בוטיצ'לי אחד מהגאונים של הרנסנס

כבר ב-1470 עבד בוטיצ'לי כעצמאי ופתח בית מלאכה משלו, עבודותיו נרכשו על ידי המשפחות הגדולות בהן משפחת מדיצ'י.
בזמן בגרותו הוזמן לרומא,במהלך עשור היה פעיל והוציא מספר רב של יצירות יצירה שהשפיעה עליו מאד "הקומדיה האלוהית של דנטה" כתב דברי פרשנות לתופת.
את "פרימוורה" ייצר בסביבות 1480 זה גרם להיסטוריוןנים לחפש לחפש פירוש משכנע לאיקונוגרפיה (תיאור בסמלים ודימויים) הפירוש העקבי היה שפרימוורה היה תיאור של מלכות וונוס.
ציור "הולדת וונוס" שצוייר כמה שנים לאחר פרימוורה, היה זה אקלים תרבותי מעודן שצמח בפרימוורה, מופיע בו מוטיב הניאואפלטוניזם (מיזוג בין הנצרות לבין הרעיונות הקלאסיים) במרכז הציור וונוס בתוך צדפה גדולה ולידה אשה נוספת אלו הדמויות הפיזיות ומצד שני העולם המטאפיזי שתי דמויות גבר ואשה בדמות מלאכים מרחפים מעל המים.גם בציור זה כמו ברבים אחרים משמשת כמודל סימונטה וספוצ'י, יתכן שבוטיצ'קלי היה מאוהב בה,אך היא היתה פילגשו של ג'וליאנו מדיצ'י אחיון הצעיר של שליט פירנצה.
בשנת 1472 צייר זוג, ציורי טמפרה על לוח עץ בנושא יהודית והולופרנס שובה שלך יהודית לבתוליה וגילוי גופתו של הולופרנס, למרות גודלה הקטן זו יצירת מופת אמיתית בשל מורכבות הקומפוזיציה לפרטים הזעירים ובחירה נכונה של התפאורה.
יצירה אחרת היא"פלאס והקנטאור" 1482 הציור סובב סביב תפיסת המוסריות והקונפליקט בינה לבין הפשע, כמה משכילים העדיפו לפרש את הציור במונחים פוליטיים, התאמת הציור למשפחת דה מדיצ'י מקבלת אישור על ידי מטבעות היהלומים השזורות שמקשטות את שמלת הבתולה, גם כאן ישנון שילוב של הפיזי והרוחני צצד אחד הבתולה ומצד שני המטאפיזי הקנטאור.
"הבשורה" ציור טמפרה על לוח עץ 510 גובהו 620 רוחבו, מדובר ככל הנראה באחד מציוריו המוקדמים, מרים הבתולה אוחזת ספר מבע צניעות בעמידתה ודמותו של המלאך גבריאל בצידו השמאלי של הציור, וקרני השכינה, נושא הבשורה העסיק את בוטיצ'לי שנים, כיום ישנם ציורים של האמן המתארים את האירוע הראשון בשנת 1479 ואת האחרון בשנת 1493.
רק להתבונן בציוריון כל מילה מיותרת.