קציצות עוף עם מנגולד ופירות יבשים

זהו המתכון לקציצות המדהימות שהשף הפרטי אבי מלמד הכין למשפחתי:
המצרכים להכנת הקציצות :
1/2 קילו חזה עוף טחון
1 ק"ג שווארמה עוף/פרגיות טחון
1.5 כוסות שזיפים מיובשים קצוצים
1 כוס צימוקים קצוץ עדין
1 כוס פירורי לחם (עדיף פנקו)
3 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
מלח, פלפל
3 כפיות כמון
כפית שטוחה אגוז מוסקט
אופן ההכנה של הקציצות:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מסה אחידה,מכדררים לקציצות
ומניחים במגש, ושומרים במקרר.
המצרכים להכנת הרוטב:
3 ק"ג עלי מנגולד שטופים וחתוכים בצורה גסה
2 לימונים פרוסים
1 כוס גרגרי חומוס
3 בצל לבן קצוץ
3 גבעולי סלרי קצוצים
3 כפיות כמון
1 כפית כורכום
מלח, פלפל
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים בסיר עם שמן קנולה את הבצל הלבן, ולאחר שהשחים מעט מוסיפים את הסלרי
בשלב זה שמים את הכורכום, לאחר מכן מוסיפים לסיר את עלי המנגולד וממשיכים בצלייה קלה
עד להתרככות העלים. מוסיפים 2 ליטר מים, ולאחר שהתחיל לבעבע מוסיפים את שאר החומרים
ושוב מחכים שהתבשיל ירתח ומוסיפים פנימה את קציצות העוף שהכנו קודם.
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כעוד 20 דק'.
ממליץ לכם להכין בחג הבא
לששת,
ניראה טעים ואף לא משמין,אם ניזהרים עם שמן.
לששת תודה על מתכון טעים ששלחת לנו עלה והצלח.
לששת
וואו. רק לראות ולהנות. אני יודע עד כמה המנגולד משפר את הטעם. אבל אני חושב שהיה צריך להוסיף כורכום שיעשה את זה קצת מזרחי. לפחות לשנות את הצבע. למזרחיים. אפשר לשבוע ר...
לששת
וואו. רק לראות ולהנות. אני יודע עד כמה המנגולד משפר את הטעם. אבל אני חושב שהיה צריך להוסיף כורכום שיעשה את זה קצת מזרחי. לפחות לשנות את הצבע. למזרחיים. אפשר לשבוע רק מראיה.
יש שם כפית כורכום יעקב שזה המון במושגים שלי בבישול