חזרה למגזין אוכל

פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

מחפשים קינוח מושלם לארוחת שבועות? קבלו מתכון לפבלובה נהדרת
רעיה הנרי 03/06/14
פבלובה של פירות אדומים עם קרם לבנה

פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים וקרם לבנה. צילום: אפונה וגזר 

 

בשבועות, שהוא כידוע חג מתן תורה, נהוג לאכול מאכלי חלב. אחד ההסברים שניתנו למנהג הזה הוא שבשיר השירים כתוב "דבש וחלב תחת לשונך", וזה רמז למתיקות התורה (כי שלא כמו הבשר המסמל תאווה, החלב הוא חסד - כמו התורה).

 

כיוון שיג השבועות הוא גם חג חקלאי ובארץ ישראל שמו דגש רב על עניין הביכורים, וכבר מהגן הרגילו אותנו לבוא עם טנא עמוס ביכורים, נראה לי שהכי מתאים לאכול בחג הזה טנא של קצפת, גבינה ופירות - למשל פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה.

המתכון שלפניכם הוא באדיבות עמר זרניצקי דרומי, השף-קונדיטור של רשת "אפונה וגזר", והטיפ שלי למתקשים בעשייה עצמית של "נשיקה" - מותר לאלתר עם נשיקות קנויות מקונדיטוריה טובה (גם אם הן לא בצורת סלסלה ממש).


פבלובה אלכוהולית של פירות אדומים עם קרם לבנה

 

מרכיבים לפבלובה:

150 גרם חלבון (חלבון מ-5 ביצים)
140 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס סוכר)
140 גרם אבקת סוכר (כוס ועוד 2 כפות)

 

אופן ההכנה:

מקציפים במהירות בינונית את החלבון עם מעט סוכר, עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים את שארית הסוכר, מגבירים מהירות ומקציפים עד לקבלת קצף קרמי מבריק. מנפים את אבקת הסוכר ומקפלים להקצפת החלבון. מזלפים בעזרת שק זילוף וצנתר חלק, עיגול בקוטר 8 סנטימטר, ומעליו עוד עיגול ועוד עיגול עד שמקבלים קונוסים קטנים. מכניסים לתנור לייבוש ב-90 מעלות לשעתיים-שעתיים וחצי.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

מרכיבים לקרם לבנה וניל:
250 גרם שמנת מתוקה (1 מכל)
150 גרם לבנה
50 גרם אבקת סוכר (שליש כוס ועוד כף)
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות וודקה / קירש
1/2 סלסלת תותים
אוכמניות ופטל אדום


אופן ההכנה:
מקציפים את כל חומרי הקרם (פרט לפירות) במיקסר עם מטרפה לקרם אחיד ויציב.
חותכים את התותים לחצאים. ממלאים את הפבלובה בקרם ובתותים, ומקשטים בחצאי תותים, בפטל אדום ובאוכמניות.

 

עוד על אוכל ומתכונים:

שבועות בלי גבינה

סלט ירקות שורש אסיאתי

קיש פטריות

זה כל הטעם

בואיקוס

 

 לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה