מוטקה > בלוגים > > להרחיב את מדרכת טיילת לוי אשכול בחולון

להרחיב את מדרכת טיילת לוי אשכול בחולון

להרחיב את מדרכת טיילת לוי אשכול בחולון

טיילת רחוב שדרות לוי אשכול בחולון צילום: אלי אלון

מאת:אלי אלון

בין צומת חולון עד "כיכר הלוחמים" בחולון הידועה ומוכרת יותר ככיכר קוגל משתרע לאורך כ-2 קילומטר ואולי אף יותר, רחוב שדרות לוי אשכול-רחוב רחב ידיים וסואן המשמש ככניסה ראשית לעיר חולון לבאים מתל אביב ומצפון ושייך מבחינה מוניציפאלית לערייית חולון.

משני צידי הרחוב זה משתרעת מדרכה מעין טיילת החביבה על צועדי ורציי העיר והסביבה ולא מעט מהם עושים לאורך מדרכות אלה את ההליכה או את הריצה היומית שלהם.
.
אלא, שהמדרכה בעיקר בצידו המזרחי של רחוב שדרות לוי אשכול צמודה לכביש הסואן והרועש ללא הפרדה כלשהיא בניהם לא של דומם ולא של צומח. המידרכה צרה יחסית מאד ורוחבה נע בין 2-2.5 מטר ובקטעים מסויימים אף פחות מכך.


תוסיפו לכך שרוכבי אופניים התרבו באחרונה בעיר חולון ואף הם נוסעים על המדרכה והתוצאה פגיעה בהנאה ובתנועה החופשית והזורמת של ההולכים והרצים במדרכה וגם של רוכבי האופניים.

בין קצה המדרכה המזרחית של שדרות לוי אשכול לגדר המערבית של מתחם ביתהספר ,מקווה ישראל" משתרעת גינה ברוחב של 2-2.5 מטר לפחות, ניתן "לנגוס" 2 מטר לפחות מגינה זו מבלי לפגוע בחזות הנוף הקיימת ול"הרחיק" את המדרכה מהכביש .כמו כן ראוי ליצור רצועת גינון או הפרדה רצוי ירוקה בין הכביש למדרכה,

לראש עירית חולון מוטי ששון יצא שם של כראש עירייה טוב ומשתוממם אני מדוע לא מורה מוטי ששון על דבר כל כך ברור והגיוני והוא הרחבת המדרכה על ידי נגיסה בגינה הקיימת ו"הרחקת" ה המדרכה-טיילת מהכביש הסואן ורועש על ידי יצירת הפרדה ,רצוי ירוקה בין הכביש למדרכה להגברת ההנאה של הצועדים והרצים בטיילת זו.

תגובות  0  אהבו 

750
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

זוכרים ומנציחים את אבי קורן
זוכרים ומנציחים את אבי קורן בבית התרבות "בית הראשונים" בגבעתיים נערך (30.10.24 )טקס חנוכת אולם המופעים ״סטודיו...
לקריאת הפוסט
גבי עמרני בן 90
השחקן והזמר גבי עמרני, מלווה את חיי התרבות בארץ מזה שנות דור. בימים אלה חוגג יום הולדת 90 ....
לקריאת הפוסט
סיפורו של גיל אלדמע - "מר הזמר העברי"
גיל אלדמע נולד ב-1928 בשכונת בורכוב (כיום בגבעתיים). אביו אברהם אלדמע (אייזנשטיין) איש העלייה השנייה (עלה...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה