איך חברות הענק מצליחות להישאר עשוריםצ בראש הסולם

לפני כ-100 שנים חברות העסקים שהופיעו ברשימות ה-55 היו שורדות 67 שנים בממוצע, ב-2015 ירד המספר ל- 15 שנים בלבד, כשהפ עוברים תהליך של צמיחה האטה וןהתאבנות. איך ניתן לעכב תהליך של ההתדרדרות?
אפשרות אחת היא להתבונן בחברות הענק השולטות בעולם העסקים וללמוד את אופן התנהלותן, כך עשה אלכס קנטרוביץ בספר תמיד כאילו "היום הראשון," הוא כתב עיתונות לעיניני עסקים וטכנולוגיה, ניתח את התנהלותן של חברות ענק- והמסקנות-
אמזון, פייסבוק, גוגל, מיקרוסופט, ואפל, תוך כוונה לגלות את המרכיבים הסודיים בהתנהלותן המותירים אותן בראש הסולם?
ערך ראיונות רבים עם בכירים ועם זוטרים והגיע למסקנה שיש מאפיין משותף ברור, כולן פועלות כאילו הן סטארטאפ חדשני המתחרה בסטארטאפים אחרים, פועלות מהר מחדשות וחושבות כל הזמן על המחר, בידיעה שאל לא יעשו זאת ייצאו מן המשחק.
באמזון- המאפיין הוא בחזון של ג'ף בזוס מייסד החברה, להתנהל תמיד במו ביום הראשון, להתלהב כמו מתחילים להיות עם מחשבה רעננה, לעודד עובדים לא להישען על מה שהיה אתמול לחשוב קדימה על המחר, עןבדים מוזמנים להגיש הצעות למוצרים חדשים וכולן נבחנות, אם חברןת אחרות נתקעות עם המוצר הראשון , אמזון ממציאה את עצמה כל הזמן מחדש, היא התחילה כאתר אינטרנטי למכירת ספרים, כיום יש לה אולפן קולנועי, חנות מכולת, שירותי ענן, מערכות לניהול קול ואת אלקסה.
פייסבוק מתחדשת כל הזמן בזכות תרבות הניהול המבוססת על מתן משוב ומעודדת עובדים לתת משוב לכל אדם גם אם הוא גבוה ממך בהיררכיה של החברה.
גם גוגל לא מנסה כל הזמן את אותו המוצר אלא ממציאה את עצמה מחדש כל הזמן.
אפל כותב קנטרוביץ היתה בהתחלה תרבות של חדשנות אבל היום כדי למנוע העתקה או גניבה של רעיונות התפתחה תרבות של חשאיות, עובדים שאינ ם מעורבים ישירות בפיתוח מוצרים מסויימים אינם יודעים מה קורה בחברת התקשורת .
נוסף על תרבות החדשנות משחררים ככל האפשר את העובד ממשימות ביצועיות, חלקר מהעבודה השגרתית מבוצעת מתבצעתת על ידי מערכות אוטומטיות של רובוטים.כך מתפנה לךעובדים זמן לחשוב להמציא ולחדש.
למרות היתרונות בתרבות ההמצאות קנטרוביץ מדגיש את הסכנות הטמונות בדינמיות המתמשכת כמו ההתמכרות הגדולה למסכים שהחליפה את הקשרים בין האנשים לטובת קבוצות אונליין, שעות עבודה מטורפות ואבטלה גוברת בגלל תהליכי אוטומציה.