תפיסה מרחבית

תפיסה מרחבית הינה היכולת לזהות, לתפוס ולעבד מידע הנוגע לצורה ולמיקום של גירויים במרחב. יכולת זו מכילה בתוכה שורה של תפקודים קוגניטיביים חשובים- יכולת חזותית (היכולת לפרש ולארגן את הגירוי כפי שנקלט ע"י מערכת הראייה שלנו), התמצאות מרחבית (היכולת להבין איפה אני נמצא ביחס לאובייקטים ומה היחסים המרחביים בניהם) ורוטציה מנטאלית (היכולת לתפוס אובייקט בעל שניים או שלושה מימדים ולסובב אותו בדמיון).
התפיסה המרחבית הינה גורם מאוד חשוב לאורך כל חיינו, היא הכלי להבין ולהעריך יחסים ויזואליים בעולם לדוגמה מרחק ועומק, היא מהותית עבור למידה של תחומים רבים כגון מתמטיקה, מוסיקה, נהיגה וניווט והכרחית לחשיבה יצירתית.
מאחר ותפיסה מרחבית הינה יכולת מורכבת הדורשת אינטגרציה של מיומנויות רבות ניתן לראות כי אזורי מוח רבים פועלים בעת ובעונה אחת, בניהם אזורים השייכים לקליפת המוח באונה הפרונטאלית, הפריאטלית, הטמפורלית והאוקסיפטלית וכן אזורים פנימיים יותר כגון ההיפוקמפוס.
מחקרים בתחום המוח והקוגניציה מראים שתפיסה מרחבית הינה יכולת שמתדרדרת עם השנים, ככל שעולים בגיל, אולם ישנן דרכים רבות וטובות לשפר את התפיסה המרחבית על ידי תרגול יומיומי. לדוגמה: נסו למשל בוקר אחד לשנות את המסלול הקבוע בו אתם הולכים או נוסעים מהבית לעבודה ולהגיע מדרך שונה. באופן זה ניתן לקחת פעולה שכבר הפכה לאוטומטית ולתרגל את ההתמצאות המרחבית.
ב-brain-train אנחנו עובדים ומשפרים את היכולות הללו באמצעות משחקים ומשימות ממוחשבות. במשימה הבאה מופיעות שלוש צורות תלת מיימדיות, שתיים זהות זו לזו ואחת הינה תמונת מראה של השתיים האחרות. צריך לקבוע אילו מבין שלוש הצורות שונה. התרגיל הזה נועד לחזק את היכולת לייצג את האובייקט בדמיון ועובד בעיקר על היכולת לעשות רוטציה מנטאלית.
אם נסובב את הצורות בדמיון שלנו, נוכל לראות שהצורות הימנית ביותר והשמאלית ביותר הינן זהות זו לזו ואילו הצורה האמצעית הינה תמונת מראה שלהן, ולכן היא השונה מבין השלוש.
אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר בטלפון 09-7710036 ולבוא לשיעור התנסות חינם על מנת לתרגל את התפיסה המרחבית ועוד יכולות קוגניטיביות חשובות כמו זיכרון, קשב וריכוז, תכנון ועוד.
אני מתכוונת להתאמן על זה בעצמי וכבר התחלתי זה זמן מה.
http://www.brain-train.co.il/?categoryId=39239&itemId=147444