פאי לימון ומרנג
הפאי לימון תמיד פוגע לטעמו של הרוב. העניין הוא שיש פאי לימון ויש פאי לימון. אם תלכו בעקבות המתכון הזה - לא תפספסו. גם לא את נשיקות בני המשפחה בשבת
מערכת מוטק'ה
16/03/07

בצק פריך
[u]חומרים[/u] 180 גר' חמאה 100 גר' אבקת סוכר 1 ביצה מס' 2 350 גר' קמח [u]אופן ההכנה[/u] * מכניסים לקערת המיקסר חמאה ואבקת סוכר וע"י "גיטרה" מערבבים עד הומגניות. * מוסיפים את הביצים ומערבבים מספר שניות, מוסיפים את הקמח עד שמתאחד. * עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומניחים במקרר למשך 1/2 שעה לפחות. * מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים בו את התבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות. * מהדקים היטב ואופים אפייה מלאה ב-180 מעלות. מקררים לטמפרטורת החדר.
קרם לימון
[u]החומרים[/u] 150 גר' סוכר 8 חלמונים 3 יח' לימונים (מיץ+גרירה) 100 גר' חמאה (בטמפרטורת החדר) [u]אופן ההכנה[/u] * על בן מרי מערבבים סוכר, חלמונים, מיץ וגרירת לימון עד שמסמיך. * מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר, ומוסיפים את החמאה בעדינות (רצוי לחתוך אותה לקוביות). * יוצקים את הקרם על הבצק פריך האפוי (עד לגובה התבנית).
מרנג
[u]חומרים[/u] 3 חלבונים 200 גר' סוכר [u]אופן ההכנה[/u] * על בן מרי מערבבים את החלבון והסוכר עד המסת הסוכר. מעבירים למיקסר ומקציפים עד קצף לבן ומבריק. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על קרם הלימון. * ע"י ברנר שורפים את הקצוות, או מכניסים לתנור בחום גבוה במיוחד ל- 1/2-1 דקה עד שהמרנג מזהיב.
מתכונים נוספים:
פשטידת קישואים ובצל
כבש בתנור
מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
ספר חדש: עוגת השבוע
המטבח הבריא של על השולחן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות