עטוף באהבה: מתכון לביף וולינגטון

זהו הזמן הזה בשנה, שבו עם ישראל נחלק לשניים: אלה שמתרגשים מהאביב המתקרב ואלה ששוברים את הראש איך לסיים את מלאי הקמח ובצק העלים שמחכה להם במקפיא לפני פסח. בשביל הסוג השני, מצאנו מתכון לאחת המנות המפורסמות והטעימות ביותר בעולם: ביף וולינגטון.
לפני שניגש למתכון עצמו, קצת היסטוריה: גרסאות שונות של המתכון ניתן למצוא ברחבי אירופה ואפילו באפריקה. בצרפת המנה הייתה מוכרת כ- filet de bœuf en croûte – פילה בקר בתוך בצק. מאוחר יותר, חדרה המנה בשינויים שונים אל תוך הקולינריה האנגלית, והאגדה מספרת כי קיבלה את שמה על שמו של ארתור וולסלי, הדוכס הראשון של וולינגטון.
המתכון הקלאסי מכיל מספר שכבות: נתח עבה ומשובח של פילה בקר, עטוף בדוקסל פטריות (תבשיל פטריות חצי מאודה העוטף את הבקר), פרוסות בשר חזיר או בגרסתו הכשרה, חזה אווז מעושן. לסיום עוטפים את הכל בבצק עלים, חורצים חריצים ולתנור. לשף גורדון רמזי מתכון ידוע ומורכב למנה, אותה דייק לכדי שלמות, אבל בשביל להגיע לרמת המיומנות שלו צריך ככל הנראה להיות שף בדרגת כוכבי מישלן (או פשוט מאוד סבלני).
האם זה בריא? תלוי אם שואלים את הבקר או את הבצק
המתכון שלפנינו הוא גרסה מצומצמת וידידותית יותר להכנה, אבל טעימה לא פחות ונראית פשוט מעולה על השולחן ובזמן הפריסה שלה. שורה תחתונה: מדד רושם גבוה. היא כוללת את פילה הבקר (מותנית), שנחשב לנתח היוקרתי ביותר בפרה. הוא נמצא במרכזה, ממש ליד הסינטה והוא רך מאוד ובעל אחוזי שומן נמוכים יחסית (כ-5%). ב-100 גרם ממנו יש 247 קלוריות, והוא מתאים לצלייה קצרה בתנור, ממנו הוא יוצא עסיסי ומענג במיוחד. בפילה תמצאו ברזל, ויטמינים מקבוצת B, חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום וגם הרבה טעם טוב בפה.
הפילה עטוף בבצק עלים, שמבחינה תזונתית לא יאפשר לנו לנצח את הקרב הזה. בין עלי הבצק תמצאו לרוב שכבות של מרגרינה, וב-100 גרם בלבד ממנו תמצאו 558 קלוריות (!), כפול מפילה הבקר. כשלא נעשה בו צורך כדי לבשל מעדן כמו ביף וולינגטון, עדיף לצמצם מגע עם הבצק הזה, שלרוב עוטף ברכות בורקסים ומאפים שונים, מלוחים ומתוקים, חלבים ובשריים. אבל היי, לפחות ניקינו את המקפיא משאריות חמץ.
המתכון: ביף וולינגטון
הכינו את הסכין המשוננת. צילום: Shutterstock
מרכיבים (לגלילה אחת):
נתח פילה בקר שלם, של 1.5 עד 2 קילו
3 כפות קמח
500 גרם בצק עלים
1 חלמון ביצה
2 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת פסים רותחת ומשומנת. מפזרים מלח ופלפל על נתח פילה הבקר ומכניסים למחבת. צורבים עד להשחמה מלאה מכל צדדיו. מוציאים מהמחבת ומניחים לנתח להתקרר בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מקמחים משטח עבודה ופורסים מעליו קובייה מהבצק. מרדדים את הבצק קלות לצורת ריבוע.
4. מניחים את נתח הפילה על הבצק ומגלגלים לצורת גליל, מהדקים היטב. חשוב להקפיד על שכבה אחת אחידה שעוטפת את הבשר.
5. מברישים את הבצק בחלמון ביצה ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
6. מוציאים מהתנור, פורסים בעזרת סכין משוננת ומגישים. ניתן להגיש בתוספת רוטב יין או פטריות.
המתכון באדיבות דוד גדג', שף מתחם האירועים גאיה, נס ציונה
[#middleBanner]
החיים שלך בפיתה: מתכון לאנטריקוט
כל מה שרציתם לדעת על תחליפי בשר
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...