מוטקה > בלוגים > הבלוג של ששת שצ > יין קינוח לא חייב להיות פטישים

יין קינוח לא חייב להיות פטישים

יקב קדמא הנמצא בכפר אוריה הוא היקב הצעיר ביתר שאני מכיר וגם המיוחד ביותר. מדובר בשילוב מיוחד וכנראה יחידי בארץ של שיטת קדומות של יצור יין בכדי חרס חרוטים וחביות. זו הדרך המסורתית העתיקה ליצור יין. מהלך התסיסה של היין עם הקליפה כאשר כל המשקעים שוקעים בתחתית החרוט של הכד מעניקים ליין טעם יותר טוב ועגול לדבריה של לינה. הרעיון בא מחקירת יצור היין בארץ ובעולם, וידוע שארץ יהודה עשירה בגתות עתיקות ובמקומות שונים בעולם נמצאו כדי חרס עתיקים ששימשו ליצור יין.
יין קינוח לא חייב להיות פטישים

יין קינוח פשוט מדהים, היין 50% סנג'ובזה ו 50% פטיט וורדו שנבצרו בשיא מתיקותם, ולאחר התסיסה בכדי החרס יותר מחודשיים הועברו לחביות עץ האלון הצרפתי לעוד עשרה חודשים.. אני הרגשתי טעם של תאנים ופירות אחרים ובעיקר טעם גן עדן. יין נדיר, לא זול ( קניתי ) 145 ? לחברי מועדון, כעת צריך איזו שמחה בשביל לענג את החברים או המשפחה.

תגובות  3  אהבו 

1389
16/06/13
אומרים כי יין ישמח לב אנוש.
אז איך ישמח הקונה שהוא לא חבר מועדון, אם יצטרך לשלם על יין כ 200 ש"ח? . אז מה המיוחד ביין ששכב עם עץ צרפתי?
16/06/13
אתה תמיד יכול לקנות יין פטישים ב 32 שקל
או לחוות חוויה בלתי נשכחת. זה כמו ביצים של סלמון מול קוויאר....
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

החיים על פי פנסיה
פנסיה והחיים המון אנשים מחכים לפנסיה , מתכננים את הטיולים והחופשים הבילויים והמסעדות כל מה שלא היה זמן...
לקריאת הפוסט
ט"ו בשבט גם לאצות:
ט"ו בשבט מתקרב ובמרכז 'מגלים' חוגגים לא רק את האילנות, אלא גם את האצות. במהלך חודש פברואר, לכבוד ט"ו בשבט,...
לקריאת הפוסט
כל יום הוא היום האחרון לשארית חיי
צַוָּאָה הָיִיתִי כּוֹתֵשׁ אֶת הַדְּמָעוֹת שֶׁלִּי עַד דֹּק לְאַבְקָה תַּמְצִית הַכְּאֵב. מִפַּעַם...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה