מוטקה > בלוגים > הבלוג של בנדיק באתר מוטקה > שיעבוד השחורים עומד עד היום במרכזה של ההיסטוריה בא.הברית

שיעבוד השחורים עומד עד היום במרכזה של ההיסטוריה בא.הברית

העבדות היתה יותר מכל דבר אחר המנוע הראשי לכלכלה האמריקנית.
שיעבוד השחורים עומד עד היום במרכזה של ההיסטוריה בא.הברית

הקורונה רק סיפקה הוכחה נוספת לבעיות הגזע במדינה.

 

העבדות בארצו הברית נמשכה כמעט 250 שנים, עד לביטולה במלחמ ת האזרחים האמריקנית. בשנת 1865 הגיעו 12.5 מליון משועבדים מאפריקה, גברים נשים וילדים 250  שנים הם נוצלו, רומסו, הושפלו נסחרו ואיבדו את זהותם, וסומנו כגזע נחות.

היסטוריונים מכניסים מוןשגים חדשים לראיית העבר  ומנערים את השיח הציבורי.

האפליה הגזעית והמורשת השחורה ניכרים עדיין בכל תחומי החחיים, היסטוריונים קובעים כי העבדות יותר מכל דבר אחר היתה המנוע הראשי לכלכלה האמריקנית.

דמות הקפיטליזם האמריקני כיום של ההישגיות הדורסנית לבין השיטה של מנהל קוטפי הכותנה של ג'ורג'יה ואלבמה כאשר קוטפי הכותנה לא הגיעו למיכסה מסויימת חשו את השוט המצליף על גבם עד זוב דם.

 

החוקרת האנה ג'ונס בת44 שחורה ממיסיסיפי צאצאית לפועלי כותנה שחורים העבודה היחידה שסבתי יכלה למצוא היא אומרת היה לנקות בתים של לבנים. לדבריה החברה האמריקנית לעולם לא תצליח להחלים מגזענותה, היחסים בין שחורים ללבנים אף פעם לא יהיו תקינים היא מייצגת ציבורים נרחבים בקהילה השחורה שחשים על בשרם את מורשת הגזענות והעבדות, היא מגדירה את חייהם באמקיה, הם עדיין מתמודדים עם הנחת היסוד מאחרוי העבדות כי שחור הוא פחות מאדם.

 

ג'ונס שמה זכוכית מגדל וזרקור על העבדות שאין עליה כפרה, וארה"ב מעולם לא ניסתה לכפרעל העוול הנוראי. 

 

הוויככוח מעמת שתי תפיסות ארה"ב כדמוקרטיה משגשגת וחותרת לכפר על העוולות שגרמה, מאידך מדינה המבוססת על חוסר צדק קיומי שמותיר חותם גם היום.

אי אפשר להבין שום תקופה מבלי להבין את המרכזיות של גזע ועליונות לבנה, לא מקרי ש-10 מתוך 12 הנשיאים הראשונים של האומה היו משעבדים.

 

הערצתי מאד את לינקולן משחרר העבדות חשבתי איזה אדם נפלא עם אוחפק רחב ומצפון ענק, עד שקראתי צד אחר באישיותו, הודיע שהוא הצליח לשכנע את הקונגרס  להקצות משאבים לצורך ניודם של השחורים לארץ אחרת. אנחנו והם שני גזעים שונים אמר, השחרוים הם מכשול לאיחוד לאומיוהוסיף שום גבר לבן אינו אמור להינשא לאשה שחורה.שחורים ולבנים אינם אמורים לחיות בחברה משותפת. אז אימרו לי אם זו לא גיזענות אז מהי כן?

אם נדרשת עוד הוכחה זוהי מגיפת הקורונהמספרם של החולים והמתים בארה"ב גדול מאד באוכלוסיה השחורה, ישנם איזורים גדולים שבהם מתגוררים השחורים שאין בהם בתי חולים, תנאי חייהם של האוכלוסיה השחורה גרועים יותר בדיור בתזונה ובתעסוקה, הצפיפות שבה הם חיים אינה מאפשרת להם להתבודד, ולרבים מהם אין בטוח רפואי לכן ההידבקום של השחורים וההיספנים היא יגבוהה יותר.

 

לסיכום המאפיינים בחברה זו הם חוסר צדק ודכוי החלש, מערכת בריאות לא שוויונית וחסרת רחמ ים , האם ניתן לקרוא לה דמוקרטיה ושוויון כפי שהיא מצ יגה את עצמה? אני בספק. 

תגובות  1  אהבו 

171
האם בעקרון או במבט הדמוקרטי את יכולה להצביע על הבדל בין פיליפינים, מלזים או קוראנים אשר מרוויחים 2 דולר ביום ומספקים לנו כל צרכינו לאותם עובדי קבלן ואחרים אשר כל חודש מסתפקים 2500 ש"ח אשר מנקים אותנו...
האם בעקרון או במבט הדמוקרטי את יכולה להצביע על הבדל בין פיליפינים, מלזים או קוראנים אשר מרוויחים 2 דולר ביום ומספקים לנו כל צרכינו לאותם עובדי קבלן ואחרים אשר כל חודש מסתפקים 2500 ש"ח אשר מנקים אותנו שומרים עלינו וגם מאכילים ושצריך פה בישראל.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ב-116
לפתור את כל הקונפליקטים באמצעות דיפלומטיה איפיין את רובהמלכות ששלטו בתקופות שונות מאד בהיסטוריה, אליזבט לא...
לקריאת הפוסט
הצעירה שברחה נגד כל הסיכויים מצפון קוריאה
שיאונמי פארק שנאמה בא"ם ריגשה עד דמעות את הקהל באולם ואת מליונחי הצופים שצפו בסרטון בבית. מעטים שהצליחו...
לקריאת הפוסט
רמאויות בעולם המדע
הפוליטיקה ועולם הפרסום אינם יכולים להתקיים בלי שקרים ובדיות, במדע אחד התחומים היחידם שהמטרה ה יא חקר...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה