מוטקה > בלוגים > הבלוג של שושנה > בעוד שבועיים ט"ו בשבט

בעוד שבועיים ט"ו בשבט

בעוד שבועיים ט"ו בשבט

עוגת צימוקים ושקדים

200 גרם צימוקים כהים

50 מ"ל ליקר או ברנדי

5 ביצים

200 גרם קמח תופח

150 מ"ל שמן ענבים

200  גרם שקדים טחונים

100 גרם סילאן

בקערה מערבבים את כל החומרים. מעבירים לתבנית משומנת. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 45 דקות. בודקים עם קיסם האם  העוגה מוכנה. ניתן לאפות עוד מספר דקות.

כדורי תמרים ותפוחי עץ

500 גרם תמרים מג'הול קצוצים

3 תפוחים סמיט מגוררים על פומפיה

150 גרם שקדים טחונים בבלנדר ביתי + 50 גרם שקדים קצוצים דק

100 גרם סילאן

בקערה מערבים את כל החומרים. למעט 50 גרם שקדים קצוצים דק.

מכינים כדורים. מגלגלים את הכדורים בשקדים הקצוצים דק. מכניסים למקרר לייצוב והקשיית הכדורים.

עוגיות פירות יבשים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס משמש מיובש קצוץ

1/2 כוס שזיף מיובש קצוץ

1/2 כוס תפוחי עץ סמיט מגוררים

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

קליפת תפוז מגוררת

2 ביצים 

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס דבש

קינמון

ציפורן

ג'ינג'ר

פלפל שחור

בקערה מערבבים את כל החומרים. מעבירים לתבנית שקעים או לתבניות חד-פעמיות מאלומיניום בגודל עוגיות. אופים בחום של 160 מעלות צלסיוס 15 דקות.

תפוחי עץ אפויים ממולאים אגוזים

5 תפוחי סמיט 

5 תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים

15 אגוזי מלך קצוצים

3 כפות סילאן

ג'ינג'ר מגורר

קליפת לימון מגוררת

קינמון

קליפות תפוזים 

מגלענים את התפוחים.

בקערה מכינים משאר החומרים תערובת. ממלאים את התפוחים. מניחים את התפוחים הממולאים על קליפות התפוזים. מוסיפים מעט מים למניעת חריכת הקליפות. אופים בחום של 200 מעלות צלסיוס 20 דקות.

רולדת תמרים של אמא שלי

2 כוסות קמח תופח + כמה שצריך

1/2 כפית סודה לשתיה

1 חבילת חמאה ללא מלח 100 גרם

2 מיכלים יוגורט

1/2 כוס סוכר חום דביק

1/2 כפית קינמון

בקערה מערבבים את כל החומרים. מעבדים לבצק רך וגמיש. מכסים את הקערה במגבת מטבח נקיה. מניחים לייצוב למשך שעתיים. בינתיים מכינים את המלית.

1 כוס תמרים מג'הול טחונים במטחנת בשר. היום במעבד מזון

1/2 כוס דבש

קינמון

ציפורן

בקערה מערבבים את המלית.

לאחר שעתיים מרדדים את הבצק ל עלה מלבני בעובי חצי סנטימטר. מורחים את המלית. מגלגלים על הצד הארוך.

בסכין מסמנים קווי רוחב כגודל המנות הרצויות. מורחים חלמון ביצה - השיטה של אמא שלי בצמר גפן. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס, חצי שעה. בעת ההגשה זורים אבקת סוכר מעורבבת בקינמון.

 

ט"ו בשבט שמח.

תגובות  2  אהבו 

906

לשושנה,



איך שהזמן עובר מהר.!הנכדים שלי יהנו אולי מכדורי התמרים עם תפוחי העץ.זה גם בריא..אנסה.תודה.


טובה יקרה. תודה. וודאי שכולם יהנו. הכדורים מעדן. כדאי להכין זמן קצר לפני האכילה כדי למצות את הויטמינים מהתפוח.


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

מפחיד כמה שזה דומה..
המחדל האמריקני המחדל הישראלי האמריקנים בכלל לא תארו לעצמם שמישהו יכול לפגוע בהם.. אני גדול אני חזק אני...
לקריאת הפוסט
דקר..
https://www.motke.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%94_%D7%91%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94/1338087
לקריאת הפוסט
המוסד עצר מפגע על אדמת איראן.. הבנתם?? באיראן..
בקבוצת הטוב הרע והמרכבה.. תוכלו לקרוא כל מה שמעניין בתחום הצבא והבטחון.. https://m.maariv.co.il/news/military/Article-1018972
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה