השף קונדיטור אורן בקר יתארח בקהילת אוכל לכבוד פורים!

אורן בקר אולי מוכר לכם מתוכניות הטלוויזיה "בית הספר לבישול" או "ככה אופים את זה" ששודרו בערוץ האוכל, בערוץ החיים הטובים ובערוץ 10. בקר הוא שף קונדיטור, בוגר קורדון בלו בסידני אוסטרליה. מעביר סדנאות אפייה חווייתיות ויועץ קולינארי.
בקר הסכים לשמחתנו לבוא ולהתארח בקהילת אוכל כדי לענות על כל השאלות הבוערות בנושאי אפייה לקראת חג פורים המתוק להפליא! ביום שני ה-2/3/15 בשעה 16:00 בקהילת אוכל תקבלו מענה על כל השאלות.
אבל בינתיים, אתם כבר יכולים להתחיל להתאמן במתכון לאוזני המן ו-5 טיפים שווים להכנה שלהם:
 src="webfiles/camoni/amp;src=../../../cms_files/blogs/759/posts//20150223_122254.jpg" />
אוזני המן
המרכיבים (ל-50 אוזני המן קטנות):
לבצק:
3 כוסות (420 גרם) קמח
200 גרם חמאה
כוס (140 גרם) אבקת סוכר
2 (40-50 גרם) חלמונים
1 (55 גרם) ביצה
1 פקק (10 גרם) תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר, מערבבים יחד את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והווניל במשך כ-2-3 דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים והביצה ומערבבים רק עד לקבלת גוש בצק אחיד.
מאחדים את גוש הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר או במקפיא במשך שעה לפחות.
מלית פרג
המרכיבים:
3/4 כוס (150 גרם) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
כפית (10 גרם) דבש
2 כפות (20 גרם) חמאה
מעט קינמון
כפית תמצית וניל
כוסות (250 גרם) פרג טחון (או 125 גרם אגוזי מלך + 125 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים)
חצי כוס (75 גרם) פירורי עוגה/ ביסקוויטים
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה את כל החומרים למעט הפרג והפירורים.
לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התערובת עד שהיא נפרדת מהדפנות.
מסירים את התערובת מהאש, מצננים, מוסיפים את הפירורים ומערבבים היטב.
מוזגים
מלית אגוזים
המרכיבים:
3/4 כוס (150 גרם) חלב
1 כוס (200 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1 כפית (10 גרם) דבש
2 כפות (20 גרם) חמאה
מעט קינמון
כפית תמצית וניל
125 גרם אגוזי מלך + 125 גרם אגוזי לוז קלויים טחונים
חצי כוס (75 גרם) פירורי עוגה/ביסקוויטים
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה את כל החומרים למעט האגוזים והפירורים.
לאחר הרתיחה מוסיפים את האגוזים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את התערובת עד שהיא נפרדת מהדפנות.
מסירים את התערובת מהאש, מצננים, מוסיפים את הפירורים ומערבבים היטב.
הרכבת האוזניים
במשטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי 0.5 ס"מ.
קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס.
מניחים תלולית של מלית במרכז כל עיגול בצק, מקפלים למשולש ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים בין אוזן לאוזן.
אופים בתנור שחומם ל-165 מעלות במשך כ-20 דקות.
אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
5 טיפים שישדרגו את אוזני ההמן שלכם:
1. אל תגזימו עם המילוי! כמו בכל מאפה, כמות מופרזת של מלית תגרום למילוי לגלוש בזמן האפייה ותגרום לפתיחת דפנות אוזני ההמן. יוצקים את המלית למרכז עיגול הבצק, ומקפידים על שני דברים: לא ליצור תלולית גבוהה מדי, ולשמור על שוליים חפים ממלית.
2. הדקו היטב את צידי הבצק על מנת לקבל אוזן המן יפה ומעוצבת.
3. בשביל אוזני המן פרווה, המירו את החמאה למחמאה (מרגרינה) ואת החלב לחלב סויה או קוקוס.
4. איך יודעים שאוזני ההמן מוכנות? קצוות האוזניים מקבלות גוון חום אפוי.
5. לקבלת אוזני המן עשירות יותר, ניתן לטבול אותן בציפוי שוקולד מומס (באופן מלא או חלקי).
חג שמח וטעים!
היכנסו כבר עכשיו לקהילת אוכל כדי לבקש טיפים למשלוח המנות הכי טעים, לגבי אפייה בכלל, שימוש בפרג ושאלות נוספות...