חזרה למגזין אוכל

עוגיות ללא גלוטן

שלושה מתכונים לעוגיות טעימות נטולות גלוטן של הקונדיטור מיקי שמו
רעיה הנרי 17/02/14
עוגיות ללא גלוטן

עוגיות נוגטין ללא גלוטן

 

ג?לו?ט?ן, הנקרא בעברית ד??ב?ק?ן, הוא חלבון המצוי בעיקר בדגנים, כמו חיטה, שעורה או שיפון, ולכן נמצא בלחם, בעוגות ובעוגיות, בפסטה ובשאר מוצרים המכילים קמח מדגנים. יש אנשים הרגישים לגלוטן. הדקדקנים טוענים שגלוטן לא בריא לאף אחד. אז הקונדיטור מיקי שמו נידב לנו שלושה מתכונים לעוגיות טעימות נטולות גלוטן, היפות לבריאות גם לכלל האוכלוסייה.

 

מי שרוצה, אומר שמו, יכול להחליף את הסוכר בממתיק "כמו סוכר" באותה כמות, ומוסיף למתכונים גם טיפים אישיים.


חטיף שקדים, טחינה וסילאן

 

שמו: "שלושה כוכבי בריאות בעוגייה אחת, שנותנת לי את זריקת המרץ הדרושה לפני אימון במכון כושר או שחייה בבריכה. גם הבנות שלי משוגעות עליה".

 

מרכיבים לכ-35 עוגיות:
200 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים פרוסים
1 כף (10 גרם) סוכר דמררה
1 כף סילאן
1 חלבון ביצה
1 כף טחינה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן עם כל שאר החומרים בעדינות, עד שהשקדים מצופים בצורה אחידה.
3. בעזרת כפות יוצרים מהתערובת עוגיות שטוחות בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
4. אופים כ- 35-40 דקות עד להזהבה.
5. מצננים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 10 ימים.

 

גיוונים: אפשר להחליף כ-1/3 כוס שקדים בגרעיני חמניות או בחמוציות מיובשות או בפיסטוקים קלופים פרוסים.

 

עוגיות קינמונים ואגוזי לוז


שמו: "עוגיות דקיקות וקרנצ'יות שכיף לנגוס בהן. השילוב בין אגוזי הלוז לקינמון נחשב לשילוב מנצח שעובד מצוין, ופריכות העוגיות נשמרת בכלי אטום".

 

המרכיבים:
3 יחידות חלבונים
75 גרם סוכר דמררה
קורט מלח
175 גרם אגוזי לוז טחונים עם קליפה (3/4 1 כוסות)
100 גרם אבקת סוכר (1 כוס פחות כף)
1/4 חבילה חמאה מומסת (25 גרם) - אבל לא חמה מדי. הכוונה היא שהצבע שלה עדיין לבן, והיא לא נוזלית כמו שמן
1 כף נוגט אגוזי לוז
100 גרם סוכר
5 גרם קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. מנפים יחדיו את אבקת הסוכר עם אבקת אגוזי לוז וכף נוגט אגוזי לוז עד קבלת תערובת אחידה.
4. מניחים בעזרת 2 כפיות מן התערובת באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ אחת מן השנייה על גבי התבנית המרופדת בנייר אפייה.
5. מפזרים תערובת של סוכר וקינמון ואופים כ-12 דקות.
6. מאחסנים בכלי אטום עד כ-10 ימים.

 

טיפ: רצוי לא להכין עוגיות גדולות מדי, אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת.


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

עוגיות נוגטין

 

שמו: "העוגיות הללו פשוט הולכות נהדר בחג הפסח, ובעקבות כך אימצנו אותן בכל ימות השנה. הרעיון הוא להכין את התערובת (הבצק מאוד קרמי), להשתמש בכפית/ שק זילוף/ שבלונה ולאפות מיד. השדרוג הוא להכין מכל שתיים מהן עוגיית סנדוויץ הממולאת בנוגט, שוקולד, ריבה ועוד. אני מעדיף נוגט".

 

המרכיבים:
3 חלבונים
1/3 כוס סוכר (70 גרם)
קורט מלח לימון
2 כוסות אבקת שקדים (180 גרם)
1 כוס אבקת סוכר (110 גרם)
1/4 חבילת חמאה מומסת (25 גרם), אבל לא חמה מדי. הכוונה היא שהצבע שלה עדיין לבן והיא לא נוזלית כמו שמן.

 

למילוי:
100 גרם ממרח נוגט אגוזים או ממרח שוקולד או ריבה

 

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה במשך דקה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וקורט מלח לימון וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3. מנפים יחדיו את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים ומקפלים אותם לתערובת (התערובת נופלת במקצת, וזה בסדר גמור). לבסוף מקפלים את החמאה המומסת עד קבלת תערובת אחידה.
4. מניחים בעזרת 2 כפיות מן התערובת באופן זהה ובמרווח שווה של 2 ס"מ אחת מן השנייה על גבי תבנית המרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 12 דקות.
5. מצננים וממלאים בממרח נוגט אגוזים, ממרח שוקולד או ריבה, לפי הטעם.

 

גיוון: ניתן לצפות את העוגיות בשוקולד מריר. מומלץ לצפות את תחתיתן.
ניתן לפזר מעט אגוזים קצוצים על העוגיות לפני הכנסתן לתנור, ואז מתקבלת עוגייה עם טוויסט מעניין של "אפליקציית" אגוזים נפלאה.

 

טיפ: רצוי לא להכין עוגיות גדולות מדי אלא להשתמש עבור כל עוגייה ועוגייה בכפית שטוחה מן התערובת.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

פטריות בבצלי שאלוט

מאכלים מעוררי תאווה

מרק בצל עם קרוטונים

אורז פרסי מלכותי
תבשיל דלעת ואורז מתוק-חריף

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה