אווה בראון בהתחלה פילגשו ולקראת מותו רעייתו

אולי היתה תמימה, אולי בלתי מודעת, מודעת מאד, ואולי נטולת מצפון אכן כן.
הנשים החזיקו אצלו תמיד משרה משנית, כדי למקם שאיפות פוליטיות, גיסתו שלווגנר קראה לו "וולפי" הזאב הקטן, הביאה לו בכלא את הניירות עליהם כתב את "מיין קאמף" בו היתווה את משנתו הרצחנית.
דמוחת נוספת היתה אחייניתו גלי, בת ה-23 והוא בן 40, השתוקק וחשק בה שיחק משחק סוטה, ב-1931 היא התאבדה, אווה הזכירה לו את גלי.
הוא חיזר אחריהכוכבת הגרמניה, לני רופשנטאל, היא היתה צעירה ואתלטית, צפה בה בסרט "הקפיצה הגדולה", חיזר אחכיה אך לא הסכים ליחסים רציניים, בהמשך היא תצלם אץת הסרט "נצחוןו הראצון" ששימש תעמולה לרייך השלישי וחיזק את הנאציזם.
מגדה גבלס היתה מאוהבת בו בכלך שנישאה ליוזף גבלס הבטיחה את נוכחותו של היטלר לידה, .
הוא קטף את בתוליה של אווה בשנת 1935 ונעלם, היא לקחה בקבוק שלפ של כדורי שינה וכמעט מתה, הוא סידר לה בית בברלין לשם עברה עם הכלב, הוא ראה בה את הדוגמא המושלמת של האשה הארית, לאחר שווידא שלא זורם בעורקיה שום דם יהודי, היא הפכה באופן רשמי לפילגשו, בילתה יותר ויותר בברגהוף הרגיעה שם את האווירה.אףפעם לא התלוננה, נראתה מרוצה, צפו ביחד בסרטיה הארוטיים, פעם משתובבת עירומה, ופעם בבגד ים.
בעוד אירופה גוססת ואנגליה מופצצת, אווה השתובבה עם משפחתה במטוסו הפרטי של הפיהרר המפואר, הם נסעו לחופשה עם משפחתה, את הסרט "קן הנשרים" היא צילמה, משבץ אירועים היסטוריים ממלחמת העולם השניה, שהיתה עדה להם, הניגוד המשווע בין חייה העליזים התעמלות וסקי מים כדי לשמור על גזרתה, וליקוט פרחי האביב לבין זוועות המלחמה הפךאת זה למסמך היסטורי מרתק במשפטי נירנברג.
היא פגש את היטלר לראשונה בסטודיו של הצלם היינריך הופמן צלמו האישי ומקורבו של היטלר, תסבירו איך אפשר להסביר אהבה לאדם (סליחב על הבטוי) המתועב שגרם למותם של מליוני אנשים חפים בצורה סדיסטית מלבד שאהבה היא אולי עיוורת?
הוא נתן לה כלב במתנה, החיבה המשותפת לכלבים תלווה את הזוגיות המוזרה לאורך שנים.
הוא הרג את כלבו האהוב בלונדי, כדי לבדוק את גלולת הציאניד כאמצעי להתאבדותו.
