חוגגים פורים עם מגילת אסתר מזוייפת

לקראת פורים, שבו חוגגים את מגילת אסתר, קיבלתי בווטסאפ הודעה מרנינה עם סוף מעניין...
שם כתוב: "מגילת אסתר אוריגינלי. מצאו את זה לא מזמן באיראן יהודים שחיים שם. המגילה היא מלפני 1500 שנים. הכל כתוב בזהב טהור".
הכותבת לא הסתפקה בכך והוסיפה: "מאחר והנושא עניין אותי פניתי למקס מלכיאל, שהוא בלשן וכתבתי לו: 'התגלגל לידי סרטון על מגילה פרסית עתיקה, הכתובה בזהב על עור. ככל הנראה מגילת אסתר. האותיות ברורות אבל אינני מבין את משמעות המילים.
"האם זו פרסית הכתובה בעברית ? אולי תוכל להאיר את עיני?
הגיעה תשובה מקצועית ומפורטת: "המגילה בסרטון היא 'פייק' (דבר מזויף) ואינה כתובה בשפה כלשהי. ג'יבריש. דבר ראשון יש מלים, שכולן מנוקדות בשוא, דבר אשר לא קיים בשום שפה. שנית, למרות שהיא נראית כמגילה יהודית, יש הלכה מפורשת שאסור לכתוב בזהב. דבר שלישי צורת האותיות לא הייתה מקובלת בשום קהלה יהודית אי פעם. ככה לא כותבים. דבר רביעי, מגן דוד על מגילה שנראית כה 'עתיקה' הוא אנכרוניזם.
"סוחרי ה'עתיקות' מנסים לרמות תיירים תמימים. ושומר נפשו ירחק".
האם זו מגילה אמיתית? <
• העיקר שהחיים מלאיי עיניין וגיוון
• העיקר שחיינו אינם קמים ונופלים בעיקבות מגילה
• העיקר הבריאות