חזרה למגזין אוכל

עוגיות פלורנטין

עוד קינוח נהדר שמוטק'ה מצא עבורכן/ם
מערכת מוטק'ה 19/02/07
עוגיות פלורנטין

בצק פריך
[u]החומרים[/u] 50 גר' שקדים קצוצים 400 גרם קמח 1/2 שקית אבקת אפייה ביצה מס' 1 קורט מלח 100 גרם סוכר 225 גרם חמאה כפית תמצית וניל, או שקית סוכר וניל [u]אופן ההכנה[/u] מערבבים במיקסר במהירות איטית את החמאה והסוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הביצה והמלח וממשיכים לערבב. מוסיפים בשני שלבים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים עד לאיחוד הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
מילוי
[u]החומרים [/u] 1/3 כוס שמנת מתוקה 5 כפות סוכר 2 כפות דבש 50 גרם חמאה 150 גרם שקדים קצוצים 40 גרם קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות 2 כפות קמח [u]אופן ההכנה[/u] מבשלים בסיר קטן על להבה בינונית את הסוכר, הדבש, החמאה וחצי מכמות השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מוסיפים את שאר השמנת המתוקה ומערבבים עם מטרפה. מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים. יוצקים לתבנית עם נייר אפייה בגובה שלושה מ"מ עד חצי ס"מ ומקררים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת העוגיות
מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של עד 5 ס"מ (רצוי קטנים יותר). בחצי מכמות העיגולים קורצים עיגול רחב במרכז. יוצקים מילוי על העיגולים השלמים. אופים את כל העיגולים (גם ללא המילוי) ב- 170 מעלות כ- 12 דקות. חצי שעה לאחר שמוציאים מהתנור מזליפים מעט ריבה על העיגולים עם החור ומניחים מעל העיגול עם המילוי. שומרים את העוגיות בכלי סגור ומאפסנים בטמפרטורת החדר (לא במקרר).
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה