הנבן ג'יימס סימון

ג'יימס היה גדול התורמים למוזיאונים של ברלין, התנאי היחיד היה שהאוסף שלו יהיה בחדר מיוחד למשך 100 שנים.
לצערינו סימון נשכח גם בישראל שבה פעל להקמת הטכניון שמו כמעט אינו מוכר, אף שהקרדיש סכומים גדולים מהכנסותיו לפעילות פילנתרופית, לא היה כמעט תחום שתרומתו לא היתה משמעותית, הוא העניק אלפי פריטים למוזיאונים הפרוסיים שהפכו ברבות הימים למוזיאונים של ברלין, ציורים ופסלים מהרנסנס האיטלקי, פיסול ימי בניימי גרמני, אוסף של מטבעות מרשים ביותרמהרנסנס, פסל הראש של המלכה נפרטיטי והמונה ליזה.
מה הפך את סימון בנם של סוחרי טכסטיל לאחד מגדולי האספנים והפילנתרופים של תקופתו. סיפורו מרתק, הוא היה פטרון ייחודי, היה לו ענין אישי בצרכים של המוזיאונים המלכותיים של ברלין, הצליח למלא את החוסרים, הוא רצה לרכוש מעמד חברתי, ראה הזדמנות להיות מעורב בשיח תרבותי, מבלי שיהיה מותקף על ידגי החוגים האנטישמיים. הוא רכש כמה יצירות מענקי הרנסנס.
אחרי שהנאצים מחקו הכל ביד גסה, הוא היה מוכר בצמרת הנאצית, הלך לעולמו זמן קצר לפני עליית הנאצים לשלטון, המנהל החדש החליט למחוק את שמו של הנדבן היהודי.
נכדתו של סימון פנתה לגורמים הרשמיים, לא ברור באיזו מידה זה עזר אך היא והוריה ניצלו בעוד שאר המשפחה גורשה לאושוויץ, סימון לא זכה בעשורים האחרונים לאחר מלחמת העולם השניה להנצחה.
רק שלושה עשורים לאחר נפילת חומת ברלין, אתר מורשת לאומית של אונסקו, החליטו השלטונות הגרמניים לעשות מעשה, באי המוזיאונים הוחלט להקים את גלריית ג'יימס סימון המוזיאון החדש הפך לגלריה לציור מודרני יש שם שכיות חמדה רבות באיכות יוצאת דופן.הגלריה תוכננה בעלות של 94 מליון , בטקס היתה נוכחת אנגלה מרקל כינתה את סימון ברלינאי גדול ופטריוט פרוסי.טים סימון קרוב משפחתו אמר בחרתי עם אשתי וילדיי להעתיק מקום מגורים מסן פרנסיסקו לברלין, זו אמירה בעלת משמעות בעי הגרמנית שעדיין מתחבטת בנוכחות הנפקדת של יהודיה, קשה היה לא להבחין בלחלוחית בקצה העין ובגאווה הגדולה של קרובי משפחתו על אותו סבא רבא שזוכה באיחור לקיום ההבטחה.
