מספר רעיונות לידיעה - אם לא יועיל לא יזיק

שום : איך שומרים על השום שישאר הכי טרי? שום כתוש שומרים בתוך צנצנת במקפיא .שום שלם וקלוף שומרים במקרר טבול בקצת שמן זית או יין לבן. איך לקלף שום במהירות ובקלות? כדי לקלף שום ביתר קלות מפרידים בין כל הראשים ומשרים כחצי דקה במים רותחים .מסננים שוטפים במים קרים וקולפים. לימון: איך מוציאים מיץ מלימון קשה? הלימון קשה ובכל זאת אנחנו מתעקשים להוציא ממנו מיץ? אפשר לשים אותו במקרוגל למעט זמן (לספור עד 5 אבל לאט...) להוציא לחתוך לחצי ולסחוט. גזר : רוצים לקלף ולנקות כמות גדולה של גזרים ?שימו הכל בקערה גדולה עם מים רותחים חכו 10 דקות אחר כך להעביר למי קרח.כשהגזרים קרים לשפשף הקליפה עם הידים זהו.שטיפה טובה תספיק ,לא לגרד עם סכין אחרת הויטמינים יאבדו. אבוקדו: איך מונעים מאבוקדו השחרה כולם יודעים..לימון מעליו ,נכון! אבל איך גורמים להיות רך במהירות ? שמים את האבוקדו הקשה בתוך שקית נייר מחוררת עם בננה שגם היא ראויה ל"בישול" .אם לא שמתי לב והוא התרכך יותר מידי אפשר לעשות ממרח. עדשים: איך מונעים מחרקים "לבקר" עדשים ? לעדשים שנמצאים בצנצנת אטומה בחוץ מוסיפים עלה דפנה זה ירחיק יצורים לא קרואים .עדשים נשמרות טוב גם במקפיא. דגים : איך ל"טפל" בהם ולהישאר עם ידים ריחניות ? אז לפני שמתחילים מומלץ לרחוץ הידים במים קרים. כך יהיה להם פחות ריח ואחר כך לשפשף הידים עם לימון.עוזר פלאים. דגים: איך מפשרים אותם הכי מהר? שמים הדגים עטופים באריזה שהיתה איתם במקפיא בתוך קערה עם מים קרים (בשום אופן לא חמים) לאחר זמן מוציאים מהמים ומהאריזה ומנגבים בנייר סופג...זה עובד!