עוגיות או לא להיות

עוגיות הפתעה. מתכון בהמשך
אפשר להעריץ אותה או לסלוד ממנה, אבל אין ספק שיש לה את זה. למרתה סטיוארט, הכוהנת הגדולה של הלייף סטייל באמריקה, האישה שנהפכה לאימפריה (שאפילו חמישה חודשי מאסר אחרי שהורשעה בסחר במניות על סמך מידע פנים לא הצליחו לפגוע במעמדה), יש הטאץ' המיוחד לזהות ולמצוא את המענה הכי טעים, מעוצב, יעיל, בריא, חסכוני ונכון לכל דבר ועניין שקשור בבית, ולהפוך אותו באחת לנגיש, לאפשרי ולמפתה (לציבור) ולמכרה זהב (לעצמה).
מי שתמיד הסתמכה על טעמה המשובח, כישוריה, כשרונה וחריצותה, החלה את דרכה המקצועית מקייטרינג במרתף ביתה והיום היא מו"ל המגזין "מרתה סטיוארט ליווינג" (שממנו מגיע גם ספר העוגיות שמיד נגיע אליו), כוכבת טלוויזיה ומייסדת ומנהלת קריאטיבית של תאגיד "מרתה סטיוארט אומניליווינג" הכולל שורה של מיזמי תקשורת, עיצוב, אתר אינטרנט, מסחר ברשת, שלל מרצ'נדייזינג ושיתופי פעולה.
עם שווי מוערך של יותר מ-600 מיליון דולר היא מתייצבת על בסיס יומי באולפן הטלוויזיה של תוכניותיה, בדרך כלל במכנסיים ובחולצת כפתורים, ובלי הרבה חוכמות לשה, מערבבת, מסדרת פרחים, חותכת בדים, מדביקה, גוזרת, מרחרחת, מסננת - והכול תוך מתן הסברים פשוטים, ברורים, קלים ונגישים. אם תרצו, סטיוארט היא מין שילוב של ג'וליה צ'יילד (בגרסה מאופקת), עם בתיה עוזיאל.
אבל - בחזרה למטבח, משם בעצם התחילה סטיוארט. היום, כמובן, כבר לא מדובר ביצירה אישית רק שלה, אלא בצוות שלם של עורכי המגזין שלה, אבל היא המוח המוביל מאחורי הכול, ואפשר בקלות לחוש ברוח המפקדת השורה על הכול והופכת את השהייה במטבח לבריזה נעימה.
הסיבה להיכנס איתה עכשיו למטבח אצלנו היא "העוגיות" של מרתה סטיוארט, ספר שהוא תאווה לעיניים, ויוצא עכשיו בעברית (בתרגום ובהתאמה של רונית פנסו). הספר מוקדש ל"'מפלצת העוגיות' שבכל אחד מאיתנו", ואחרי עיון בספר ייאלץ גם מי שבדרך כלל מגדיר עצמו כ"לא מת על עוגיות" להודות שהעוגיפלצת שבתוכו קמה לחיים מול כל הצילומים המרהיבים והמתכונים של העוגיות מעוררות החשק.
זה מתחיל מהתוכן, שלא בנוי כמו תוכן רגיל של ספר אפייה או בישול, אלא בעמודים של צילומים מוקטנים של העוגיות שלידן שמן ומיקומן, לפי הפרקים. את ההקדמה, שעליה חתומה סטיוארט עצמה, מלווה צילום של ערימת עוגיות שוקולד וג'ינג'ר נימוחות, שבא ממש ללקק את הדף (השוקולד שנוזל החוצה). סטיוארט מסבירה את הרציונל מאחורי מבנה הספר, שמחולק לפרקים דווקא לפי מרקמים: "ב'מרתה סטיוארט ליווינג', כשאנחנו מדברים על עוגיות... גילינו שבדרך כלל מה שאנחנו משתוקקים לו הוא מרקם מסוים, בין שהוא רך, פריך או גבשושי".
"העוגיות" של מרתה סטיוארט, מאת צוות העורכים של "מרתה סטיוארט ליווינג". תרגום והתאמה לעברית: רונית פנסו; תצלומים: ויקטור שרגר ואחרים; עימוד וגרפיקה: לילי פרזי. 256 עמודים. כנרת הוצאה לאור
עוד ספרי בישול: כמה מאכלים אפשר להכין מסיר אורז אחד
לקהילת אוכל: לחצו |



כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...