עוגת דקואז (Dacquoise)
טורט חגיגי המורכב ממוס שוקולד, מוס ריבת חלב ושני סוגי בצקים. מעדן אמיתי וקצת שונה לשבת ולחג, או סתם ליום הולדת. מצויין גם לפסח
מערכת מוטק'ה
16/03/07

בצק דקואז
[u]החומרים [/u] 90 גר´ חלבון 30 גר´ סוכר 70 גר´ אבקת שקדים 80 גר´ סוכר [u]ההכנה[/u] * מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף יציב. * מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים עד קבלת מרקם אחיד. * מניחים בתבנית ואופים 25 דקות ב-180 מעלות. (תבנית 26 ס"מ)
מוס שוקולד
[u]החומרים[/u] 75 מ"ל שמנת מתוקה 50 גר´ שוקולד מריר 5 גר ג´לטין 90 גר´ שמנת מתוקה 15 גר´ סוכר [u]ההכנה[/u] * מרתיחים את השמנת המתוקה, יוצקים אותה לקערה המכילה את השוקולד המריר ומוסיפים את הג´לטין. לקרר לטמפ´ החדר. * מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר - הקצפה רכה (70%), מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. * יוצקים את המוס לתבנית עם בצק הדקואז ומכניסים למקפיא לחצי שעה-שעה.
בצק ביסקוויט שוקולד
[u]החומרים[/u] 50 גר´ חלמונים 40 גר´ סוכר 50 גר´ חלבונים 8 גר´ סוכר 10 גר´ קקאו 10 גר´ קמח תפוחי אדמה 10 גר´ קמח 20 גר´ חמאה מומסת [u]ההכנה[/u] * מקציפים את החלמונים והסוכר עד לקבלת גוון בהיר. מוסיפים את הקקאו, הקמח וקמח תפוחי האדמה * מקציפים את החלבונים והסוכר עד קבלת קצף יציב ומוסיפים אותו לתערובת. * מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד קבלת מרקם אחיד. * משטחים את הבצק בתבנית ואופים 6-8 דקות ב-200 מעלות. * מקררים לטמפרטורת החדר. * מוציאים את תבנית המוס שבמקפיא ומניחים מעל את ביסקוויט השוקולד.
מוס ריבת חלב
[u]החומרים[/u] 300 גר´ שמנת מתוקה 150 גר´ סוכר 60 גר´ ריבת חלב [u]ההכנה[/u] * מקציפים את כל החומרים ביחד ויוצקים על ביסקוויט השוקולד. * ניתן לבזוק קקאו או נס-קפה.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות