מה אומר דוד משה על תפוחי אדמה

כיצד לבחור תפוח אדמה מתאים לקומזיץ?
כדי להימנע מאכזבות במדורות ל"ג בעומר וקומזיצים ביום העצמאות
בעת תכנון קומזיץ או מדורת ל"ג בעומר מוקדשת תשומת לב רבה לבחירת בשר, סלטים ומשקאות. דווקא לגבי תפוח האדמה, שעומדים במרכז החגיגה, נעשית הבחירה לרוב לפי הזן שזמין באותו רגע.
קיבוצי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי אדמה "דוד משה", ריכזו מספר עצות להצלחה בצליית תפוחי אדמה במדורה כדי להימנע ממפחי נפש של הוצאת תפוחי אדמה מפוחמים ולא ראויים למאכל לאחר המתנה מרובה.
מומלץ לבחור תפוחי אדמה בגודל אחיד כדי שתזמון הוצאת מהמדורה יהיה אחיד. כך כל המשתתפים יוכלו לאכול ביחד ואף אחד לא יצטרך להמתין עד שכל תפוחי אדמה יתרככו.
תפוח אדמה הוא טעים גם בעצמו ללא כל תוספת, אך כדאי להשתמש בשמן, מלח ורוזמרין לתיבול והשבחת הטעם.
מוטב להימנע מניקוב, קילוף או חצייה של תפוחי האדמה, כי פעולות אלו אינן מזרזות את הצלייה כפי שנהוג להניח.
לפני העברת תפוחי האדמה לאש מומלץ להעביר ביניהם חוט מתכת שיחבר את הפקעות לשרשרת ויקל על הוצאתם.
לגיוון הטעם אפשר לזרוק לגחלים גם בצל, גזר וירקות שורש נוספים עטופים באלומיניום עם מעט שמן זית.
הזמן המקסימלי לשהות של תפוחי האדמה במדורה הוא 45 דקות עד שעה כדי שהם לא יישרפו.
האש הופכת את קליפות התפו"א לפחמים ולכן כדאי לשים את התפו"א בגחלים, או להוציא גחלים מתוך המדורה ולדאוג שתפוחי האדמה יהיו מכוסים מכל הצדדים כדי לקבל חום אחיד.
בארץ גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה, שלכל אחד מהם תכונות שונות. על מנת להקל על הצרכנים המתלבטים, תפוחי האדמה נארזים מראש באריזות בצבעים שונים על פי השימוש המומלץ בהם: מילוי ואפיה - צהוב, בישול ומרק - ירוק וטיגון וצ'יפס – אדום.
לששת
תודה על העצות
והלוואי שאלה תהיינה הבעיות שיעסיקו אותנו תמיד.
חג שמח.
לששת,
מעניין.תודה שהבאת את זה,כי באמת חשבתי שלנקב ת|א זה מזרז.אם חושבים על זה,אז גם ליכלוך יכול לחדור כך.כיף להיזכר במדורות ל"ג בעמר.
אנחנו די נמנעים התפוח אדמה, אם כבר פחמימה אז עדיף בטטה