מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > רשמים מסיור לקראת פסטיבל טעמים בעמקים

רשמים מסיור לקראת פסטיבל טעמים בעמקים

הזדמנות לסייר , לטעום, להתרשם בפסטיבל טעמים בעמקין 2-22 לפברואר
רשמים מסיור לקראת פסטיבל טעמים בעמקים

 

1

כל שנה אני מנצל את ההזדמנות לסייר, גם לטעום, ולהנות ממה שיש לעמק להציע ויש לו המון מה להציע.

עמק יזרעאל הוא עמק גדול בצפון ארץ ישראל, תחומיו בין הרי הגליל התחתון, הרי השומרון ורכס הכרמל, והוא נמשך ממישור החוף ועד לבקעת הירדן. נציין כמה נקודות חשובות הגלבוע, עפולה, יקנעם, רמת ישי , טבעון, מגידו, זרזיר.

תנצלו את המבצעים במסעדות ובאטרקציות , גם טיולים במסלולים נגישים זה חודש שבט וטו בשבט הכל פורח הכל ירוק והאוכל טעים.

הפסטיבל מתקיים 2-22.2.20

לקראת הפסטיבל יצאתי לסייר ולהגיע לכמה מסעדות לטעום לחוות ולדווח לכם

המסעדות מציעות אירועים ותפריט מיוחד של 3 מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח או כוס יין/בירה במחירים שבין 79 ל- 129 ₪  המסעדות המשתתפות: אוקטגון, אסדו בר, בלה, השוק 34 והאשכנזי (חדש), חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשר), פיאנו פיאנו, צ'אנג בה יקנעם (חדש), ChezVeze (חדש) .  מתי? א-ה 2-13.2.  שישי עד 16:00  שבת מ- 18:00

אחרי בראנץ' אצל השף זיו אהרונוב בבית באור נר, זיו והוא מארח בביתו ובחצר. בבית הוא מארח 10-12 איש וכמובן בחצר 30-40 איש. אך גולת הכותרת היא אירועי קייטרינג אישי ואיכותי לפי הזמנה עד 70-120 איש. בה לגמנו יינות מיקב סריג המשתתף בפסטיבל כולל באירוע הפתיחה בקיבוץ יפעת, אמיר סריג, אותו פגשנו הוא היינן, בוגר תואר ראשון בביוטכנולוגיה ותואר שני בייננות, עבד 4 שנים כעוזר יינן ביקב רקנאטי, וכ-7 שנים כיינן ומנהל ייצור ביקב תבור, משמש כיום כיינן ביקב המשפחתי. מדובר במשפחה ותיקה בעיסקי היין וחקלאות. יקב סריג הנמצא במושבה מרחביה הוקם בשנת 2005 כיקב בוטיק משפחתי ומייצר כיום כ-4000 בקבוקי יין בשנה, מהזנים שיראז, גרנאש ומרסלן כאשר כל העבודה בכרם וביקב מתבצעת על ידי בני המשפחה.

 

 

 

 

לגמנו

רוזה 2016 , המשכנו עם מרסלן,  המשכנו (בין המנות) עם בלנד GSM והאחרון היה יין חדש של היקבST&M  או בתרגום פשוט - "סתם", זהו בלנד אדום חדש מבציר 2017.  

 

 

 יצאנו למסעדת חוות התבלינים בגלבוע. אחד המקומות הכי יפים בעמק למרגלות הגלבוע, בחודש פברואר הפריחה בגלבוע מתחילה רק שתדעו.

 

 

מסעדת חוות בתבלינים הוקמה על ידי הזוג מס ממפוני ימית ב 1994מאז עברו שם הרבה שפים. זו מסעדה כפרית בניחוח פרובנס עם מטבח כפרי ישראלי שמוקפת צמחי תבלין, ומרפא. זו מסעדה מאוד ותיקה וכושר ההישרדות שלה מדהים. הסועד כאן זוכה לחוויית נוף משגעת מהעמק , מהגלבוע ועד נצרת. זו בהחלט מסעדה רומנטית שצריך לבוא אליה בניחותא ולתת לטבחים לסעוד אותך.

פתחנו ב סלט החווה  עלי חסה רעננים, תפוחי גרנד סמיט,  אגוזי פקאן וקשיו קלויים, תפוח עץ מיובש בקוביות וגבינת פטיט גלבוע, בויניגרט חומץ פטל תוצרת הבית בקישוט סלסולי בטטה צ'יפס.

 

 

 

 

פולנטה כפרית פולנטה חמה, עלי קייל , תרד ופטריות צלויים, שמן כמהין ופיקורינו סרדו מפולפלת מנה מסורתית עשירה בטעמים.

כמובן הפוקצ'ה רוזמרין בהכנה מקומית יומיומית משוחה בשמן זית ומלח ים בליווי מטבלים.

כבד עוף קצוץ מסורתי אירופאי כבדי עוף טריים, צלויים וקצוצים "על הסכין", מוגשים עם סלט ביצים, פסטו פלפלים קלויים, מלפפון כבוש, רוקט וטוסטונים מנה מיוחדת לא מה שאתם רגילים לאכול טחון עד משחה, הגסות של הקיצוץ משאירה לסועד את כל הטעמים וזו מנה נאה מאוד.

 

 

ריזוטו פטריות תבשיל אורז איטלקי, מבחר פטריות, עלי תרד טרי, כמהין ופרמזן, קצת היה לי כבד אולי יותר כמהין...

ומנה מצויינת מומלצת עשויה טוב של סלק ממולא בשר: סלק צלוי במילוי בשר, תאנים ומשמשים מיובשים, מוגש על סלט קינואה, טחינה גולמית, סילאן ושקדים.

מנות אלו היו מהראשונות בלבד  על מנת שנוכל להמשיך למסעדה הבאה...

השוק 34 מסעדה או שתיים שמביאות את הסגנון של שוק מחנה יהודה גם בשמחה, גם באוכל מקום שכיף להגיע אליו,המלצה!

קבוצת השוק 34 המורכבת מארבעה שותפים, מיכאל חזין, דותן עסיס, ניר ארז, אסף הייבלום, היום ידוע יותר בתור האשכנזי,  אשר ביניהם חולקים יותר מ- 50 שנות ניסיון בתחום הקולינריה, האירוח ויצירת חוויות של טעם, ריח והנאה. עם צוות כזה מלצריות שמשמחות אותך עם מחייה ( עראק לימון) אני מבטיח לכם הנאה, פסטיבל טעמים בעמקים מביא לכם הזדמנות אתם רק צריכים להגיע, אצלנו אומרים התיאבון בא עם האוכל:

 

 

פתחנו עם סלט קיסר- חסות ופרגית מעושנת ברוטב קיסרים ואדמירלים

 

 

חציל בלאדי של הביוקר , בטחינה שחורה וגרמולטה של עשבים מהגינה

סביצ'ה לבנטיני מהים התיכון - דג-ים משתנה

חצ'פורי יעקובשווילי - מאפה עם בשר מעושן מפורק וראש מרובע

עראייס דג-ים על קו סלוניקי-טריפולי

 

 

דג לברק על ריזוטו פרווה

צלחת בשר מהמעשנה של האשכנזי....

 

אה ויש גם אוכל לילדים בררנים.. שניצלונים וצ'יפס

 

חברים, השוק 34, מסעדת שוק תוססת הממוקמת בליבו של השוק העירוני הישן של עפולה. ספינת הדגל של רנסאנס התרבות בשוק, המסעדה, פרי חזונם של ארבעה שותפים תושבי העמק ששמו לעצמם למטרה להחיות את התרבות והקולינריה המקומית. כשר ללא תעודה

ביום חמישי ה 6.2 יש כאן בשוק חגיגה – אירוע קולינרי מוזיקלי עם הרכבים מקומיים תבואו רעבים.

ממשיכים...

 בעפולה טעמנו פלאפל  ב"פלאפל גולני" (1968) משהו בטעם אחר ובמרקם צהוב של חומוס נקי טעים. וברור שנכנסנו ל"מגדן" גרעיני מגדן עפולה ברמה הכי גבוהה שיש ( כי הצטיידתי) וגם קליית קפה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 זהו נסענו ליקנעם

אם אתם בענין של אוכל תאילנדי צ'אנג בה ביקנעם זה המקום בשבילכם. זו ממש מסעדה תאילנדית עם מתכונים מסורתיים מדויקים בטעם טוב, זו לא מסעדה הדורה זו מסעדה "על הדרך" מול הקניון  ומעבר לכביש

מסעדת צ’אנג בה ביקנעם אחות קטנה לצ’אנג בה בחיפה, בניצוחו של השף עידן ליפשיץ מגישה אוכל רחוב תאילנדי ברמה הגבוהה ביותר, עם חומרי גלם טריים אשר נבחרים בקפידה. המסעדה אינטימית אותנטית וצבעונית ותוכלו למצוא בה מנות שיזרקו אתכם ישירות לתאילנד הרחוקה.

אחרי המסע הקולינרי שערכנו סיימנו כאן רק דגמנו את המנות מסיבות מובנות אבל הכל טעים טרי ורענן.

טעמתי

סום טאם סלט פפאיה ירוקה פריכה עם עגבניות שרי, שעועית תאילנדית, בוטנים, צ'ילי, סוכר דקלים ורוטב דגים, מנה פרשית מרעננת מדויקת ביקשתי לא חריף וחבל.

 

 

 

פאד פאק קייאו - ברוקולי, אספרגוס, באק צ'ו, בצל ירוק ושום מוקפצים ברוטב שיטאקי מתקתק, מוגש עם סטיקי רייס מנה נחמדה הרוטב מבקש את האורז, מנה קריספית רעננה.

 

 

גאנג לאונג – שרימפס, קארי צהוב ,חלב קוקוס, פפאיה, בטטה, בצל לבן וירוק, ברוקולי, מנגולד, קשיו, בזיליקום, שום, לימון וג'ינג'ר מנה נפלאה אהבתי כל ביס.

רוצים אוכל כשר ביקנעם? – "טנדוקה"

זהו  סוף המסע.

בפסטיבל גם אירועים בתשלום: אירוע הפתיחה יערך כמיטב המסורת במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. בין המיצגים מראשית ההתיישבות נפתחים דוכני הסעדה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל, לצד טעימות מיקבים מקומיים והרכבים מוזיקליים שמתחלפים על הבמה.

6.2 אירוע קולינרי ותרבותי בשוק בעפולה, 8.2 שבת ירוקה ברמת ישי פעילות ירוקה לכל המשפחה, השנה לראשונה מצטרפים אירועי ספורט לפסטיבל.

ב- 21-22.2 תערך אליפות ישראל בניווט ספורטיבי. האליפות תערך ביערות אזור העמקים. 21.2 ביער בלפור ההתכנסות בקיבוץ גניגר וב- 22.2 ביער בית קשת.

בין המסעדות המגישות בפסטיבל שלא הייתי בסיור אני אישית יכול להמליץ על:

אוקטגון

כאן שוב זה המקום להתרווח מול השטחים הירוקים הנשקפים מהחלונות של המסעדה שנמצאת בגבול החלקה של הבעלים בנהלל. כשמסעדה מחזיקה כ 15 שנים זה גם מדבר בעד עצמו פרויקט משותף של הבעלים זיו בנטוב והשף עומר יוגב. זו מסעדה כפרית  של בשרים, דגים ופירות ים. 

חגיגה  wine club  ב 6.2 עם 4 סוגי יין לצד 5 מנות תזמינו 046415333

בלה

מסעדת שף בסגנון איטלקי ים תיכוני בניצוחו של השף עידן ליפשיץ, מציעה ללקוחותיה חוויה קולינרית ייחודית,טעימה ונעימה. מסביב למסעדה גן מרהיב ופסטורלי שמחבר את המקום לכפריות של העמק. "על הבר של בלה" תמצאו אווירה מודרנית וצעירה בשילוב של מגוון ריחות וטעמים.

ערב יווני יתקיים במסגרת הפסטיבל ב3.2 וגם ב 10.2 תזמינו מקומות 049830730

חוברת הפסטיבל  teamim-baamakim.hafaka-ivrit.co.il

 

תגובות  1  אהבו 

535
22/01/20
נראה מפתה. לכשאסע לאזור, אזכור לחזור לכאן.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה