הטבח בככר טינמאן

האירועים בכיכר טיין אן מן שהיא הכיכר המרכזית בבירה בבבייג'ינג עיקר המחאה היתה עקב בקשתם של הסטודנטים לערוך רפורמות דמוקרטיות, הם הגיעו מכל רחבי סין, היו שתי קבוצות הראשונה הורכבה מסטודנטים אינטלקטואלים הם זעמו כי השליטה נשארה בידי המפלגה הקומוניסטית, הקבוצה השניה בעיקר פועלי תעשייה עירוניים טענו שהסרת הפיקוח הממשלךתי על הכלכלה אשר גרמה ליצירת אינפלציה ואבטלה.
הגורם להצתת המהומות היה מותו של המזכיר הכללי במפלגה ממחלה, הו יאובאנג מותו איפשר למוחים חוסר שביעות רצון מיורשיו.
הנסטודנטים ראו בעצמם פטריוטים וממשיכי דרכם של המוחים בכיכר טיין אן מן ב-197, הו ואובאנג שנתפס על ידי הסטודנטים כמבשר הדמוקרטיה, הפכה ההתארגנות עד מהרה למחאה על שחיתותו של השלטון, משם לדרישה לחופש העיתונות ולבסוף הדרישה לסלק את המפלגה הקומוניסטית.
זה איחד את שתי הקבוצות, האירועים התקיימו באוניברסיטאות ובמכללות בערים נוספות בסין, סטודנטים רבים עשו דרכםפ לעבר הבירה, כדי להשתתף במחאה.
הצעד הסופי שננקט היה שביתת הרעב שהונהגה בקרב המוחים. 'לקראת סוף המחאה הוצב ב-30 במאי פיסלה של אלת הדמוקרטיה, בגובה 10 מטר עד מהרה זה הפך לסימלה שלך המחאה. ב-20 במאי 1989 הוכרז בסין שלטון צבאי, אך זה לא הרתיע את המפגינים, לאחר מספר שבועות התקבלה ההחלטה לפנות את הכיכר ממפגינים בכח.
כניסת החיילים לכיכר התקבלה בהתנגדות התושבים חסמו את ציר ההגעה לכיכר זה עיכב את הכוחות אך לא מנע מהם לטהר אותה מאנשים.הקרבות נמשכו גם ברחובות הסמוכים לכיכר, ניסן לחזור לכיכר נתקלו בירי אש חיה, מרובי הקלצ'ניקוב, אמבולנסים וצוותי רפואה נמיסו לטפל בפצועים ספגו גם הם ירי.
משפטי שדב מהירים בגוצעו, ןקצינים שסירבו לפעול נגד המפגינים נורו. תמונה השווה אלף מילים חקוקה בזכרון, צולמה ב-5 ביוני 1989 מפגין בודד עומ ד ועוצר בגופו שיירת טנקים. חצי שעה עמד עד שנמשך מן המקום, מגזין טיים כינה אותו "המורד האלמוני" הכניסו אותו לרשימת 100 האנשים המשפיעים ביותר ב-120 (שאפו על האומץ).
ההפגנות בכיכר פגעו בתדמיתה של סין בעיני העולם המערבי . נמצאו שם מספר רב של עיתונאים לקראת ביקורו של גורבצ'וב ןסקרו את הכיכר בשידור חי. האם עקב זאת הקומוניזם קרס? משטרים אלךו ממשיכים להיות חשוכים ומדכאים.
שר ההגנה ןן קיאן גינה את השימוש דכוי, זו היתה החלטה נכונה שהובילה ליציבות במדינה וכינה את המחאה כאוס.
שלושה אירוכים מכוננים 1. המצעד הארוך של שנת 1934 שבסיומו כובש את השלטון. 2. מהפיכת התרבות 66-76 שבאה לחסל יסודות תרבותיים מסורתיים ואנטי מהפכניים. 3. הטבח של הסטודנטים בכיכר טיין אן מן.
מסקרן אותי לקרוא מחקר על רוע האדם האם זה מולד"? או אולי נפתולי חיים שמובילים לרוע קיצוני?
קראתי עכשיו את הביוגרפיה של הימלר שגדל וצמח במשפחה נורמטיבית והיה משכיל אך היה השטן בהתגלמותו..