקוד התאים ואת המראה החיצוני.

 

 

קרם לחות עם הגנה בתכשיר אחד, זה כדאי?

 

 קרם הגנה הוא קרם הגנה. כשהוא  בא בתוך קרם לחות, יעילותו פחות טובה. צילום: Shutterstock

 

 

האם קרם הגנה נחוץ בכל גיל, כולל בגיל הבוגר?

"כמות נכבדת מסימני הגיל נעוצה בחשיפה ממושכת לשמש. אפילו חשיפה עם מקדם הגנה גבוה משפיעה על התהוות סימני גיל, קל וחומר אם ניחשף לשמש ללא קרם הגנה כלל. אם אנחנו בים או בחוץ באופן כללי, יש לחדש את קרם ההגנה בכל שעתיים כי הזיעה והפרשת החלב גורמות להפרדת החומר מן העור, ואז היעילות פוחתת".

 

ישנם כיום מקדמי הגנה במרקם קל ונספג, שמשאירים את העור במראה מט לאחר המריחה ולא גורמים לו להבריק. "מומלץ למרוח את קרם ההגנה לא רק על הפנים אלא גם על הצוואר והמחשוף", מבהירה שגב. "גם אזורים אלה חשופים כל שעות היום לשמש, וצוברים את סימני הגיל באותו קצב לפחות".

 

האם ניתן להסתפק במוצרים כמו קרם לחות, שמשלבים מקדם הגנה בתוכם?

"זה פחות יעיל, כי מקדם הגנה כמוצר ייעודי הוא במרקם מיוחד ושונה – שכביכול מחזיק בעור ונאחז בו, אחיזה שמאפשרת הגנה טובה והרמטית. מרקמי הלחויות והסרומים לעומת זאת הם אחרים לגמרי. אם נשלב מרכיבי הגנה בתוך קרם, האחיזה תפחת וכך גם היעילות".

 

 

4 טיפים לטיפוח קיץ מושלם:

 

 הקפידו על משמעת מים - בקיץ, שתו כפול. צילום: Shutterstock

 

 

1. השקיעו בטיפוח לילה


בשעות היום, כשחם מאוד, אנחנו ממעטות במריחת קרמים בגלל הפחד המוצדק להכביד על העור. פתרון טוב הוא להשקיע בשעות הלילה ובזמן השינה. כדאי לנצל את השעות האלה, בהן הגוף נח וכל מערכותיו מתרכזות בחידוש ובשיקום התאים, להשלמת החסר. אחרי ניקוי הפנים ביסודיות בחרו בסרום ובקרם לילה עם חומרים פעילים. אפשר גם להשתמש במסכת לילה ואפשר גם לשלב – לדוגמה, למרוח מסכה פעמיים בשבוע ובשאר הזמן קרם או שמן לילה.

 

2. הקפידו על משמעת מים

 

כשאנחנו בחוץ, בחום, העור מאבד נוזלים בקצב מהיר. כשאנחנו בפנים, במזגן, העור מתייבש בגלל שאיבת הלחות של המזגן. זה הזמן להגביר את קצב וכמות השתייה שלנו: אם בחורף שתיתן את המינימום - 8 כוסות ביום - בקיץ כדאי להכפיל את הכמות. הניחו לכן בקבוק מים קרים לידכן, הכינו קנקן תה ירוק קר ושתו ממנו. גם מים עם פרוסות לימון, פירות או נענע יכולים לעודד אתכן לשתייה מרובה ומרווה.

 

3. הטעות: מדלגות על תכשירי טיפוח

 

מה כן לעשות: אל תתנו לתנאי מזג האוויר להטעות אתכן: הלחות הגבוהה בחוץ אינה משנה את העובדה שהעור שלכן זקוק למנת הלחות היומית שלו. אז נכון שבגלל החום הכבד כדאי לשנות את סדר השימוש בתכשירי הטיפוח שלכן, אבל לא כדאי לוותר עליהם לגמרי. למשל, את הסרום כדאי למרוח בלילה ואילו בשעות היום להסתפק בקרם לחות על בסיס מים ומקדם הגנה, בתכשיר אחד או בשני תכשירים נפרדים.

 

מי שעור הפנים שלה זקוק לתמיכה נוספת, יכולה להוסיף תכשירים עשירים יותר שבהם ניתן להשתמש בלילה.

 

4. אל תשכחו את השפתיים!

 

מים אתן שותות, קרם הגנה אתן מורחות, ומה עם השפתיים? מדובר באזור הכי פגיע ורגיש, שהוא גם היחיד בפנים שלא ניתן להסתיר על ידי משקפי שמש למשל, שמגנים על איזור העיניים.

 

מה עושים? השתמשו בפילינג שפתיים פעמיים-שלוש בשבוע, ומרחו באופן קבוע שפתון לחות שכולל מקדם הגנה. 

 

 

טיפולי יופי בקיץ - כן או לא?

 להתאפר נכון בגיל 50+: המדריך המלא

על הפנים: כל הטיפים לניקוי פנים מוצלח

הטרנד החם בטיפוח: מסכות חד פעמיות

עשרת תכשירי הטיפוח שאי אפשר בלעדיהם

עוד טרנד לוהט בטיפוח: קוסמטיקה עם קנאביס

 

הצטרפו לקהילת האופנה והיופי של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה