עוף עם מעוף: 3 מתכוני בשר הודו

למרות שבארה"ב הוא נחשב לאחת מאבני היסוד של המטבח הביתי, בארץ נוהגים להכין מבשר הודו בעיקר שווארמה ופסטרמה, וחבל. כי ברגע שמבינים כמה קל לעבוד איתו בבית, וכמה מאכלים טעימים ובריאים אפשר להכין מבשר הודו, הוא נכנס בקלות לשגרת ההזנה הקבועה ונכלל באופן קבוע ברשימת הקניות השבועית. ולא, לא חייבים לשים על השולחן תרנגול הודו שלם כפי שנהוג לעשות בארה"ב כדי להרשים את הסועדים. אפשר להכין מהבשר הזה גם מוקפץ אסייתי, גם גולאש הונגרי וגם מאפים מהמטבח הערבי.
בשר הודו הוא דל שומן - רק 3 גרם שומן ל-100 גרם חזה, או 7 גרם שומן ל-100 גרם של ירך. יש לבשר הודו גם ערך קלורי נמוך - פחות מ-200 קלוריות ל-100 גרם. מנגד, כמות החלבון והברזל שיש בו גדולה בהרבה ממה שיש בבשר עוף: חלקי ההודו השונים מכילים בין 26-28 גרם חלבון ל-100 גרם, וזה המון במיוחד לנוכח העובדה שמדובר בחלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. בשר הודו הוא גם בין המקורות הטובים ביותר שיש במזונות מהטבע לברזל, שכה חיוני לתפקוד הגוף (מחסור בברזל גורם בין היתר לאנמיה). יש בבשר הודו גם כמות גדולה של אבץ שנחוץ לנו לחיזוק העצמות ולתפקוד תקין של מערכת החיסונית, ואם זה לא מספיק, אז יש בו גם ויטמין B12 וגם B6.
ואיך נכון לטפל בבשר הודו?
לא רק להכנת פסטרמה. בשר הודו, צילום: Shutterstock
1. חשוב להוציא את בשר ההודו מהמקרר כשעתיים לפני הצלייה, ולהביאו לטמפרטורת החדר. הדבר יבטיח צלייה אחידה.
2. במידה שצולים הודו שלם על הרשת, כדאי להניח בתחתית התנור תבנית עם מעט נוזלים, אליה יטפטף השמן.
3. תוספת של גרון הודו לסיר תעניק לכל מרק טעם בשרי עמוק – מה שיכול להחליף את השימוש באבקות מרק או בצורך להכין צירים בשריים.
4. במהלך הצלייה כדאי להרטיב את העור בנוזלי הבישול מדי 30 דקות.
5. חזה ההודו נהדר לתבשילים ולהקפצה, וגם יכול להפוך בקלות לפסטרמה ביתית. כל מה שצריך לעשות לשם כך הוא להשרות את החזה בשלמותו במרינדה של פפריקה, שמן, תבלינים ודבש, ולצלות אותו על חום נמוך במשך כשעתיים וחצי.
הטיפים באדיבות רשת טיב טעם
ועכשיו – שלושה מתכונים בריאים וטעימים עם בשר הודו:
מוקפץ אסייתי
צילום: ניר פרומר
מצרכים:
200 גרם חזה הודו חתוך לרצועות קצרות
גזר מקולף מגורר על פומפייה גסה
חופן עלי כרוב לבן חתוכים לרצועות דקות
1/4 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1/4 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות דקות
1 פטריית שמפיניון חתוכה לפרוסות
1/2 שן שום כתושה
ג'ינג'ר טרי כתוש (חתיכה בגודל של שן השום שבה משתמשים)
כף רוטב סויה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית סילאן
כפית שמן שומשום
כף שמן קנולה
חופן שעועית ירוקה חלוטה במי מלח
ההכנה:
1. מחממים מחבת, מוסיפים את שמן השומשום והקנולה, וכשהשמן חם מוסיפים את ההודו ואת הבצל. מקפיצים כ-5 דקות על האש הכי גבוהה.
2. מוסיפים את הכרוב ואת הפלפל, ומקפיצים כ-5 דקות נוספות.
3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומקפיצים 7-10 דקות נוספות.
4. מגישים מעל או ליד אורז לבן.
המתכון באדיבות השף ניר פרומר ממסעדת "תטה"
לחמעג'ון הודו
צילום: באדיבות מועצת הלול
מצרכים (ל-10-6 מאפים):
לבצק:
1/2 קילוגרם קמח לבן
1 כף שטוחה של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
300 מ"ל (כוס ורבע) מים חמים
2 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
למלית:
1/2 קילוגרם שווארמה הודו טחון (הודו אדום)
1 בצל סגול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל לבן
2 עגבניות קצוצות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות שמן זית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. מערבלים את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2. מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
3. מערבבים את חומרי המלית.
4. מחלקים את הבצק ל-10-6 חלקים שווים ומרדדים למעין פיתות.
5. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית ועורמים מהמלית עליהם. מתפיחים עוד כחצי שעה.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 12 דקות או עד שהמאפים אפויים כהלכה.
המתכון באדיבות מועצת הלול
גולאש הודו
מצרכים (ל-4 מנות):
2 בצלים קלופים וחתוכים דק דק
1/2 קילוגרם הודו אדום (נקבה) חתוך לקוביות בינונית
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות מאוד
4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2X2
2 שיני שום פרוסות לעיגולים
חופן פפריקה מתוקה, חופן כורכום
1/2 כוס יין אדום או בירה
1 כוס מים
3 כפות רוטב סויה
שמן לטיגון, מלח, פלפל
ההכנה:
1. במחבת עמוקה וגדולה מטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף.
2. מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד כ-7-5 דקות.
3. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות.
4. מוסיפים את התבלינים ואת היין ומערבבים. ממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
5. מוסיפים את רוטב הסויה ואת תפוחי האדמה ומטגנים 5 דקות נוספות.
6. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את המחבת ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
7. ממש לקראת סיום הבישול, כ-5 דקות לפני שמורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את השום.
המתכון באדיבות כתבת האוכל של מוטק'ה, לין לוי
בריא ונהדר: סלט אבוקדו מקסיקני
אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
את חוזרת בחזרה עם שפה "ג ו ע ל י ת" "מזעזעת"
את בחזירות כותבת בבלוגיה שכל העולם קורא מגיב ומבין
תעשי קודם כל לעצמך טובה ותעדני את ביקורתך וכך גם לא תזעזעי את קוראיך
Y M I
אל לך להגעל מאנשים אשר מעבירים ביקורות על אחרים
אנא עדן את שפתך
Y M I